Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ 1-1

Δείτε το βίντεο με τα γκολ του αγώνα

Χωρίς ρυθμό και διάθεση, η εθνική Ελλάδος ήρθε ισόπαλη 1-1 με το Βέλγιο! Έδειξε πως έχει... δρόμο για το Euro και χρειάζεται ακόμη δουλειά!

Αν δεν υπήρξε η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Εθνική να παίζει στα γήπεδα της Πολωνίας, θα λέγαμε πως εντάξει μωρέ ένα φιλικό παιχνίδι είναι και τίποτα παραπάνω. Φυσικά και το σημερινό ματς με το Βέλγιο ήταν ένα φιλικό παιχνίδι, αλλά το 1-1 και συνολικά η εμφάνιση έδειξε πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειάζεται ακόμα δουλειά. Δουλειά και αμυντικά, αλλά κυρίως από την μέση και μπροστά, όπου η η ομάδα δεν απείλησε σχεδόν καθόλου. Χρόνος υπάρχει, όπως και αισιοδοξία πως ο Πορτογάλος προπονητής θα έχει την ομάδα έτοιμη όταν θα πρέπει.


Στο αγαπημένο του σύστημα ο Σάντος

Ο Πορτογάλος προπονητής δεν θέλησε στο σημερινό φιλικό με το Βέλγιο να αποχωριστεί το αγαπημένο του 4-3-3, κατεβάζοντας τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, τους Χολέμπας και Τοροσίδη στα άκρα (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα) και στο κέντρο της άμυνας τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Παπασταθόπουλο. Οι Μανιάτης και Φωτάκης ήταν τα αμυντικά χαφ και τον Κατσουράνη να είναι λίγο πιο μπροστά σε πιο δημιουργικό ρόλο. Όσον αφορά την επιθετική τριπλέτα, την αποτέλεσαν οι Σαλπιγγίδης, Σαμαράς και ο Γκέκας στο κέντρο.

Καλό ξεκίνημα, άσχημο το τέλος!

Όσον αφορά τον αγώνα, το πρώτο μέρος είχε δύο πρόσωπα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Το καλό του ξεκινήματος, όπου οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος μπήκαν πολύ δυνατά, πέτυχαν ένα γκολ, πίεσαν και για περισσότερα και το κακό στο οποίο οι Βέλγοι πήραν τα ηνία, ισοφάρισαν και έκαναν ευκαιρίες για να περάσουν μπροστά. Γενικά το θέαμα δεν μπορούμε να πούμε πως ήταν και το καλύτερο, κάτι απολύτως λογικό από την στιγμή που οι καιρικές συνθήκες (δυνατός αέρας) και κατάσταση του γηπέδου (γλιστρούσε σε πολλά σημεία από την βροχή των προηγούμενων ημερών), δεν ήταν και οι καλύτερες.

Λάθη, γλίστρες και 1-0 από «Σάλπι

Όπως αναφέραμε η Εθνική μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 9' κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα ο Γκέκας μετά από λάθος γύρισμα του Λόμπαρτς πήρε την μπάλα και την τελευταία στιγμή πέφτοντας πάσαρε προς τον Σαλπιγγίδη. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ αφού είδε πρώτα τον Βερμάλεν να γλιστρά, δεν είχε πρόβλημα προ κενής εστίας να σκοράρει και να κάνει το 1-0. Το γκολ όμως δεν ήταν ικανό να κάνει πιο επιθετική την Εθνική, καθώς όπως προαναφέραμε και οι συνθήκες ήταν πολύ κακές. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος είχαν και ένα σουτ με τον Μανιάτη στο 17', ενώ στο 25' ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε να κάνει καλό κοντρόλ και απειλήσει και πάλι την εστία του Βελγίου.

Ανέβηκε και ισοφάρισε το Βέλγιο

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου τα ηνία του ματς πήγαν στο Βέλγιο, με την παρέα του Κέβιν Μιραλάς να βγαίνει μπροστά για να ισοφαρίσει το ματς. Αυτό το κατάφερε στο 32', με κεφαλιά του Τσάντλιμ μετά από κόρνερ και αρχική κεφαλιά του Κομπανί. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν στο 36' να κάνουν το 1-2, αλλά ο Βερμάλεν αστόχησε στο τετ α τετ του με τον Καρνέζη. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο πρώτο μέρος.

Σκληρό δεύτερο μέρος

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο σκληρό από το πρώτο, χωρίς φάσεις, με αποβολή παίκτη του Βελγίου και χωρίς θέαμα. Οι συνθήκες έγιναν ακόμα πιο άσχημες όταν σε κάποια στιγμή άρχισε να ρίχνει ακόμα και χαλάζι και το τελικό 1-1 μπορεί να θεωρηθεί δίκαιο, από την στιγμή που δεν χάθηκε κάποια σημαντική φάση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο, αλλά και οι γηπεδούχοι δεν κινδύνεψαν, ενώ θα μπορούσαν μετά την αποβολή του Λόμπαρτς να κάνουν κάτι καλύτερο, αλλά δεν βγήκαν μπροστά για να το διεκδικήσουν, με συνέπεια να μείνει αυτό το 1-1.

Man of the match: Σε ένα συνολικά κακό παιχνίδι η αλήθεια είναι πως δεν υπήρξε και κάποιος που ξεχώρισε. Αν πρέπει να βάλουμε κάποιον, αυτός θα είναι ο Παπασταθόπουλος, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος ήταν σταθερός με σωστές επεμβάσεις και λίγα λάθη.

Αδύναμος κρίκος: Ο Λόμπαρτς ο οποίος δέχθηκε κόκκινη κάρτα. Ήταν λίγο τραβηγμένη, αλλά από την άλλη δεν χρειαζόταν σε φιλικό να πάει να πέσει έτσι πάνω στον Παπασταθόπουλο.

Στο ύψος του: Θα μπει στο ύψος του όχι γιατί έκανε κάποια σημαντική εμφάνιση, αλλά γιατί πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή. Ο λόγος για τον Κώστα Φορτούνη.

Η γκάφα: Τραγικό λάθος για έναν παίκτη όπως τον Βερμάλεν στην φάση του γκολ της Εθνικής, Ο Βέλγος αμυντικός προδόθηκε και από τον κακό αγωνιστικό χώρο, γλίστρησε και έδωσε το δικαίωμα στον Σαλπιγγίδη να ανοίξει το σκορ.

Το στραγάλι: Με εξαίρεση την αποβολή του Λόμπαρτς που θα μπορούσε να αποφευχθεί, ο Στάλχμαρ είχε ένα άνετο βράδυ στο Παγκρήτιο.

Το ταμείο του Gazzetta: Κακό και δυνατό παιχνίδι στο Παγκρήτιο. Οι Βέλγοι έδειξαν πως το ήθελαν λίγο περισσότερο, αλλά η ισοπαλία μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί δίκαιη. Ο Σάντος όπως ήταν λογικό ενόψει Euro έκανε πολλές δοκιμές για να δει ποιους θα εμπιστευθεί στην τελική φάση, με την Εθνική να δείχνει πως θέλει ακόμα δουλειά

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (46' Κυρ. Παπαδόπουλος), Χολέμπας, Αβρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης (46' Καραγκούνης), Φωτάκης (64' Χριστοδουλόπουλος), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (46' Φορτούνης), Σαμαράς (77' Αθανασιάδης), Γκέκας (85' Φετφατζίδης).

Βέλγιο (Λίκενς): Μινιολέ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Κομπανί, Λόμπερτς, Ντεφούρ (82' Ναϊγκολάν), Αζάρ (46' Λουκάκου), Φελαϊνί, Μιραλάς (64' Βερτόνγκεν), Βίτσελ (58' Ντεμπελέ), Σαντλί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News