Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Αντώνης Σαμαράς: «Εκλογές αμέσως μετά το Πάσχα»

«Οι Έλληνες ανάμεσα στην απελπισία και την ελπίδα ξέρουν τι θα διαλέξουν. Κάηκαν πολλές φορές από τα παχιά λόγια»

«Εκλογές αμέσως μετά το Πάσχα», ξεκαθάρισε - «Ευχαριστώ, δεν θα πάρω», είπε για την συγκυβέρνηση από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

«Οι Έλληνες ανάμεσα στην απελπισία και την ελπίδα ξέρουν τι θα διαλέξουν. Κάηκαν πολλές φορές από τα παχιά λόγια», τόνισε από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς, κηρύσσοντας επισήμως την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και καλώντας όλους να βρεθούν στην «πρώτη γραμμή» της μάχης.

«Σας θέλω όλους στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα Σε αυτό τον αγώνα δεν υπάρχουν μετόπισθεν. Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξω την Ελλάδα», είπε απευθυνόμενος στο κομματικό ακροατήριο. «Με τη βοήθεια του Θεού θα νικήσουμε, Μας συναρπάζει η Ελλάδα», είπε ο Αντώνης Σαμαράς καταχειροκροτούμενος, αφού προηγουμένως είχε ορίσει ως τέσσερις προτεραιότητες:

• Η χώρα να κυβερνηθεί από την πρώτη στιγμή

• Η κοινωνική συνοχή να αποκατασταθεί από την πρώτη ημέρα

• Η ανάκαμψη να αρχίσει το ταχύτερο.

• Η χώρα να μπει στο δρόμο της νέας μεταπολίτευσης το ταχύτερο

Εκλογές αμέσως μετά το Πάσχα

«Ποτέ αντιπολίτευση δεν πέτυχε τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο και κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες», σημείωσε ο αρχηγός της ΝΔ, ενώ αναφερόμενος στα σενάρια παράτασης του βίου της μεταβατικής τόνισε πως «σήμερα, όλοι γνωρίζουν ότι οι εκλογές θα γίνουν αμέσως μετά το Πάσχα», κόβοντας κάθε περί του αντιθέτου φημολογία.

Ο κος Σαμαράς, υπερασπίστηκε τις πολιτικές του επιλογές. «Κάναμε το σωστό όταν καταψηφίσαμε το πρώτο Μνημόνιο» είπε, αφού όπως τόνισε οι αγωνιώδεις, καθημερινές προειδοποιήσεις του βγήκαν σωστές.

«Όταν φθάσαμε στην άκρη του γκρεμού, τι έπρεπε να κάνω; Να την αφήσω την Ελλάδα να πέσει για να βγω εγώ δικαιωμένος;», διερωτήθηκε, υποστηρίζοντας τη στάση του να υπερψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο.

Δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και για τη στάση του ΛΑ.Ο.Σ. «Έχεις ανθρώπους που τότε ψήφισαν, να καταψηφίζουν και κουνούν το δάκτυλο», είπε χαρακτηριστικά, παραδεχόμενος, για μια ακόμη φορά, πως η ΝΔ ψήφισε και πράγματα με τα οποία διαφωνεί.

Συγκυβέρνηση; Ευχαριστώ δεν θα πάρω…

Ο κος Σαμαράς, δεν παρέλειψε να επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως διέσυρε τη χώρα στο εξωτερικό και σημείωσε πως «αλλάξαμε και αλλάζουμε με τη δική μας την προσπάθεια κάθε μέρα, την εικόνα μας στο εξωτερικό».

«Κάποιοι προσπαθούν να μας χτυπήσουν με ανοησίες περί συγκυβέρνησης…Δεν επιδιώκουμε κανενός τύπου συγκυβέρνηση, διότι θέλω κάποιος να κυβερνήσει με λυμένα τα χέρια, όχι κάνοντας συμβιβασμούς σε κάθε βήμα…», ξεκαθάρισε.

«Δεν θα μπορέσω να αλλάξω τα πάντα όταν θα πρέπει να κυβερνήσω με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη…Χωρίς αυτοδυναμία δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος και δεν μπορούν να αλλάξουν όσα πρέπει να αλλάξουν και δεν θα μπορώ να πηγαίνω στο εξωτερικό ισχυρός…Δεν θέλω να σώσω το ΠΑΣΟΚ. Δεν με ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ. Θέλω να σωθεί η χώρα και για να το πετύχω θέλω τα χέρια λυμένα. Η αυτοδυναμία δεν είναι απαραίτητη για τη ΝΔ αλλά για τη χώρα…», πρόσθεσε, διερωτώμενος «πότε έγιναν μεγάλες ανατροπές από εύθραυστες κυβερνήσεις συνεργασίας;»

Διεκρίνησε πάντως πως «άλλο πράγμα η εθνική συνεννόηση και άλλο πράγμα η συγκυβέρνηση»

«Όλοι οι επίδοξοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ στήριξαν όλα τα σφάλματα του κυρίου Παπανδρέου την τελευταία διετία…Να συγκυβερνήσουμε ; Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Τελεία και παύλα», είπε

Η Ελλάδα έχει ανάγκη την Ευρώπη

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη την Ευρώπη. Δεν είναι ένα συνηθισμένο κλισέ, είναι γεωστρατηγική επιλογή», είπε φέρνοντας το παράδειγμα της Κύπρου και την ανακήρυξη της ΑΟΖ, της μεγαλονήσου, αμέσως μετά την είσοδό της στην Ευρώπη.

«Τα αποθέματα μέσα στην ελληνική ΑΟΖ είναι σε αξία πάρα πολύ σημαντικά», εκτίμησε λέγοντας πως δίχως την κάλυψη της Ευρωπαϊκής ομπρέλας, δεν θα μπορέσουμε να τα αξιοποιήσουμε.

Αναφερόμενος σε όσους, στο εξωτερικό, σκέφτηκαν να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρώπη, έκανε λόγο για «ολέθρια», αποτελέσματα που θα επέφερε μια τέτοια εξέλιξη και στις δυο πλευρές.

Νέα επίθεση στην Αριστερά

«Δεν προτείνει κάτι διαφορετικό απλώς προσπαθεί να κερδοσκοπήσει στην απελπισία του κόσμου», είπε καταγγέλλοντας εκ νέου τη στάση της Αριστεράς

«Δεν ασκούν πολιτική γιατί βρίσκονται και οι ίδιοι σε πλήρη σύγχυση και προσπαθούν να τη μετατρέψουν σε απελπισία» είπε, χρεώνοντας της πως στήριξε διαχρονικά συμφέροντα, συνδικάτα αλλά και τους κουκουλοφόρους. «Προστάτεψαν ή ανέχθηκαν το όργιο των κουκουλοφόρων», είπε, συγκεκριμένα., ενώ μίλησε και για πρόσκαιρη δημοσκοπική της άνοδο που ωστόσο τους κρατά βαθιά διασπασμένους.

«Να μάθουν ότι δε μπορούν να μας κουνούν το δάκτυλο. Δημοκρατία σημαίνει, όχι μόνο να ασκείς κριτική αλλά και να δέχεσαι κριτική», συμπλήρωσε, χαρακτηρίζοντάς τους «αδιόρθωτους».

---
Πηγή: Newsbomb.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News