Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Η ανακοίνωση του Προέδρου της ΔΕΥΑ Αλμωπίας για τις κατασχέσεις

Διαβάστε την ανακοίνωση του Προέδρου της ΔΕΥΑ Αλμωπίας Βασίλη Κανονίδη με αφορμή τις κατασχέσεις

Εμπόδια στη λειτουργία της ΔΕΥΑ Αλμωπίας εξαιτίας των κατασχέσεων.

Τον τελευταίο καιρό στο Δήμο μας αλλά και στη ΔΕΥΑ Αλμωπίας συμβαίνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Η τοπική μας κοινωνία βιώνει νέα ήθη και νέες πρακτικές. Στη ζωή μας όλο και περισσότερο οι όροι « διαταγή πληρωμής» και «κατασχέσεις» γίνονται εντονότεροι.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η ΔΕΥΑ Αλμωπίας δεν είναι κερδοσκοπική επιχείρηση αλλά λειτουργεί ανταποδοτικά. Με αυτήν την έννοια η διαχείριση των οικονομικών της είναι δύσκολη και πρέπει να γίνεται πάρα πολύ προσεκτικά. Καθίσταται δε δυσκολότερη δεδομένου ότι έπαψε να ισχύει η επιχορήγηση που έδινε το Υπουργείο Εσωτερικών στη ΔΕΥΑ και που έπρεπε να είναι πάνω από 300.000 € για κάθε χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στην επιχείρηση δεν δημιουργήθηκε πρωτογενές χρέος.

Ακόμα είναι γνωστό ότι κατά τα παρελθόντα έτη συσσωρεύτηκαν στην επιχείρηση υπέρογκες οφειλές εξαιτίας των λαθών αλλά και της κακής διαχείρισης από προηγούμενες διοικήσεις. Κατά συνέπεια τώρα , άμεσα, η επιχείρηση δεν είναι σε θέση ν’ ανταποκριθεί στις οφειλές των παρελθόντων ετών και παράλληλα ν’ αντεπεξέρχεται στις τρέχουσες απαιτήσεις.

Ενδεικτικές οφειλές παρελθόντων ετών είναι:

1) Προς εργαζόμενους στην επιχείρηση 143.000 €
2) Προς το ΙΚΑ για ασφαλιστικές εισφορές 225.000 €
3) Προς τη ΔΕΗ 116.000 €
4) Προς τη Δ.Ο.Υ. 232.000 €
5) Για την ίδια συμμετοχή για το έργο της Σωσάνδρας 329.000 €
6) Για μεταχρονολογημένες επιταγές 290.000 €
7) Προς την τράπεζα Πειραιώς 419.000 € και ακόμα 27.500 € για τόκους που πρέπει να πληρωθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2012
8) Πάνω από 300.000 € που φορτώθηκε η ΔΕΥΑ για δαπάνες που αφορούσαν
«αδρευτικά».

Αυτά αν και τα γνωρίζουν πολλοί , προβαίνουν σε ακραίες ενέργειες εναντίον της ΔΕΥΑ . Γι’ αυτό και είναι καταδικαστέες οι ενέργειες εκείνες , απ’ όπου κι αν προέρχονται και που ως στόχο έχουν μεταξύ άλλων να δυσχεράνουν τη λειτουργία της που σχετίζεται με το ύψιστο αγαθό, την ίδια τη ζωή που είναι το πόσιμο νερό.

Ακραία ενέργεια αποτελεί και το τελευταίο περιστατικό με την κατάσχεση των αυτοκινήτων και άλλων βασικών εργαλείων της επιχείρησης από συμπολίτη μας που είναι μάλιστα τέως αυτοδιοικητικός παράγων . Ουσιαστικά τέτοιου είδους ενέργειες στρέφονται εναντίον των συμπολιτών μας.

Έτσι λοιπόν εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς πώς είναι δυνατόν στη συνέχεια η ΔΕΥΑ Αλμωπίας να λειτουργήσει και να αντιμετωπίσει προβλήματα που τυχόν θα προκύψουν στερούμενη τα βασικά εργαλεία δουλειάς των εργαζομένων της. Εργαλεία που χρησιμοποιεί μάλιστα για καθαρά κοινωφελείς σκοπούς και τα οποία αδυνατεί ν’αντικαταστήσει.

ΑΡΙΔΑΙΑ 02/03/2012
Ο Πρόεδρος
Βασίλης Κανονίδης
 

8 σχόλια:

  1. Ποιος είναι αυτός ο τέως αυτοδιοικητικός παράγων; και πώς ήταν "παράγων" και εργολάβος ή προμηθευτής της ΔΕΥΑ συγχρόνως; δηλαδή μιλάμε για λαμόγιο κανονικότατο (αν ήταν όντως αυτοδιοικητικός). Και αν τελικά ήταν αυτοδιοικητικός, προμηθευτής της ΔΕΥΑ και σήμερα κατασχέτης, για πες μας τι σκοπεύεις να κάνεις; από την ανακοίνωση σε βλέπω πολύ ευγενικό και απορώ ειλικρινά μαζί σου. Βγες δημόσια και πες μας ποιο είναι αυτό το λαμόγιο του κερατά, τι έργα έκανε ή τι προμήθευε τη ΔΕΥΑ και για πόσα λεφτά έκανε κατάσχεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΑΝ, ΦΑΓΑΝ..ΦΑΓΑΝ..ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ, ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ, ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ..ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ..

      Διαγραφή
  2. ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΑΡ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΘΕΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 11:08 ΟΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ. ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΗΣΥΧΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. ΒΑΣΙΛΗ ΜΗ ΜΑΣΑΣ......!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΑΛΛΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΟΤΑΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ. Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΠΕΙΧΕ ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΣΕ ΚΙΟΛΑΣ.

      Διαγραφή
  4. Νά σου βάλω καί σώς γιά νά γλυστράει ..3 Μαρτίου 2012 στις 12:55 π.μ.

    Εάν φίλε μου ο κυρ Βασίλης ωραιοποιεί, τραγικοποιεί, περιγράφει γεγονότα κατά βούληση καί δέν μασάει πρέπει επιτέλους νά μασήσει. Διότι παραείναι παρτάκιας,ιδεολόγος, τομαριστής η παρουσία του καί μόνον στήν Δ.Ε.Υ.Α. ταράζει ήρεμα τα νερά του Δήμου Αλμωπίας. Ομιλεί γιά παρελθόντα έτη αλλά πρέπει ο ίδιος να γίνει παρελθόν, όσο παραμένει Πρόεδρος η υποκρισία, οι εμμονές καί η μιζέρια του θα ξεπερνούν κάθε όριο δέν νομίζεις ; Γιά κατάσχεση νά πάει ο λεγάμενος, κατανοήστε το, υπάρχει ακόμα καιρός, ξεμπλοκάρετε, αυτή είναι η καλύτερη η πιό αναγκαία λύση αυτή τήν συγκεκριμένη στιγμή γιά όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΚΑΝΟΝΙΔΗΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝΕ;
    ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΧΑΡΙΣΑΝΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΙΣΘΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΘΕΛΟΥΝ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΡΕ ΣΤΑΥΡΑΚΗ τι ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ?ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ 4ΣΕΡΑ ΤΟΝ ΜΟΣΤΡΑΡΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News