Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Πέλλας: "Έφτασε η ώρα των δυναμικών κινητοποιήσεων"

Διαβάστε την οργισμένη ανακοίνωση

Συνάδελφοι!

Η πολιτική του Μνημονίου, η αναλγησία της Τρόικα και των κυβερνώντων, καθώς και η παντελής έλλειψη προγραμματισμού εκ μέρους τους έχουν ως αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σήμερα κάτω από τα όρια της φτώχιας!

Οι αποδοχές μας μειώθηκαν, επίσημα, κατά περίπου 25% και πρακτικά πολύ περισσότερο. Τα επιδόματα κόπηκαν σχεδόν στο σύνολο τους, οι συντάξεις πετσοκόφτηκαν – και έπεται συνέχεια – ενώ το εντελώς απαράδεκτο μέτρο της επιστροφής χρημάτων, από τις νόμιμες αποδοχές μας, αναδρομικά από τον Νοέμβριο του 2011μ ήταν η χαριστική βολή για όλους τους εργαζόμενους. Σύντομα, παρ’ όλες τις ανακοινώσεις για το αντίθετο, θα κοπούν οι 13ος και 14ος μισθός, οι συντάξεις και η καταβολή του εφ’ άπαξ που δικαιούμαστε και θα προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις!

Και όλα τα παραπάνω ενώ οι τιμές όλων των αγαθών στην αγορά όχι μόνο δεν παραμένουν σταθερές αλλά συνεχώς αυξάνονται, οι τράπεζες απειλούν να πάρουν τα σπίτια μας και χιλιάδες συνάδελφοι εργαζόμενοι, σε όλη τη χώρα, έχουν να πληρωθούν εδώ και μήνες!

Πιστεύω ότι ο κόμπος πλέον έφτασε στο χτένι!

Κανείς εργαζόμενος πια δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, όχι γιατί δεν το θέλει αλλά γιατί κάποιοι φρόντισαν να τινάξουν κυριολεκτικά στον αέρα τον οικογενειακό προγραμματισμό του παίρνοντας αποφάσεις ερήμην του. Και το κυριότερο, θα πρέπει να πληρώνουμε εμείς, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι τις ενέργειες όλων αυτών που σήμερα συνεχίζουν να μας κυβερνούν χωρίς να τιμωρηθεί κανείς τους για τις πράξεις που έφεραν την χώρα στην σημερινή της κατάσταση.

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε την εξαθλίωση μας σε καθημερινή βάση χωρίς, ουσιαστικά, να αντιδρούμε. Μας περάσανε το μήνυμα του «μπαμπούλα» της πτώχευσης και παγώσαμε! Μήπως όμως δεν έχουμε πτωχεύσει; Και δεν εννοώ σε επίπεδο κράτους αλλά τον καθένα από εμάς και τις οικογένειες μας. Τελικά, το μόνο για το οποίο φροντίζουν οι κυβερνώντες είναι να μην πτωχεύσουν αυτοί! Αδιαφορούν για την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, για να μην πούμε για το σύνολο του!

Φτάνει πια! Έφτασε η ώρα της δράσης και των δυναμικών κινητοποιήσεων! Έφτασε η ώρα κάθε εργαζόμενος να δείξει την δύναμη του και να διεκδικήσει τις συνθήκες για μια ανθρώπινη ζωή πριν μεταβληθεί σε σκλάβο που θα δουλεύει έως τα 70 του χρόνια για να φύγει μετά με ανύπαρκτη σύνταξη. Πέρα από τους εαυτούς μας, αυτό το χρωστάμε στα παιδιά μας που θα τα αναγκάσουν να ζήσουν μια ζωή χωρίς όνειρα και προοπτικές, χωρίς δουλειά, χωρίς το δικαίωμα να ζήσουν αξιοπρεπώς!

Θα πρέπει να οργανώσουμε και να συντονίσουμε τις δράσεις μας ώστε να περισώσουμε τελικά ότι μπορεί να περισωθεί, πριν οδηγηθούμε στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.

Δεν υπάρχουν πια περιθώρια και η πολυτέλεια της καθυστέρησης. Ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε ενεργά και δυναμικά για την ίδια μας την επιβίωση και την διασφάλιση του δικαιώματος μας για μια ανθρώπινη ποιοτικά ζωή! Ας το κάνουμε, ο ένας δίπλα στον άλλο πέρα από τα κόμματα και μακριά από τα συμφέροντα που μας έφτασαν στο σημείο αυτό! Να πληρώσουν τελικά αυτοί που ευθύνονται και όχι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι!

Οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες! Θα πρέπει να πάρουμε συλλογικά αποφάσεις για συντονισμένες δράσεις και δυναμικές κινητοποιήσεις! Δεν θα πρέπει να αδιαφορήσει κανείς από εμάς! Το χρωστάμε στον εαυτό μας αλλά, κυρίως, στα παιδιά μας!

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Πέλλας
Αγγελική Καραβίδα

Ο γραμματέας
Ιγνάντης Καραπαναγιώτης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News