Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

«Να μην καταργηθούν οι παρελάσεις, να καταργηθούν οι εξέδρες»

Γράφει ο Σταύρος Βαφειάδης

Σε μέγα θέμα έχει εξελιχθεί το ενδεχόμενο έντονων αποδοκιμασιών κατά τη διάρκεια των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου.

Ενόψει της εθνικής μας επετείου, το επιτελείο της Κυβέρνησης συζητούσε εδώ και αρκετές μέρες τι μπορεί να γίνει για να αποφευχθούν οι ακραίες αντιδράσεις. Κάποιοι μάλιστα πρότειναν να ματαιωθούν οι παρελάσεις(!!). Τελικά αποφασίστηκε να γίνουν κανονικά.

Το θέμα είναι ποια θα πρέπει να είναι η στάση που θα κρατήσουμε όλοι εμείς που θα είμαστε κάτω από την εξέδρα (η οποία θα ήταν προτιμότερο να μην υπάρχει).

Κακά τα ψέματα, με τις αποδοκιμασίες και τα γιαούρτια το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να αμαυρώσουμε την μεγάλη εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και να λερώσουμε μερικά ταγιέρ και κοστούμια (θα αγοράσουν άλλα…).

Τη λύση μας την δίνει από μόνη της η Δημοκρατία.

Οι εκλογές πλησιάζουν και όπως φαίνεται θα υπάρχει πληθώρα κομμάτων και υποψηφίων για να επιλέξουμε αυτούς που μας εκφράζουν. Εκείνη την ώρα μπορεί να εκφραστεί με τον καλύτερο και πιο Δημοκρατικό τρόπο η οργή και η αγανάκτησή μας.

Καταλήγοντας, νομίζω ότι οι ειρηνικές μορφές αντίδρασης είναι θεμιτές και σε αρκετές περιπτώσεις απόλυτα δικαιολογημένες.

Όλα αυτά αποτελούν προσωπική μου άποψη και σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι είναι και η σωστή.

 

6 σχόλια:

  1. ΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΣΑΝ ΕΘΝΟΣ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΟΝΤΩΣ ΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΒΡΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΕΤΣΙ ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AYTH H APOCH EN MERH ME EKFRAZEI. ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΜΩΣ Η ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΔΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑΥΡΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην εξέδρα να υπάρχει μόνο η Ελληνική Σημαία και κανένας άλλος, τα τμήματα να χαιρετάνε τη Σημαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ λέω να καταργηθούν οι πολιτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΔΩΣΑΝ....ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤ ΚΑΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΚΑΝΑ ΑΥΓΟ Η ΝΤΟΜΑΤΕΣ.....ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ...ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News