Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εικόνες ντροπής και φρίκης λίγο έξω από την Αριδαία (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Σκληρές εικόνες λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αριδαία

Με μια εικόνα που σίγουρα δεν αρμόζει στον αιώνα που ζούμε βρίσκεται αντιμέτωπος όποιος περπατά στον χωματόδρομο της παραποτάμιας περιοχής, ο οποίος οδηγεί στην Υδραία.

Κουφάρια και σκελετοί αιγοπροβάτων, σκουπίδια, άρρωστα σκυλιά και μία απέραντη οικολογική καταστροφή για την οποία δεν ενδιαφέρεται δυστυχώς κανείς.

Σε μία επαρχία όπως η Αλμωπία που οδύρεται κατά της επικείμενης υποβάθμισής της, συναντά κανείς αυτές τις εικόνες, που προκαλούν οργή και ντροπή.

Σε μία περιοχή όπου υπό φυσιολογικές συνθήκες θα μπορούσαν οι πολίτες να κάνουν περίπατο. Αντίθετα, αυτό που συναντά κανείς είναι αυτό που βλέπετε στις εικόνες, το οποίο έχει δημιουργηθεί χάρη στην επέμβαση ανθρώπινου χεριού.

Αναρωτιόμαστε τελικά...

...τι καταλήγει στο πιάτο μας; Από τι πέθαναν αυτά τα ζώα; Μεταφέρθηκαν εκεί νεκρά ή σύρθηκαν άρρωστα και ζωντανά για να καρτερούν έναν μαρτυρικό θάνατο; Μήπως θα πρέπει να λάβει γνώση και η Κτηνιατρική υπηρεσία;

Τα λόγια σίγουρα δεν μπορούν να περιγράψουν την κατάσταση, ωστόσο οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους.

Το σίγουρο είναι ότι ο Δήμος Αλμωπίας θα πρέπει να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του, ώστε να μη συνεχιστεί αυτή η απόλυτη καταστροφή. Μπορεί να μη φταίει ο Δήμος για την πηγή του κακού, όμως σίγουρα θα φέρει ευθύνες αν μείνει αμέτοχος μπροστά σε αυτό το θέαμα και αν δεν αναζητήσει ποιος φταίει για αυτή την εικόνα.

Οι συνέπειες θα βαραίνουν όλους όσους φέρουν ευθύνη για τη διατήρηση αυτής της ντροπιαστικής εικόνας, αν δεν γίνει άμεσα κάτι. 

Δείτε τις εικόνες:











 

28 σχόλια:

  1. ntroph ntroph ntroph....hlikrhna gia emas sto topo poy menoyme na yparxoyn tetoia esxata pragmata einai ntroph.....poios mporerai kai ekane kati tetoio ekeos yparxei kai ueos....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δουμε τώρα τι θα κάνουν οι "υπευθυνοανεύθυνοι" κύριοι του δήμου. Καλά τα καρναβάλια κύριοι, αλλά εδώ είναι ο πραγματικός πολιτισμός μας. Να βρεθεί άμεσα ο τσομπάνης που ευθύνεται για αυτό το αίσχος και την ντροπή! Άμεσα και να τιμωρηθεί! Πού είναι η διεύθυνση κτηνιατρικής; Πάλι κοιμούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι; ΑΙΣΧΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. eimai 18 xronon kai pragmatika ntrepomai gia thn koinonia sthn opoia zw! einai ena aisxos. mhn anarwtieste giati oi neoi egataleipoun thn ellada. den ftaiei mono h oikonomikh krish alla kai h krisi axiwn.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΩ ΤΗΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΑΙΣΧΟΣ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΔΙΧΩΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μιλας για ανθρωπο. μονο σε ανθρωπο δεν παραπεμπουν αυτεσ οι εικονες. ειναι η απολυτη ντροπη και φρικη οπωσ λεει και ο τιτλοσ. αισχοσ!

      Διαγραφή
    2. Kai epeidi sigoura den yparxei paidia kai anthropia, tha prepei na peftei kai kanena prostimo. Kamia timoria etsi gia allagh. Aloiws den ginomaste anthropoi.

      Διαγραφή
  6. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ, ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΑΓΚΑΛΙΔΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ " ΑΛΛΟΙ ". ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΑΣ ΡΕΕΕΕ!! ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. tromara sas diamartyreste kai epeidh fovaste mh sas kanoun xwrio. zw xronia sth thessalonikh h opoia einai mia apanthrwph polh. tetoies eikones omws den exw xanadei. eida se paliotero post oti fovaste mh sas kleisoun tis yphresies. na sas tis kleisoun oles.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Aυτοί είναι οι φιλεύσπλαχοι τσομπάνηδες που αγαπούν τα ζώα τους και προσέχουν τα σκυλιά τους σαν να ήταν παιδιά τους;;; Ας γελάσω!! Έχει γεμίσει η πόλη τσομπανόσκυλα γιατί πεινάνε και είναι άρρωστα. Να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του και ο σύλλογος των κτηνοτρόφων. Μόνο τις επιδοτήσεις ξέρουν να παίρνουν. Να μας πούνε οι δημόσιοι κτηνίατροι από τι πέθαναν αυτά τα ζώα και αν από τον συγκεκριμένο κτηνοτρόφο εμείς τρώμε ζώα! Αν φυσικά τους ελέγχουν και δεν κάνουν μόνο μαύρες συμφωνίες μαζί τους. Σίγουρα δεν είναι δύσκολο να βρεθεί ποιος είναι. Ποιός έχει σταύλους εκεί κοντά; Αν είναι δυνατόν...Τι ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. META APO AYTO NTREPOMAI POU ZW STHN ARIDAIA. NTREPOMAI GIA AYTOYS POY MAS DIOIKOYN OLA AYTA TA XRONIA KAI TO MONO POU KANOUN EINAI NA EPIRIPTOUN EYTHINES STOYS APERXOMENOUS. NTROPH KAI AISXOS. MPRAVO STO ARIDAIA NEWS POU EINAI TO MONO MESO POY PROVALEI THN ALHTHEIA. OLOI OI ALLOI MOUGA STH STROUGA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να συλλαβουν τον ΚΤΗΝΟτροφο αμεσως, αισχος, ντροπη, που ζουμε ρεεε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ, ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΠΟΣΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΑΚΟΜΗ ΓΙΝΟΝΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΑΡΙΔΑΙΑ ΝΙΟΥΖ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτός είναι ο πολιτισμός μας;; Αυτή είναι η ανθρωπιά μας;;; Αυτές είναι οι αξίες μας;; Από πού να ξεκινήσεις και πού να καταλήξεις; Από τα δόλια νεκρά ζώα που ποιός ξέρει τι τράβηξαν μέχρι να πεθάνουν; Από τα άρρωστα σκυλιά που τα ταίζουν με τα άρρωστα νεκρά ζώα; Από τα σκουπίδια; Από την μόλυνση; Από την οικολογική καταστροφή;;Από τι;;;;; Δεν υπάρχουν λόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. υπευθυνη ειναι η κτηνιατρικη υπηρεσια.βεβαια δεν προκειτε να κανει κατι γιαυτο διοτι οι υπευθυνοι παιρνουν παχουλα φακελακια και κανουν τα στραβα ματια.πρεπει πρωτα καποιος να καταγγειλει αυτους για να σταματησει η διαφθορα και μετα τα υπολοιπα.πρεπει να ξυπνησουν επιτελους οι κτηνοτροφοι και να μην γινονται θυματα.τους κανατε τζαμπα μαγκεσ αυτους τησ κτηνιατρικησ (ολοι γνωριζετε ποιουσ εννοω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι πρώτα ευθύνονται οι κτηνοτρόφοι και μετά η κτηνιατρική υπηρεσία. Δεν μπορεί η κτηνιατρική υπηρεσία να ελέγχει και το παραμικρό που γίνεται απο άκρη σε άκρη της περιοχής και να ζητάμε και τα ρέστα. Αλήθεια φίλε σε ποιούς αναφέρεσαι?? Γιατι δεν μιλάς με ονόματα? Πολύ εύκολα ισοπεδώνουμε ανθρώπους και καταστάσεις.
      Ας ψάξουν τον υπεύθυνο στους κύκλους των κτηνοτρόφων όπου η αλήθεια έιναι ότι το επίπεδο στην πλειοψηφία του στον κλάδο αυτό είναι πολύ χαμηλό.
      Περιμένω φίλε (12.14) ονόματα..

      Διαγραφή
    2. E όχι και παραμικρό! Όχι και παραμικρό! Για παραμικρό σου φαίνονται εσένα αυτές οι εικόνες;; Και φυσικά θα ζητησουμε και τα ρέστα!Για πεσμας: πότε επισκέπτεστε τους κτηνοτρόφους για να κάνετε και κανένα έλεγχο στους σταύλους; Να δείτε τις συνθήκες που επικρατούν εκεί; Για τα τσομπανόσκυλά τους ενδιαφέρεστε καθόλου; Πως ζουν; Τους κάνετε συστάσεις;Μήπως μπορείς να μας πεις; Που τα κάνετε πλακάκια με τους κτηνοτρόφους και κάνετε τις λαμογιές σας για να παίρνετε εσείς τα φακελάκια κι αυτοί τις επιδοτήσεις!Αντε κτηνίατρε! Που θίχτηκες! Για πεσμας.

      Διαγραφή
    3. Καταρχάς δεν εργάζομαι στην κτηνιατρική οπότε δεν θίγομαι. Το παραμικρό πήγαινε σε πιο ευρύτερη έννοια, δεν ήταν καλή η διατύπωση μου μάλλον. Αν είσαι ο ίδιος με πρίν (12.14) σε κάλεσα να μιλήσεις με ονόματα και όχι να κατηγορείς από την ασφάλεια του internet και της ανωνυμίας. Αφου μιλάς για φακελάκια και επιδοτήσεις σημαίνει ότι ξέρεις και διαδιακασίες. Ξέρεις πως γίνονται και πως αποδίδονται ή να χαμε να λέγαμε?
      Αν ήσουν έστω και λίγο ενημερωμένος για σταβλικές εγκαταστάσεις θα ήξερες ότι έρχονται αλλάγες όσον αφορά τα προβατοστάσια , αδειες λειτουργίας κτλ. Τα μικρά μαντριά θα εξεφανιστούν. Επίσης προβλέπονται διαδικασίες συλλογής και μεταφοράς νεκρών ζώων.
      Κατά τα λεγόμενα σου θα έπρεπε να είχε βάλει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης η κτηνιατρική για να ελέγχει τα πάντα. Κάνε εσύ την καταγγελία και μετά ας δούμε πως θα αντιδράσει η κτηνιατρική και την κρίνουμε μαζί.
      Εξακολουθώ να περιμένω ονόματα όμως. Και ας μην έχεις αποδειξεις, μόνο υποψίες.

      Διαγραφή
    4. φιλε μου με την απανυηση που εδωσες καταλαβαμε και ποιος εισαι.κρατα τα φακελακια σου και μοκο.

      Διαγραφή
    5. Λοιπόν φίλε δεν είμαι κτηνίατρος ούτε δημόσιος υπάλληλος, άπλως έχω εργασιακή σχέση με τους κτηνοτρόφους. Αν είσαι ο ίδιος με τα προηγούμενα μηνύματα είσαι δειλός και συγχρόνως μπούφος. Μόκο κάνε εσύ που δεν έχει ιδέα τι λές. Πραγματικά μου επιβεβαιώνεις τον Αινσταιν περί ανθρώπινης βλακείας.
      Άντε ρε μάγκα για πέσμου ποιός είμαι τώρα..Όπως σου είπα πριν κρύβεσαι πίσω από το internet και μιλάς.

      Διαγραφή
  14. Το πολύ πολύ να πάει αύριο εκεί ο δήμαρχος με την κτηνιατρική, να μάθουν ποιος ειναι ο τσομπάνης να τον κάνουν..."ντα" να του πουνε "να μην το ξανακάνεις και μας εκθέτεις" και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Εδώ να δούμε κύριοι υπεύθυνοι την μαγκιά σας. Να δούμε επιτέλους κάποιον να τιμωρείται. Κάποιον που διέπραξε εγκλήματα, κατά της ζωής και κατά της φύσης. Και όχι να το κουκουλώσετε. Όλοι κλίκες είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Α ρε Γερμανοί που μας χρειάζονται και ιδικά για ότι έχει να κάνει με την οικολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ! ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΑΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Mia eine i uosia se aftin ti hora den prokite na alaxi tipote !!! Oso tha eiparhi atimorisia ,,Kai afto avrio tha exei jexasti...fablos kiklos!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αίσχος σε όλους μας . είμαστε όλοι υπεύθυνοι για αυτά τα αίσχη ..
    διότι είμαστε όλοι αχάριστοι ...
    αν ενωθούμε όμως κάτι μπορούμε να κάνουμε ..
    γιατί να φταίει μόνο αυτός που τα πέταξε?
    είναι σίγουρα ο πρώτος που φταίει αλλά όχι ο μόνος ..
    φταίει και αυτός που δε τα μάζεψε ..
    δηλαδή εμείς ....
    γιατί τα αφήνουμε και τα βλέπουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς δηλαδη πρεπει να μαζευουμε τα σκουπίδια των αλλονων; Και τα νεκρα ζωα; Δεν νομιζω. Ας ελπισουμε ότι θα τιμωρηθεί ο υπαίτιος για να βάλει μυαλό και να μην το ξανακάνει. Οδηγηθήκαμε εδω λόγω της ανυπαρξίας ατιμωρησίας και κυρώσεων. Αυτό αν αλλάξει, τοτε θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Οι πελατειακές σχέσεις όμως των αρμοδίων και το να θέλουν να τα έχουν καλά με όλους, παράνομους και μη, αυτές δεν αφήνουν να αλλαξει το κατεστημένο.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News