Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Πέρα από κάθε προσδοκία το "κούρεμα" - Έφτασε το 95,7%

Όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μιλούν για συμφωνία άνευ προηγουμένου

Μόλις τα ρολόγια έδειξαν 08:00 ακριβώς, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σε άπταιστα αγγλικά, για το ποσοστό συμμετοχής στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους.

Η συμμετοχή στην ανταλλαγή των ομολόγων υπό το ελληνικό δίκαιο, ξεπέρασε τις προσδοκίες και "έκλεισε" στο 95,7% μετά την ενεργοποίηση των ασφαλίστρων κινδύνου (CACs). Το εθελοντικό "κούρεμα" των ομολόγων που είχαν στη διάθεσή τους οι ιδιώτες πιστωτές έφτασε στα 85,5%.

Τα 177 δισ. ευρώ ομόλογα που κουρεύτηκαν ανήκουν στο ελληνικό δίκαιο, δηλαδή ποσοστό 85,8% και το 69% ανήκει σε ξένο δίκαιο. Παράλληλα, δόθηκε παράταση έως τις 23 Μαρτίου για τη συμμετοχή κατόχων ομολόγων διεθνούς δικαίου, όπως επιβεβαίωσε στη δήλωσή του και ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ...

...το 5,3% των ομολογιούχων που συμμετείχε στη διαδικασία, αντιτάχθηκε στις προτεινόμενες τροποποιήσεις.

Όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μιλούν για συμφωνία άνευ προηγουμένου.

«Είναι μια ιστορική στιγμή, για την πολύ επιτυχημένη ανταλλαγή των ομολόγων. Μας επιτρέπει να προχωρήσουμε στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στην ανάπτυξη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, στο NewsIt, στέλνοντας και το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως «είναι η τελευταία μας ευκαιρία».

"Καλωσορίζουμε τα αποτελέσματα της εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων από την Ελλάδα. Το ελληνικό αποτέλεσμα επιτεύχθηκε μέσω συνεργασίας και καλής πίστης", αναφέρει η πρώτη επίσημη αντίδραση του IIF.

Θετική ήταν και η πρώτη αντίδραση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με την Κριστίν Λαγκάρντ να δηλώσει ότι "ο πραγματικός κίνδυνος μιας κρίσης, μιας σοβαρής κρίσης, προς το παρόν αποφεύχθηκε".

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

---
Πηγή: NewsIt.gr
 

3 σχόλια:

  1. Ουάουυυυυ. Τι χαρά είναι αυτή ;

    Σήμερα ξύπνησα με άλλο αέρα, ήδη νιώθω στην τσέπη μου ένα βάρος. Μην είναι τα πολλά ευρώ ;

    Πλέον δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, η Ελλάδα σώθηκε και πλέον φούλ οι μηχανές για ανάπτυξη.

    Το κούρεμα δε...Το σβέρκο μου καθάρισε και θα μπορούν οι ξένοι να βρίσκουν δέρμα και να ακούγετε το "σπλάτς" όταν ρίχνουν φάπες.

    Αυτά ας τα κρατάμε στην άκρη του μυαλού μας όταν έρθει η "ώρα" !

    Περιμένουμε το καλοκαιράκι ανυπόμονα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι φάπες που τρώει (στον σβέρκο) ο κουρεμένος, εμείς τις φάγαμε πριν το κούρεμα, κατά τη διάρκεια του κουρέματος και περιμένουμε και άλλες. Αυτούς που δεν πρέπει να ξεχάσουμε ΠΟΤΕ, είναι ο Φόρεστ ΓΑΠ, ο Παπακωνσταντίνου και ο Βενιζέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή τώρα εμείς σωθήκαμε, ε; Οι μισθοί και οι συντάξεις δε θα μειωθούν κι άλλο, οι νέοι ΟΛΟΙ θα βρουν δουλειές, θα ανοίξουν νέα μαγαζιά,όλος ο κόσμος θα γελάει από ευτυχία και θα ευγνωμονεί τον ΓΑΠ, τον Βενιζέλο, τον Παπαδήμο, τον Σαμαρά κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News