Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Απαράδεκτη η διακοπή του πρωινού δρομολογίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Έδεσσα - Θεσσαλονίκη

Ερώτηση Βασίλη Γιουματζίδη

Η άμεση επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Έδεσσας - Φλώρινας είναι γεγονός αναμφισβήτητο, λόγω της ιδιαιτερότητας των καιρικών – μορφολογικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχής Έδεσσας και του Ν. Φλώρινας καταδεικνύοντας και την αναγκαιότητα επίτευξης αυτού.

Επιπρόσθετα τα έντονα καιρικά φαινόμενα όπως οι χιονοπτώσεις και παγετός κατά τη διάρκεια του χειμώνα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στη μετακίνηση τόσο το`υ επιβατικού κοινού όσο και των εμπορευμάτων .Για όλους τους ανωτέρους λόγους κατέθεσα τις Α.Π.14184/01 -04-2011 και Α.Π1698/18-11-2011 ερωτήσεις στα πλαίσια των προσπαθειών να δοθεί άμεσα λύση στο πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Σε πρόσφατη έγγραφη απάντηση του ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων...

...ενεργοποίησε την πρόθεση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να συνεργαστεί με τους ΟΤΑ ά και β΄ βαθμού προκειμένου να προκύψει οικονομική συμφωνία για την επαναλειτουργία της εν λόγου γραμμής. Ωστόσο σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι φορείς του Ν .Φλώρινας έκαναν συγκεκριμένη πρόταση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επαναλειτουργία της γραμμής περάν της Έδεσσας και μέχρι τη Φλώρινα. Δυστυχώς ενώ επιχειρείται να βρεθεί μια άμεση και ουσιαστική λύση ,ένα νέο πρόβλημα έχει προκύψει από τις λειτουργίες της ΤΡΑΙΟΝΟΣΕ με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία της πρωινής γραμμής 732 ΈΔΕΣΣΑΣ –ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ αναστατώνοντας και πάλι τους κατοίκους της περιοχής.

Με εκ νέου ερώτηση που κατέθεσα προς τον αρμόδιο Υπουργό ζητώ να ενημερωθώ για τους λόγους που οδήγησαν στη διακοπή της λειτουργίας της γραμμής ‘Έδεσσας -Θες/νίκης και αντίστροφα μειώνοντας κατά ένα δρομολόγιο την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Ν. Πέλλας ‘όπως επίσης ζητώ την λήψη ενεργειών για την επαναλειτουργία αυτής.

Σχετικά με το θέμα ο κ.Γιουματζίδης έκανε την εξής δήλωση: «Ενώ το πρόβλημα αρχικά αφορούσε τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Έδεσσας-Φλώρινας και τόσο καιρό αγωνιζόμαστε για την επαναλειτουργία της ,είναι απαράδεκτο συνδικαλιστικές συμπεριφορές μηχανοδηγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να δημιουργούν προϋποθέσεις διακοπής της πρωινής γραμμής ‘Εδεσσας-Θες/νίκης δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα μετακίνησης των πολιτών από την πόλη της Έδεσσας προς τους τόπους εργασίας τους».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News