Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Επίσκεψη του Γυμνασίου Πολυκάρπης στο Μουσείο της Πέλλας

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα εκθέματα του μουσείου

Οι μαθητές της Β Τάξης του Γυμνασίου Πολυκαρπίου, στα πλαίσια των δράσεων του Περιβαλλοντικού Προγράμματος που υλοποιείται στο σχολείο τη φετινή σχολική χρονιά, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 16 Μαρτίου τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Πέλλας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα εκθέματα του μουσείου, να γνωρίσουν τον τρόπο οργάνωσης της ζωής στην Αρχαία Πέλλα, να αποκομίσουν πληροφορίες σχετικές με το πολεοδομικό σχεδιασμό και τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, να ενημερωθούν για τις μεταφορές και τους δρόμους στην Αρχαία Πέλλα και να θαυμάσουν τα φημισμένα ψηφιδωτά της εποχής εκείνης.

Η Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο περιλάμβανε...

...βιωματικές δράσεις σχετικές με το βιοκλιματικό σχεδιασμό των κτιρίων και την πολεοδομική οργάνωση της πόλης και τη σύγκριση της ποιότητας ζωής στο παρελθόν και στο παρών.

Oι μαθητές μέσα από την εκπαίδευση των καινοτόμων δράσεων ευαισθητοποιήθηκαν και ενημερώθηκαν για θέματα σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News