Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Αυτός είναι ο πρώτος Δήμαρχος που καταργεί τις εξέδρες των επισήμων

Τσάκαλος ο Δήμαρχος, το έπιασε το νόημα των καιρών!

Με απόφαση του Δημάρχου, που ανακοινώθηκε πριν από λίγο, ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ στις παρελάσεις του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη.

Η απόφαση του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, που θα έχει μόνιμο πλέον χαρακτήρα, είναι μια παλαιότερη σκέψη του δημάρχου, την ορθότητα της οποίας επιβεβαιώνει ο χρόνος και οι κοινωνικές συνθήκες.

Μετά την κοινοποίηση της απόφασής του στους υπηρεσιακούς φορείς του δήμου, ο δήμαρχος δήλωσε τα εξής:

«Επί χρόνια μένουμε στον τύπο των παρελάσεων, χάνοντας την ουσία των ιστορικών γεγονότων.

Η οφειλόμενη τιμή δεν είναι στα παρόντα πρόσωπα αλλά στα ιστορικά γεγονότα και τους πρωταγωνιστές τους. Η εξέδρα στις παρελάσεις είναι μια εθιμική συνήθεια που σηματοδοτεί μια απόσταση ανάμεσα στους θεσμούς και την κοινωνία. Η θέση των «επισήμων» είναι ανάμεσα στον κόσμο από τον οποίο προέρχονται.

Για να έχουν την ίδια εικόνα και να μοιράζονται τα ίδια αισθήματα. Είναι ένας πολύ χρήσιμος και αναγκαίος συμβολισμός. Εμείς καταργούμε οριστικά τις εξέδρες των επισήμων στις παρελάσεις και παίρνουμε τη θέση μας δίπλα στους πολίτες».

Η απόφαση του δημάρχου θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου για όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου.

---
Πηγή: makpress.blogspot.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News