Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Μήνυμα του Φώτιου Αραμπατζή για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

"Χρόνια πολλά σε όλες σας"

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου είναι μια καλή αφορμή για να θυμηθούμε όλοι τους αγώνες που κατέβαλαν οι γυναίκες το 1857, όταν για πρώτη φορά διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται για πρώτη φορά από το Σοσιαλιστικό Κόμμα των ΗΠΑ στις 28 Φεβρουαρίου 1909, ενώ το 1977 η 8η Μαρτίου καθιερώνεται από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια για τα δικαιώματα της Γυναίκας. Ο αγώνας της για ίσα δικαιώματα με το άλλο φύλο στην πολιτική, στην παιδεία και στην εργασία ήταν σίγουρα μακροχρόνιος.

Η σημερινή γυναίκα καλείται να αντεπεξέλθει καθημερινά σε μια σειρά από πολλαπλούς ρόλους, όπως είναι αυτός της μητέρας, της συζύγου και της εργαζόμενης.

Στη χώρα μας, και ενώ μέχρι τώρα, μπορεί η ισότιμη συμμετοχή της γυναίκας σε όλες της εκφάνσεις της καθημερινής ζωής να ήταν δεδομένη...

...στην περίοδο όμως της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, πολλά κατακτημένα μέχρι πρότινος δικαιώματά της τίθενται υπό αμφισβήτηση.

Παρόλα αυτά, η θέληση και το θάρρος για αγώνα και ζωή, η μητρική αγάπη, η δημιουργικότητα και φαντασία, η ευαισθησία και το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης που διακρίνουν ιδιαίτερα τις γυναίκες, μπορούν να αποτελέσουν ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας και δύναμης για όλη την κοινωνία στην σημερινή Ελλάδα της κρίσης.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Εξαπλατάνου "M.Λουντέμης", προωθεί με κάθε ευκαιρία την ισότητα και αναγνωρίζει τη δράση των γυναικών στα πολιτιστικά δρώμενα για την ανάπτυξη του τόπου.

Χρόνια πολλά σε όλες σας!
Με εκτίμηση,
Φώτιος Αραμπατζής
Πρόεδρος του Μ.Σ " Μ. ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ"
Γ. Γραμματέας του Π.Α.Σ " ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ" ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ
 

9 σχόλια:

  1. εεεεμ φωωωωτττ,ελεύθερος είσαι ακομα πασάκαμ....πάρε μια να την έχεις στο κεφάλις μέρα νύχτα και μετά λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΩΤΑΚΗ ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ.ΝΙΑΣΤΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ;Ή ΑΥΤΟΠΡΟΒΑΛΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΣΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μας πιασανε................φωτηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συγγνώμη κύριε διαχειριστά, αλλά αν και εγώ ο ανώνυμος (sic) σας στείλω μια ανάλογη επιστολή (με μια φωτογραφία μου συνημμένη βεβαίως βεβαίως) θα την δημοσιεύσετε; Ά,όσο για την ιδιότητα μου μην ανησυχείτε, έχω αρκετά μεγάλη φαντασία...


    Υ.Γ: καλά, όλοι αυτοί οι ''πολιτικοί'', τα wannabe alter ego τους και οι λοιποί ''εκτός κατηγορίας'' δεν έχουν καταλαβεί οτι έχει καταντήσει γελοίο αυτό το πράγμα με τις επιστολές!;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τοσο πολυ σας πειραζουν οι τοποθετησεις του κυριου Αραμπτζη? εσεις τι εχετε προσφερει στην τοπικη κοινωνια και τον κραζετε ασυστολα κρυβομενοι πισω απο την ανωνυμιας σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΑ ΤΗ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ!!!ΑΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΒΟΗΘΑΕΙ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ!!ΓΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΦΩΤΗ ΔΗΜΑΡΧΕ!!!!!!!!!!!!!!!ΜΗ ΜΑΣΑΣ ΟΣΑ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ΄..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News