Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Τα δέκα καλύτερα μέρη για να ζεις....πολλά -πολλά χρόνια!

Μήπως να μετακομίζαμε...

Τα μνημόνια και οι αγχωτικοί ρυθμοί ζωής μας «κόβουν» χρόνια.

Όμως υπάρχουν πόλεις, στις οποίες μπορείς να ζήσεις πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με έρευνες οι εν λόγω πόλεις για συγκεκριμένους λόγους κατέχουν ρεκόρ μακροζωίας.


10. Ιταλία- Μέσος όρος ζωής: 81,86 χρόνια

Ο μεσογειακός τρόπος ζωής, το ελαιόλαδο και το κόκκινο κρασί, προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα, και συμβάλλουν στη μακροζωία.

9. Αυστραλία- Μέσος όρος ζωής: 81,9 χρόνια
Το εξαιρετικό σύστημα υγείας και η αγάπη των Αυστραλών για τον αθλητισμό.

8. Χονγκ Κονγκ- Μέσος όρος ζωής: 82,12 χρόνια
Η μακροζωία των Κινέζων οφείλεται στη δίαιτα τους, που περιλαμβάνει ρύζι, λαχανικά με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν ελάχιστοι ασθένειες, όπως διαβήτη.

7. Γκέρνζι-Μέσος Όρος ζωής: 82,24 χρόνια
Στo μικρό, ανεξάρτητο αυτό νησί που βρίσκεται κοντά στην Μεγάλη Βρετανία οι περισσότεροι κάτοικοι του είναι πλούσιοι λόγω των χαμηλών φόρων και των υψηλών μισθών. Επομένως μπορούν να έχουν την καλύτερη ιατρική περίθαλψη.

6. Ανδόρα: 82,5 χρόνια
Η χώρα αυτή, που βρίσκεται ανάμεσα στη Γαλλία και την Ισπανία, προωθεί ένα υγιεινό και αθλητικό τρόπο ζωής. Οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση σε μονοπάτια πεζοπορίας και πίστες του σκι και υπάρχουν πολλά πάρκα, στα οποία παίζουν ποδόσφαιρο και ράγκμπι.

5. Σαν Μαρίνο: 83,07xρόνια
Στη μικρή αυτή χώρα, σημαντικό ρόλο παίζουν τα χρήματα. Η χώρα επενδύει στις τραπεζικές του επιχειρήσεις και στο τουρισμό του, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι κάτοικοι να έχουν δουλειές γραφείου και λιγότερο άγχος.

4. Σιγκαπούρη: 83,75 χρόνια
Η μακροζωία στη περιοχή αυτή οφείλεται στην δίαιτα και στο καθαρό περιβάλλον. Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης επιβάλλει σκληρά μέτρα για την διατήρηση της καθαριότητας και κατά του καπνίσματος.
3. Ιαπωνία: 83,91 χρόνια
Οι Ιάπωνες ζουν περισσότερα χρόνια λόγω της υγιεινής δίαιτας τους, που βασίζεται στο ρύζι και το ψάρι, το οποίο περιέχει Omega 3 που περιορίζει το κίνδυνο εγκεφαλικών και εμφραγμάτων. Οι Ιάπωνες επίσης προτιμούν το περπάτημα και δεν τρώνε υπερβολικές ποσότητες φαγητού.

2. Μακάο: 84,43 χρόνια
Η μακροζωία της περιοχής αυτής οφείλεται στην οικονομία της. Τα κέρδη της προέρχονται από τα τυχερά παιχνίδια και το 70% των εσόδων προσφέρει η κυβέρνηση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

1. Μονακό: 89,68 χρόνια
Η μακροζωία του Μονακό οφείλεται στο οργανωμένο δημόσιο σύστημα υγείας, στην οικονομία του αλλά και στον χαλαρό τρόπο ζωής του.

briefngnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News