Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Το μανιφέστο της Άννας Διαμαντοπούλου - Πώς αντέδρασε ο Βενιζέλος

Διαβάστε ολόκληρη την ιδεολογική πλατφόρμα που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας

«Η Δ’ Ελληνική Δημοκρατία βρίσκεται προ των πυλών με αδιαμόρφωτα χαρακτηριστικά» τονίζει στην πλατφόρμα που κατέθεσε ενόψει της αλλαγής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ η Άννα Διαμαντοπούλου, χρησιμοποιώντας μάλιστα μία ρήση του Γκράμσι: «Ο παλιός κόσμος πεθάνει και ο νέος κόσμος πασχίζει να γεννηθεί. Τώρα είναι η εποχή των τεράτων».

Στην εισαγωγή της η κυρία Διαμαντοπούλου κάνει λόγο για κατάρρευση 38 χρόνων μεταπολίτευσης και εκτιμά ότι η αλλαγή σελίδας απαιτεί επαναπροσδιορισμό του πολιτικού στίγματος και νέο προγραμματικό λόγο. «Το ΠΑΣΟΚ προχωρά στην κορυφαία διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού με χαρακτηριστικά κατεπείγοντος χωρίς ουσιαστική συζήτηση, όταν μάλιστα έρχονται εκλογές».

Η υπουργός Παιδείας δεν παίρνει θέση για τον ποιον θα στηρίξει για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όμως σύμφωνα με πληροφορίες μετά από συνάντηση της με τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα εκφράσει τη στήριξη της στον υπουργό Οικονομικών. Από την πλατφόρμα της όμως προκύπτει ότι η Άννα Διαμαντοπούλου ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα των εκλογών στην λογική της υπέρβασης του ΠΑΣΟΚ και τη συγκρότηση νέου κόμματος.

Επιπλέον ζητά η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις ερχόμενες εκλογές...

...να είναι σταθερή και ισχυρή και εφόσον είναι κυβέρνηση συνεργασίας τα κόμματα που την αποτελούν να έχουν δεδομένο ευρωπαϊκό προσανατολισμό, διάθεση να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα με τους εταίρους και μία αυτονόητη προσήλωση στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα.

Η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου

«Το προγραμματικό κείμενο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Άννα Διαμαντοπούλου είναι μία σημαντική συμβολή στον ουσιαστικό πολιτικό διάλογο που πρέπει να διεξαχθεί καθʼ οδόν προς τις εκλογές. Χαίρομαι γιατί οι σκέψεις μας διασταυρώνονται σε πολλά σημεία. Η πολιτική είναι η κατʼ εξοχήν συλλογική δραστηριότητα και ένα σύγχρονο κόμμα, όπως θέλουμε να είναι το ΠΑΣΟΚ, καλείται να λειτουργήσει πρωτίστως ως συλλογικός διανοούμενος» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δείχνοντας το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί μεταξύ των δύο κορυφαίων πολιτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Πρόσκληση συνεργασία της Διαμαντοπούλου στον Κουβέλη

Η Άννα Διαμαντοπούλου πετάει το «γάντι» στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη τον οποίο και καλεί πριν από τις εκλογές να πει καθαρά αν θα συμμετέχει σε μία κυβέρνηση και υπό ποιες προϋποθέσεις και να αγκαλιάσει τα δύσκολα «ναι» αντί των εύκολων «όχι».

Διαβάστε ολόκληρη την ιδεολογική πλατφόρμα που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας

---
Πηγή: Real.gr
Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News