Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Σε απόγνωση οι κερασοπαραγωγοί του Νομού Πέλλας

"Με την κρίση να εξελίσσεται και να βαθαίνει, παρακολουθούμε με αγωνία να μεταβάλλονται, οι συνθήκες της επιβίωσης των οικογενειών μας"

Το κίνημα της "πατάτας" που ζούμε τις μέρες αυτές, αναδεικνύει την παθογένεια της Ελληνικής πραγματικότητας στο σύστημα παραγωγή – εμπορία – κατανάλωση των αγροτικών προϊόντων, εξηγεί σε μεγάλο βαθμό τον καταποντισμό του πρωτογενή τομέα, της χώρας και ενώ γίνεται επιτακτική η ανάγκη για την στήριξη του, η κυβέρνηση , νομοθετεί μέτρα, που επί της ουσίας υπονομεύουν την παραγωγή και ενισχύουν το σύστημα της εμπορίας και των εισαγωγών.

Επιβαρύνει επιπρόσθετα, το κόστος παραγωγής και καθιστά μη ανταγωνιστικά τα προϊόντα μας, παρά το γεγονός ότι είναι γνωστό το αυξημένο κόστος συγκομιδής των κερασιών, είναι δεδομένο ότι η εγκατάσταση κερασεώνων έχει υπέρμετρα γιγαντωθεί, έχει πολλαπλασιασθεί ο όγκος της παραγωγής και είναι δεδομένο ότι απαιτείται πέραν των ντόπιων εργατικών χεριών και η ενίσχυση με μετάκληση εργατών γης από άλλες χώρες για την συγκομιδή της.

Έτσι αντί η πολιτεία να...

...διευκολύνει και να απλοποιήσει τις διαδικασίες μετάκλησης, με τον νέο νόμο δημιουργεί προσκόμματα και με την επιβολή τελών και ασφαλίστρων, επιβαρύνει με 1300 € / άτομο, το εξάμηνο της απασχόλησης τους στις εκμεταλλεύσεις μας.

Είναι δεδομένο πλέον ότι, με τα νέα μέτρα η παραγωγή θα μείνει στα δένδρα, χωράφια θα παρατηθούν, η παραγωγή θα μειωθεί, η ποιότητα θα υποβαθμιστεί, το οικογενειακό εισόδημα θα συρρικνωθεί, θα μειωθούν τα κρατικά έσοδα από τις εξαγωγές και το πάρτυ των μεγαλοεισαγωγέων και των εμπόρων θα συνεχιστεί.

Είμαστε αντίθετοι σε αυτή την εξέλιξη, κίνητρό μας η στήριξη του οικογενειακού μας εισοδήματος και της τοπικής οικονομίας.

Ζητούμε άμεσα την απλοποίηση της διαδικασίας της μετάκλησης των εργατών γης, η την κάλυψη των αναγκών μας σε εργατικό δυναμικό από τον ΟΑΕΔ, αλλιώς οι επενδύσεις που έγιναν τόσα χρόνια με κόπο και χρήμα θα πάνε ¨στράφι¨ και ο μεγάλος χαμένος μαζί με τις οικογένειες μας θα είναι ο τόπος και το κράτος μας.

Σε όλα τα παραπάνω ζητούμε την τοποθέτηση και στήριξη, των βουλευτών του Νομού μας, του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου του Δήμου μας.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΚ Κερασιάς
ΜΑΡΚΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
 

8 σχόλια:

  1. NA ΠΑΡΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν ερχεται κανείς έλληνας για 20 ευρο τη μέρα! οι έλληνες γεννηθηκαν αφεντικα γι αυτο εχουμε πρόβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε θες να σου φέρω 10 άτομα (ΕΛΛΗΝΕΣ) με 20 ευρω την ημέρα και φαγητό??

      Διαγραφή
  3. να μη κανατε ολο το βουνο χωραφια........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΧΑ Μ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΚΟΜΠΛΕΞ ΝΑ ΒΓΑΙΝΝΟΥΝ!!ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΜΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΧΩΡΑΦΙΑ!!!!!!ΑΝ Σ ΔΙΝΟΤΑΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ Κ ΕΣΥ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ?????????/ΜΗΠΩΣ????ΑΑΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ...ΩΣΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ....ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΝΟΟΤΡΟΠΟΙΑ ΝΑΙ...ΑΛΛΙΩΣ ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΦΡΑΠΕΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ,ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΛΛΗΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΠΡΩΤΟΝ ΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΧΩΡΙΑΝΟ ΚΑΙ ΔΕΥΡΕΡΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 35 ΕΥΡΟ ΣΗΜΕΡΑ!!!!Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΠΤΥΧΕΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ ΤΟΣΑ.....ΑΛΛΑ Ο ΑΝΙΔΕΙΚΕΥΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΘΑ ΠΕΡΝΕΙ????????ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΑΛΛΟ!!!!!!!!!!!!ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!!!!!!ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΜΩΣ??ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε από ποιο χωριο είσαι? Με 20 ευρω και φαγητό έρχομαι.

      Διαγραφή
  6. kerasia sarakinoi koryfh...elate makari na 8elete

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News