"Σε έναν αγροτικό Νομό όπως είναι η Πέλλα, η γυναίκα ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ πρωταγωνιστεί" |
Ο παγκόσμιος εορτασμός της Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, συμβολίζει όχι μόνον τις κατακτήσεις της κοινωνίας μας για την ισότητα ανδρών και γυναικών και τον σεβασμό στην ξεχωριστή σημασία της ως μητέρα, σύζυγο, αδελφή, εργαζόμενης, ως ενεργή πολίτης, αλλά σηματοδοτεί και την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άρση των ανισοτήτων σε βάρος των γυναικών.
Η έννοια της γυναίκας είναι συνυφασμένη με την ίδια τη ζωή και ο ρόλος της είναι καταλυτικός για όλο το οικοδόμημα της Ελληνικής οικογένειας, της ελληνικής κοινωνίας.
Μάνα, σύζυγος, νοικοκυρά, εργαζόμενη, αγρότισσα, επιστήμων, συνταξιούχος, απ΄ όλους τους ρόλους μάχεται για ένα καλύτερο αύριο.
Σε έναν αγροτικό Νομό όπως είναι η Πέλλα, η γυναίκα ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ πρωταγωνιστεί.
Είναι όμως η μεγάλη αδικημένη της ελληνικής κοινωνίας. Η ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ παραμένει η μόνη εργαζόμενη γυναίκα που παίρνει σύνταξη στα 65 της χρόνια παρά την βαριά και ανθυγιεινή δουλειά που κάνει.
Σήμερα όμως σε ακόμη χειρότερη θέση βρίσκεται η ΑΝΕΡΓΗ γυναίκα, είτε είναι μέσα στην οικογένεια όπου τα έξοδα δεν καλύπτονται από την δουλειά του άνδρα, είτε –ακόμη ποιο άσχημα- όταν είναι μόνη της και έχει όλα τα βάρη της οικογένειας επάνω της και είναι χωρίς δουλειά, είναι ΑΝΕΡΓΗ. Αυτή η Γυναίκα αγωνίζεται, «αυτή η ΓΥΝΑΙΚΑ αξίζει όσο ΔΕΚΑ άνδρες».
Οφείλουμε στην Γυναίκα την ύπαρξη μας, οφείλουμε στην Γυναίκα την ευτυχία μας. Οφείλουμε στην Γυναίκα ένα ευχαριστώ κάθε μέρα και όχι μόνο στις 8 Μαρτίου.
Εύχομαι να δικαιωθούν οι αγώνες των Ελληνίδων και θα αγωνίζομαι πάντοτε με κάθε θεσμικό τρόπο στην άρση των οποιωνδήποτε ανισοτήτων σε βάρος των γυναικών.
ακόμα ασχολήσε ρε Τζαμτζή με πολιτική? φτάνει τόσο πολύ με τις καρέκλες ρε παιδια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ ΡΕ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ..Αααχχχ ΡΑΧΑΤΙΑ..
ΑπάντησηΔιαγραφή