Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Εγκρίθηκε η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης στην επέκταση της Σκύδρας

Είχε προηγηθεί πριν από 15 ημέρες περίπου επίσκεψη στην Γενική Γραμματεία Υδάτων της κ. Τζάκρη, του Δημάρχου Σκύδρας κ. Χοϊδη και του αρμόδιου αντιδημάρχου και συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων και Υπεύθυνο του ΕΠΠΕΡΑΑ κ. Ανδρεαδάκη

Από το γραφείο της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Θ. Τζάκρη ανακοινώνεται ότι εγκρίθηκε με απόφαση του Γεν. Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ το έργο της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης στην επέκταση της Σκύδρας. Το έργο εντάσσεται στο Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) του ΥΠΕΚΑ με προϋπολογισμό 1.915.000 € με ΦΠΑ και θα έχει ως φορέα υλοποίησης την ΔΕΥΑ Σκύδρας.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή σωληνωτού δικτύου αποχέτευσης συνολικού μήκους 12.400 m και είναι ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας για τη Σκύδρα η οποία ανήκει στους οικισμούς Γ’ προτεραιότητας σύμφωνα με την Οδηγία 91/271, δηλαδή στους οικισμούς με πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων που θα πρέπει να διαθέτουν πλήρεις υποδομές αποχέτευσης.

Με την κατασκευή του έργου επιλύεται το πρόβλημα της διαχείρισης των αστικών λυμάτων σε μια μεγάλη περιοχή της Σκύδρας, ενώ εξασφαλίζεται και η ομαλή και οικονομικά πιο βιώσιμη λειτουργία της κατασκευασμένης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) του Δήμου Σκύδρας, η οποία είναι δυναμικότητας 20.000 ι.κ., λειτουργεί με την μέθοδο της ενεργού ιλύος δια παρατεταμένου υποβρύχιου αερισμού με ταυτόχρονη σταθεροποίηση ιλύος και απονιτροποίηση και η διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων γίνεται στην Τάφρο 66.

Για την ένταξη του έργου...

...είχε προηγηθεί πριν από 15 ημέρες περίπου επίσκεψη στην Γενική Γραμματεία Υδάτων της κ. Τζάκρη, του Δημάρχου Σκύδρας κ. Χοϊδη και του αρμόδιου αντιδημάρχου και συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων και Υπεύθυνο του ΕΠΠΕΡΑΑ κ. Ανδρεαδάκη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News