Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θ. Θεοδωρίδη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

"Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες"

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας είναι μία ευκαιρία για να σκεφτούμε πάνω στο σύγχρονο ρόλο της γυναίκας και στη θέση που κατέχει στην ελληνική κοινωνία.

Οι γυναίκες καταφέρνουν και πρωταγωνιστούν σε πολλούς τομείς ενώ η δημιουργικότητα και τα πλούσια συναισθήματά τους αναδεικνύονται σε ποικίλες δράσεις γένους «θηλυκού» σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Η ισότητα των δύο φύλων εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο για την Ελλάδα και τη Διεθνή Κοινότητα. Η παρουσία των γυναικών είναι, δυστυχώς, περιορισμένη σε θέσεις που βρίσκονται υψηλά στην ιεραρχία οργανισμών και επιχειρήσεων, καθώς επίσης και στην πολιτική σκηνή.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προωθεί την ισότητα και αναγνωρίζει τη σημαντική συμβολή των γυναικών στη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης και στη δημιουργία προοπτικής για τον τόπο.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες.
Θεόδωρος Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

2 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι είναι καιρός πλέον να απεγκλωβιστούμε από τέτοιου είδους κοινωνικά στερεότυπα και να θέσουμε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τον άνθρωπο γενικά, και όχι τον άντρα ή τη γυναίκα χωριστά.

    Ναι, κάποτε υπήρχε πρόβλημα και οι γυναίκες χρειάζονταν υποστήριξη ώστε να μπορούν να παίξουν έναν πιο ουσιαστικό και δημιουργικό ρόλο στην κοινωνία. Σήμερα όμως πολλά έχουν αλλάξει. Για παράδειγμα υπάρχουν φεμινιστικές οργανώσεις στις Η.Π.Α. με μεγάλη επιρροή που βλάπτουν πολλούς άντρες στο εργασιακό επίπεδο. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στα πλαίσια της Ε.Ε. όπου μπορεί κανείς να δει προσφορές εργασίας στις οποίες δηλώνεται εκπεφρασμένα (και χωρίς ντροπή) ότι προτεραιότητα θα έχουν οι γυναίκες υποψήφιοι.

    Από την άλλη πλευρά υπάρχουν δουλειές στις οποίες οι γυναίκες όχι απλά έχουν ελεύθερη πρόσβαση, αλλά θα τις υποδέχονταν και σαν πριγκίπισσες αν εμφανίζονταν, εντούτοις επιλέγουν να μην ασχοληθούν. Παραδείγματα; Πληροφορική, φυσική υψηλών ενεργειών κλπ.

    Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Η περίφημη ισότητα μεταξύ των δύο φύλων είναι ένας μύθος. Οι διαφορές φυσιολογίας ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα την ισοπεδώνουν κυριολεκτικά. Είναι κοινή λογική: π.χ. μπορεί μια γυναίκα την ημέρα βαριάς εμμήνου ρύσεως να χειρουργεί κάποιον για ώρες;

    Αυτό για το οποίο πρέπει να αγωνιζόμαστε είναι η ισότητα ευκαιριών στην κοινωνία για όλους γενικά, με γνώμονα το τι μπορεί πραγματικά ο καθένας να προσφέρει και όχι ποιο είναι το φύλο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω, τα αλλα ολα ειναι για ναχουμε να λεμε..και να βλεπουμε τους πολιτικους να ευχοντε και τριχες..

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News