Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Τροπολογία για τη δημιουργία παραγωγών και βιοκαλλιεργητών

Σε ολόκληρο τον κόσμο λειτουργούν περισσότερες από 20.000 νομικά κατοχυρωμένες αγορές αγροτών

Τροπολογία με την οποία θα επιτρέπεται η ίδρυση και λειτουργία αγορών όπου θα συμμετέχουν αμιγώς παραγωγοί και βιοκαλλιεργητές, κατέθεσαν 13 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ αυτών και ο βουλευτής του Ν. Πέλλας κ. Βασίλης Γιουματζίδης στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος – Νέα Εταιρική Μορφή – Σήματα – Μεσίτες Ακινήτων – Ρύθμιση θεμάτων Ναυτιλίας, Λιμένων και Αλιείας και άλλες διατάξεις.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, «η απευθείας διάθεση της τροφής και τα κινήματα που αναδείχθηκαν το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας γύρω από αυτό το ζήτημα, αναδεικνύουν τις στρεβλώσεις στην αγορά, την έλλειψη υγιούς ανταγωνισμού, το δομικό ολιγοπώλιο που υφίσταται καθώς και νομοθετικές ελλείψεις και δυσλειτουργίες του υπάρχοντος συστήματος».

Δεν είναι τυχαίο ότι...

...σε ολόκληρο τον κόσμο λειτουργούν περισσότερες από 20.000 νομικά κατοχυρωμένες αγορές αγροτών. Στη χώρα μας λειτουργούν 42 Αγορές Βιοκαλλιεργητών σε όλη την Επικράτεια και 1 Αγορά Αγροτών στη Θράκη, παρόλο που θεωρούνται παράνομες, διότι δεν υφίστανται νομοθεσία που να τις κατοχυρώνει.

Με αυτή την πρόταση, όπως αναφέρει ο βουλευτής, «επιδιώκεται η οργάνωση της άμεσης επαφής του παραγωγού και του καταναλωτή, η παρακολούθηση και η ρύθμιση της αγοράς για τα βασικά ελληνικά αγροτικά καταναλωτικά προϊόντα καθώς και το κλείσιμο της ψαλίδας στις τιμές παραγωγού – καταναλωτή. Εξάλλου με αυτή τη τροπολογία επιδιώκουμε τη νομική κατοχύρωση της άμεσης εμπορίας από παραγωγούς και συνεταιρισμούς, προϊόντων της διατροφικής αλυσίδας ούτως ώστε κάποτε επιτέλους να πάψει να υφίσταται ο ρόλος του μεταπράτη μεσάζοντα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News