Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον ιστορικό Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Έδεσσα

Ο Ιερός Ναός βρίσκεται δίπλα στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως

Μετά από 42 χρόνια θα τελεστεί για πρώτη φορά ακολουθία στον ιστορικό Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Εδέσσης (Παλαιά Μητρόπολη).

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, κ. Ιωήλ θα τελέσει την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, στις 19.00.

Ο αρχαιότερος ίσως ναός της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης (του 14ου αιώνος τουλάχιστον), αναστυλώθηκε και συντηρήθηκε με ευθύνη της ΙΑ΄ Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Η ιδιαίτερα ευχάριστη αυτή εξέλιξη οφείλεται...

...στην πρόθυμη ανταπόκριση της νέας Προϊσταμένης της Εφορίας, κυρίας Αγγελικής Κοτταρίδη, στο χρονίζον αίτημα του Μητροπολίτου, προκειμένου ο ιστορικός και ιερώτατος αυτός χώρος να υπηρετήσει τον σκοπό για τον οποίον ανεγέρθηκε από τους προγόνους μας, δηλαδή τη θεία λατρεία.

Ο Ιερός Ναός βρίσκεται δίπλα στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην όλη προσπάθεια και στην προετοιμασία του χώρου προσέφερε τη συνεργασία του και ο Δήμαρχος Εδέσσης.
 

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης κατά την εβδομάδα 26/3 έως 31/3 το πρόγραμμα των Ιερών ακολουθιών διαμορφώνεται όπως παρακάτω:

Τετάρτη 28/3
07.30 Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία
17.00 Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος

Πέμπτη 29/3
07.30 Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία (Μεγάλου Κανόνος)

Παρασκευή 30/3
07.30 Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία
17.00 Ακάθιστος Ύμνος στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης
19:00 Ακάθιστος Ύμνος στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Εδέσσης (Παλαιά Μητρόπολη). Θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.
21:00 Ακάθιστος Ύμνος στον Ι.Ν. Αγίας Σκέπης

Σάββατο 31/3
07:30 Όρθρος και Θεία Λειτουργία του Ακάθιστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News