Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ημερίδα για μαθητές και γονείς στην Αριδαία (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Μαθητές και γονείς κατέκλεισαν την αίθουσα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4/3, στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας η ομιλία με κεντρικά θέματα «Μαθητές και γονείς μπροστά σε κρίσιμες επιλογές», «Η διαχείριση του άγχους ενόψει των εξετάσεων», «Διαδίκτυο και αποδοτικότητα των μαθητών».

Μαθητές και γονείς κατέκλεισαν την αίθουσα και συμμετείχαν σε αυτή την ενδιαφέρουσα συζήτηση η οποία είχε ως κεντρικούς ομιλητές τον Κωνσταντίνο Πετρόπουλο, Ειδικό Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος και την Γεραντζή Α. Διαλεκτή, Ψυχολόγο Παίδων Ενηλίκων, Πτυχιούχο Α.Π.Θ και Μέλος "Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων".

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δόθηκαν συμβουλές τόσο για τον...

...τρόπο διαχείρισης του άγχους που καταβάλει τόσο τους γονείς, όσο και τους μαθητές ενόψει των εξετάσεων.
 

Επιπλέον έγινε εκτενής αναφορά στον επαγγελματικό προσανατολισμό και στα κριτήρια με τα οποία πρέπει να επιλέξει ο καθένας το επάγγελμα που του ταιριάζει.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να λύσουν τις απορίες τους, ενώ η κεντρική ιδέα που προέκυψε από τη συζήτηση είναι ότι οι νέοι πρέπει να ακολουθούν το επάγγελμα που τους εκφράζει, χωρίς να υποχρεώνονται από τους γονείς να εκπληρώνουν όνειρα άλλων.

Την ημερίδα διοργάνωσαν το Φροντιστήριο Ν. Βαδά, το Φροντιστήριο «Γνώση» Ν. Μαχαιρίδη και το Φροντιστήριο «e-world» Α. Τσουλφά.


 

14 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ,ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι πολυ κριμα να οργανωνονται εκδηλωσεις ωστε να προβληθουν επαγγελματικα ιδιωτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ.ΑΛΛΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,ΑΛΛΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΣΑ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΟΥΤΕ ΕΠΙΛΗΨΙΜΟ.... ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΛΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

      Διαγραφή
    2. Οι εν λόγω κύριοι φέτος δεν το διαφήμισαν γιατί ήξεραν ότι πλέον είναι παράνομο με τον εν λόγω ομιλιτή (κ. Πετρόπουλο) , αλλά πέρνανε τηλέφωνα στα σπίτια μόνο των μαθητών τους..
      Ενας μαθητής με άποψη που πηγαίνει ταυτόχρονα σε πολλά φροντιστηρία..

      Διαγραφή
    3. Μαθητή με άποψη που πηγαίνεις σε πολλά φροντιστήρια, αν πήγαινες σε ένα από αυτά τα τρία φροντιστήρια σίγουρα θα παρακολουθούσες αυτήν την ποιοτική εκδήλωση. Και δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει στην εκδήλωση να είστε οι εκτός αυτών των φροντιστηρίων. Οι εν λόγω κύριοι μας σκέφτονται και φροντίζουν για μας. Φροντίζουν δηλαδή για τους μαθητές τους. Στα πολλά φροντιστήρια που πηγαίνεις , σου παρέχουν τέτοια προσοχή; Μάλλον όχι. Ας πρόσεχες λοιπόν για την επιλογή σου. Εμείς που επιλέξαμε αυτά τα φροντιστήρια αισθανόμαστε υπερευχαριστημένοι. Ας πρόσεχες λοιπόν.Ένας πολύ ψαγμένος μαθητής που επιλέγει την ποιότητα.

      Διαγραφή
    4. Ψαγμένε Μαθητή , μάλλον δεν κατάλαβες παρότι είσαι ψαγμένος όπως λες, εγώ δίνω για 2η χρονιά και τα ίδια γίνανε και πέρυσι όπου παρακολούθησα την εκδήλωση η οποία ΝΑΙ ήταν όμορφη απο άποψη εκδήλωσης , αλλά απο ουσία δεν μου πρόσφερε ΤΙΠΟΤΑ , σε σένα είμαι σίγουρος ότι σου άρεσαν όλα.. γνώμη σου.. εγώ εστιάζω στο γεγονός ότι ο ομιλητής που έρχεται χρόνια τώρα και λέει τα ίδια πράγματα και πληρώνεται για αυτό , ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να το κάνει, πρέπει να οργανώσει εκδήλωση με όλα τα φροντιστήρια για όλους τους μαθητές, και εκεί θα μπορούσανε οι κύριοι που το διοργανώσανε να μιλήσουνε για διαφορετικότητα και ότι νοιάζονται για όλα τα παιδιά.. Μπορούσανε μέσω του σχολείου να τους καλέσουν όλους , ή μέσω των ΜΜΕ όπως κάνανε τα προηγούμενα χρόνια.. ΔΕΝ το κάνανε , άραγε ΓΙΑΤΙ?
      Όσο για την ποιότητα που αναφέρεις , ξέρεις ότι είναι υποκειμενική για τον καθένα και επειδή έχω ενός χρόνου εμπειρία μπορώ να κρίνω λίγο καλύτερα για την ΠΟΙΟΤΗΤΑ που όλοι διαφιμήζουν , αλλά λίγοι την προσφέρουν..
      Εκεί που είσαι λοιπόν είμουνα και εύχομαι εδώ που είμαι να μην έρθεις (εννοώ να δώσεις 2η χρονιά|), αλλά δεν μπορείς να μιλάς για ποιότητα και ψάξιμο όταν είσαι σε ένα φροντιστήριο , ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ..

      Διαγραφή
    5. Έχετε χάσει την ουσία του θέματος.. Η εκδήλωση έγινε για να ενημερωθούν τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς για το θέμα του άγχους και της επιλογής του επαγγέλματος..Σίγουρα ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και δεν υπάρχει μια stadar οδό που πρέπει να ακολουθούν όλοι... Θεωρώ ότι γονείς και μαθητές προβληματιστήκαμε αρκετά και φαντάζομαι πως αυτός ήταν ο σκοπός.Και επειδή αναφέρεις για 2η χρονιά συγχώρεσέ με που θα το πω γιατί δεν σε γνωρίζω, αλλά προφανώς δεν σου φταίει το φροντιστήριο ή οι εκπαιδευτικοί σε αυτό..μάλλον δεν διάβασες όσο θα έπρεπε.. μην ρίχνουμε λοιπόν λάσπη στα πρόσωπα κάποιων ανθρώπων που παλεύουν με ότι μέσο διαθέτουν να βοηθήσουν τους μαθητές αλλά και εμάς τους γονείς στην όλη διαδικασία.. να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άλλοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι ασχολούνται μόνο με το πως θα πλουτίσουν και πως θα κατηγορίσουν τους συναδέλφους τους. Αξίζει ένα μπράβο στα παιδιά για αυτό που κάνουν τόσα χρόνια και για το μεράκι τους πάνω στη δουλειά τους..

      Διαγραφή
  3. συμφωνω απολυτα με τον προλαλησαντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είμαστε που είμαστε μακριά απ όλα. Κάποιοι κάτι οργανώνουν και όποιος θέλει πάει.Το κακό είναι να ΜΗΝ υπάρχουν πρωτοβουλίες.Το ευτυχές θα ήταν να γίνονται εκδηλώσεις πάσης φύσεως και μορφής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΣΟΙ ΥΠΑΡΞΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΑΔΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟΙ) ΤΟΝ ΖΗΛΕΥΟΥΝ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥΣ. ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΦΡΙΛΕΣ ΤΟΥΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΖΟΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΥΛΕΣ!!!!!!!!!!! ΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κύριος Πετρόπουλος απαγορεύεται να έρχετε σε εκδήλωση όπου προβάλονται επαγγελματικά ιδιώτες γιατί είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος και όχι σε 2 3 η 5 φροντιστές.. η εκδήλωση έπρεπε να γίνει υπο την εποπτεία της ομοσπονδίας για ολα τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης της Αριδαίας και όχι μόνο για 3 και μάλιστα επι πληρωμή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νικο ξερουμε ποσο σε κυνηγαει καποιος μονοχνοτος, μην δινεις σημασια δεν αξιζει να ασχολησε με γυμνοσαλιαγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΠΟΥΝ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΑΛΛΑ Η ΟΥΣΙΑ...Η ΟΜΙΛΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΑΡΚΕΤΑ...ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας οργανώσουν λοιπόν τα υπόλοιπα φροντιστήρια μια τέτοια εκδήλωση, για να είναι όλοι ευτυχισμένοι!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News