Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Συγκίνηση...

Του Λευτέρη Π. Παπαδόπουλου

Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Αποχαιρετιστήρια ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου. Το πλήθος των πασόκων παρακολουθεί με προσοχή και, ενίοτε, χειροκροτεί.

Με ενθουσιασμό. Παρακολουθώ κι εγώ, τι συμβαίνει, από την τηλεόραση. Ξαφνικά, το βλέμμα μου πέφτει σε μια μεσόκοπη κυρία, που δεν χειροκροτεί, απλώς. Κλαίει. Ολοφάνερα συγκινημένη. Και πώς να μην είναι συγκινημένη;

Ο Παπανδρέου, όπως λέει ο ίδιος από το βήμα, έσωσε την Ελλάδα από την πτώχευση! Με το δημοψήφισμα, για το οποίο μίλησε στις Κάννες, στη Μέρκελ και στον Σαρκοζί, έβαλε τα δύο πόδια των ηγετών της Ευρώπης σε ένα παπούτσι! Εδωσε δουλειά σε χιλιάδες εργαζομένους στη χώρα μας και παγίωσε το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών της! Εφτιαξε μια ολιγομελή κυβέρνηση, με άξιους ανθρώπους και όχι κολλητούς του! Εβαλε φρένο στη διαφθορά! Αλλαξε προς το καλύτερο τη ζωή των Ελλήνων και σταμάτησε τους γιαουρτοπολέμους εναντίον των βουλευτών! Και πρότεινε για Πρωθυπουργό, αντί τον Παπαδήμο, τον Πετσάλνικο! Πώς, λοιπόν, επαναλαμβάνω, να μη χειροκροτείται από τους πασόκους και πώς η κυρία που εντόπισα στην τηλεόραση να μη κλαίει απαρηγόρητη; Είναι εύκολο να χάνει η δημοκρατική παράταξη έναν τόσο σπουδαίο αρχηγό; Εναν αρχηγό, που το κόμμα του ήταν μπροστά από τη Ν. Δημοκρατία 11 μονάδες πριν από τις εκλογές και τώρα βρίσκεται, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, πίσω και από τη Δημοκρατική Αριστερά, με 8%;

Θυμάμαι πριν από μερικά χρόνια...

...έτρωγα σε μια ταβέρνα, με δύο μεσαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ρώτησα, κάποια στιγμή: «Ποιον θα ψηφίσετε για πρόεδρο του Κινήματος; Τον Βενιζέλο ή τον Παπανδρέου;». Μου απάντησαν και οι δύο, με ένα στόμα: «Ο Βενιζέλος είναι πονηρός και ο Παπανδρέου ανίκανος. Θα ψηφίσουμε τον ανίκανο!». Και ψήφισαν, σίγουρα, τον ανίκανο. Και είδαμε πού κατάντησε το ΠΑΣΟΚ.

Ο Βενιζέλος είναι ήδη πρόεδρος, έστω κι αν ακόμη, τυπικά, δεν εξελέγη. Παίρνει στα χέρια του ένα ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται σε έσχατη απελπισία. Και απένταρο, αφού, συν τοις άλλοις, έχει να πληρώσει τους υπαλλήλους του εδώ και έξι μήνες! Αυτά κάνουν οι απίστευτες σπατάλες, για σάουνες, γυμναστές και μισθούς φίλων και συγγενών, που φτάνουν ώς τα 8.000 ευρώ, όπως έγραφε την περασμένη Κυριακή το «Πρώτο Θέμα».

---
Πηγή: Τα Νέα
 

4 σχόλια:

  1. Ναι και στην προσπάθεια για να υπάρχει η παράταξη μας φτάσατε στο σημείο να κινδυνεύει να μην υπάρχει η Ελλάδα ... φτάνει πια !!! ξυπνήσαμε ρεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!! Το παρόν απευθύνεται και στα δύο ‘’μεγάλα’’ Κο(ώ)μ(μ)ατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΛΕΥΤΕΡΗ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΕ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ.ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολη η αληθια σε λιγες αραδες, σωστα τα λετε κυρ Παπαδοπουλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ante ki auytos o pasokos tora thimithike na kraksei?

    san ton ntalara tha katantisei ki aytos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News