Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

«Ο λαός της Πέλλας απαιτεί άμεση ενημέρωση για την κατασκευή του Φράγματος Αλμωπαίου»

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τον κύριο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Ο λαός της Πέλλας απαιτεί άμεση ενημέρωση για την κατασκευή του Φράγματος Αλμωπαίου».

Ο Ερωτών, κατ΄ επανάληψη έχει φέρει στη Βουλή το ζήτημα της κατασκευής του Φράγματος Αλμωπαίου, ενός μεγάλου έργου που η υλοποίησή του, θα δώσει μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης σε ολόκληρο το Νομό Πέλλας και το οποίο ελέω της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε σύγχρονο ¨Γεφύρι της Αρτας¨. Είναι ένα έργο που σχεδιάστηκε από την τελευταία Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επίσης εξασφάλισε και τη χρηματοδότηση των μελετών, από την Ευρωπαϊκή Ενωση, μέσω των Γ΄ και Δ΄ Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης και, ως εκ τούτου, ουδείς είναι σε θέση να ακυρώσει την υλοποίησή του.
Αποτέλεσμα των ενεργειών της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ήταν να οριστεί η 9η Σεπτεμβρίου του 2011, ως καταληκτική ημερομηνία για την παράδοση της κύριας μελέτης και της δρομολόγησης κατασκευής του έργου.

Η ημερομηνία αυτή...

...παρήλθε χωρίς η μελέτη να παραδοθεί, καθώς η διάδοχος Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, συνεπής στην μηδενιστική πρακτική να κωλυσιεργεί απροκάλυπτα στην υλοποίηση έργων που συνοδεύονται από το ¨κουσούρι¨ να έχουν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί από Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, ακύρωσε τον αρχικό σχεδιασμό και επαναπροκήρυξε την υποβολή για νέα μελέτη με προθεσμία για τις προσφορές την 13η Δεκεμβρίου του 2011.

ΕΠΕΙΔΗ και από την παραπάνω ημερομηνία που ορίστηκε ως καταληκτική, έχουν παρέλθει κάτι περισσότερο από τρεις (3) μήνες, εντούτοις η τύχη της κύριας μελέτης και της οριστικής δρομολόγησης κατασκευής του Φράγματος Αλμωπαίου αγνοείται…

ΕΠΕΙΔΗ η ηγεσία του Υπουργείου, αντί ως όφειλε να ενημερώσει άμεσα και υπεύθυνα για την όποια εξέλιξη στο συγκεκριμένο μείζον θέμα, τηρεί ανεξήγητη και απαράδεκτη σιγή¨ που, ευλόγως, εγείρει υπόνοιες ότι μεθοδεύονται νέες αναβολές και καθυστερήσεις…

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός και παρακαλείται να μας ενημερώσει:

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της επαναπροκήρυξης για την υποβολή νέας μελέτης μέχρι τις 13/12/2011;

Υπήρξαν προσφορές; Από ποιους; Έχει επιλεγεί ανάδοχος;

Εχει οριστικοποιηθεί η υλοποίηση αυτού του μεγάλης σπουδαιότητας έργου για το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, υπάρχει ειλημμένη δέσμευση στην Ευρωπαϊκή Ενωση; Αν ναι, ποιο είναι επιτέλους το επίσημο χρονοδιάγραμμα έναρξης και ολοκλήρωσης κατασκευής του Φράγματος;

Ο Ερωτών
Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News