Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Γ. Παπανδρέου: «Μετανιώνω που δεν ζήτησα το δημοψήφισμα νωρίτερα»

«Με είπανε τρελό. Αυτοί που με κατηγορούσαν ως υποχείριο ξένων, ρωτούσαν αν ρώτησα Μέρκελ και Σαρκοζί. Εγώ ήθελα να ρωτήσω τον ελληνικό λαό. Πολλοί είπαν ότι αυτή η απόφαση μου στέρησε την πρωθυπουργία. Χαλάλι. Πιστεύω στην δημοκρατία, όχι στις καρέκλες»

«Μετανιώνω που δεν ζήτησα αυτό το δημοψήφισμα νωρίτερα, ο λαός έπρεπε να εκφραστεί, όχι μόνο γιατί πρόκειται για τη σημαντικότερη απόφαση των τελευταίων ετών, αλλά επειδή θα προχωρήσει με τη στήριξή του», είπε κατά την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου.

«Με είπανε τρελό. Αυτοί που με κατηγορούσαν ως υποχείριο ξένων, ρωτούσαν αν ρώτησα Μέρκελ και Σαρκοζί. Εγώ ήθελα να ρωτήσω τον ελληνικό λαό. Πολλοί είπαν ότι αυτή η απόφαση μου στέρησε την πρωθυπουργία. Χαλάλι. Πιστεύω στην δημοκρατία, όχι στις καρέκλες», συμπλήρωσε ο κ Παπανδρέου στην ομιλία του.

Αναφέρθηκε επίσης στο «κούρεμα» του χρέους, λέγοντας ότι η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. «Ο αγώνας δεν τελείωσε, είμαστε όμως σε έναν δρόμο που μας πάει εκεί που πρέπει» σημείωσε.

Ακόμη άσκησε κριτική στη ΝΔ, λέγοντας ότι...

...«μίζερα» στήριξε τελικά την κυβέρνηση Παπαδήμου, αφού επί δύο χρόνια υπονόμευε κάθε προσπάθεια. «Θα ήθελα να είμαι μεγαλόψυχος και να την ευχαριστήσω για την πατριωτική της στάση, αλλά δυσκολεύομαι» είπε χαρακτηριστικά, ο κ Παπανδρέου.

Εξαπέλυσε όμως επίθεση και στα κόμματα της Αριστεράς, δηλώνοντας απογοητευμένος για τον τρόπο που πολιτεύονται. Σημείωσε μάλιστα με νόημα ότι με όσα ακούει στη Βουλή από τα κόμματα της Αριστεράς, έχει γίνει περισσότερο σοσιαλιστής.

Στη συνέχεια έκανε εκτενή απολογισμό του έργου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με αυτοκριτική για τα όσα δεν έγιναν, αλλά και τα λάθη του παρελθόντος. «Ό,τι λάθος έγινε το παίρνω επάνω μου. Όσες επιτυχίες έγιναν, έγιναν από όλους μας και δεν πρέπει να τις λησμονούμε».

Έκλεισε την ομιλία του φανερά συγκινημένος, λέγοντας ότι θα συνεχίσει τους αγώνες για το ΠΑΣΟΚ από άλλο μετερίζι. «Θα είμαι δίπλα σε όποιον υποψήφιο εκλεγεί» τόνισε χαρακτηριστικά.

---
Πηγή: star.gr
 

3 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Μη τον σχολιάζετε αυτόν. Αγνοήστε τον όπως θα τον αγνοήσει και η ιστορία. Σχολιάστε τους άλλους στις πιο πάνω αναρτήσεις.
    ΜΗ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΛΑΟΣ ΠΑΝΤΩΣ JAFRYE ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News