Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ε. Βενιζέλος: «Σηκώσαμε το βάρος της ευθύνης όταν οι άλλοι κρύβονταν»

«Χθες, συνετελέσθηκε η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην παγκόσμια ιστορία»

Με το σύνθημα "το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό" και ένα θερμό χειροκρότημα υποδέχτηκαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην αίθουσα της εθνικής συνδιάσκεψης όταν ανέβηκε στο βήμα για την ομιλία του.

Την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου θεσμικού και πολιτικού πλαισίου, που δεν θα επιτρέψει να ξαναζήσει η χώρα την περιπέτεια που ζει, υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Χρειάζεται να ξαναγράψουμε ένα νέο εθνικό συμβόλαιο, είπε ο υπουργός Οικονομικών, τονίζοντας πως μετά τη χθεσινή, ιστορική, όπως είπε, απόφαση διαμορφώνονται οι πραγματικές προϋποθέσεις επανόδου της Ελλάδας σε τροχιά ανάπτυξης.

Η χθεσινή ημέρα ήταν ιστορική γιατι ελαφρύναμε τις επόμενες γενιες αφαιρώντας 100 δισ. χρεους, είπε ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα απέφυγε οριστικά τη χρεοκοπία. Χθες, αποκαταστήσαμε με τη βοήθεια των εταίρων και των πιστωτών μας και χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού μια αδικία που είχε γίνει εις βάρος των επόμενων γενιών, τόνισε.

«Χθες, συνετελέσθηκε η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην παγκόσμια ιστορία», πρόσθεσε, παρατηρώντας ότι ο πλανήτης βλέπει πλέον την Ελλάδα διαφορετικά. Η βλάβη που έχει επέλθει στη διεθνή επωνυμία της χώρας, είπε ο κ. Βενιζέλος, αρχίζει σιγά σιγά να αντιστρέφεται.

Να μετατρέψουμε το νέο πρόγραμμα στήριξης σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, είπε ο κ. Βενιζέλος, υποστηρίζοντας πως όσοι ζουν στην πλάνη της επαναδιαπραγματευσης είναι μακριά από την πραγματικότητα. Χαίρομαι που εγκαταλείφθηκε η ιδέα της επαναδιαπραγμάτευσης, ανέφερε.

Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει «να μετατρέψουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ σε ένα γνήσια λαϊκό και πατριωτικό κίνημα». «Πικράναμε το λαό, αλλά δεν χάσαμε την ψυχή μας», είπε χαρακτηριστικά και απηύθυνε πρόσκληση συστράτευσης «σε όλους αυτούς πουν θα έπρεπε να είναι μαζί μας και θα είναι μαζί μας».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο συγγνώμη στους Έλληνες πολίτες. Χθες η Ελλάδα απέφυγε τη χρεοκοπία, από χθες άρχισε η αλλαγή της εικόνας της χώρας, είπε ο κ. Βενιζέλος.

---
Πηγή: NewsIt.gr
 

2 σχόλια:

  1. Θεέ μου!!! δεν κατάλαβαν ακόμη τι έκαναν!!! Τους παρακολούθησα όλους στην TV.
    Είναι τραγικό. Ζουν σε διαφορετικό κόσμο από εμάς. Είναι να απελπίζετε κανείς όταν τους ακούει να προσφωνούνται «σύντροφοι και συντρόφισσες» και από κάτω να χειροκροτούν ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Δυστυχώς το ανησυχητικό δεν είναι αυτοί που ανέβηκαν στο βήμα και αυτά που έλεγαν. ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ. Χειροκρότησαν ακόμη και τον ΓΑΠ. Να τον λυντσάρουν έπρεπε.
    Υπάρχει λύση;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφονω φιλε μου, κ εγω επαθα πλακα με τα χειροκροτηματα, οι ανθρωποι ειναι αδιορθοτοι μας δουλευουν.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News