Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Αφιέρωμα στην Αναγέννηση Δωροθέας - Πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Η Αναγέννηση Δωροθέας είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα του Νομού Πέλλας η οποία ιδρύθηκε το 1983 και έχει ζωή 28 χρόνια (επίσημα, υπήρχε ομάδα και από την δεκαετία του 60)...

Τα ιδρυτικά στελέχη ήταν οι ίδιοι οι παίκτες (Ομουρλής Γιάννης, Μπουλγούρης Χρήστος και Μίντσης Γιώργος) με τότε πρόεδρο κοινότητας τον Κώτσου Αναστάσιο και Υπεύθυνο ποδοσφαιρικού τμήματος τον Δούλη Νίκο.

Η 1η διοίκηση της Αναγέννησης αποτελούτανε από τους κ.κ. Γεωργίντσης Παντελής, Σαράντογλου Τάκης, Ούρδας Βασίλης και Σπασόπουλος Νίκος.

Το γήπεδό της κατασκευάστηκε...

...τον Οκτώβριο του 1982 (ο χώρος παραχωρήθηκε από την Νομαρχία) έχει διαστάσεις (105 επί 65) και βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό. Το 2009 ονομάστηκε ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ στη μνήμη του ποδοσφαιριστή της που έπαιξε πολλά χρόνια στην Αναγέννηση και ο οποίος έφυγε νωρίς από τη ζωή.

Η 1η ομάδα της Αναγέννησης Δωροθέας (1983)

Ηλιάδης Βασίλης, Μίντσης Γιώργος, Ομουρλής Γιάννης, Μπουλγούρης Χρήστος, Δούμος Περικλής, Μπερμπέρης Βαγγέλης, Νάτσος Αθανάσιος, Καραγιάννης Νίκος, Γκιώσης Τάκης, Γκιώσης Βασίλης, Παλαμίδας Κώστας, Παλαμίδας Αθανάσιος, Μήνου Δημήτριος, Ζαφειρίου Γιώργος, Γιαταγατζίδης Νίκος, Δάγκας Ανδροκλής, Βουλγαρίδης Αλέκος, Τσιμπουκτσής Γιώργος, Σταύρου Λευτέρης, Σίμου Ευθύμης, Λουκάς Τάκης, Τσαλίκης Νίκος, Σκαρπάρης Χρήστος, Ούρδας Τρύφων, Τάσιος Θωμάς, Παρτσανάκης Κώστας, Σαμάντης Κώστας.

Όλα αυτά τα 28 χρόνια η Αναγέννηση Δωροθέας είχε στο σύνολο της 6 προέδρους κάποιοι από τους οποίους είχαν και παρατσούκλια μεγάλων επώνυμων προέδρων:

1ος πρόεδρος (1983) Γεωργίντσης Παντελής (Βαρδινογιάννης)
2ος Φιλιανάκης Φίλιππος (Κοσκωτάς)
3ος Ριζάκης Μιχάλης (Σαλιαρέλης)
4ος Τσαβδάρης Βαγγέλης
5ος Βασιλειάδης Δημήτρης (Αμπράμοβιτς)
6ος Ηλιάδης Κώστας (τωρινός πρόεδρος)

Προπονητές που πέρασαν από την ομάδα (κατά χρονολογική σειρά):

Δούλης Νίκος (ο 1ος προπονητής της ομάδας το 1983)
Σαπουντζής Ανδρέας
Δούμος Περικλής
Κούκας Κώστας
Σλατίντσης Γιάννης
Σέλκος Γιώργος (2009-2010)
Σαμάντης Κώστας (2010-2011)
Πέτρος Καραγιαννίδης (2011-2012)

Η Αναγέννηση Δωροθέας έχει δώσει κατά καιρούς παίκτες σε ομάδες μεγάλης κατηγορίας οι οποίοι έκαναν καριέρα στις εθνικές κατηγορίες:

Σαπουντζής Ανδρέας (επιτελικό χαφ)
Βουλγαρίδης Αλέκος (επιθετικός)
Φιλιανάκης Αντώνης (τερματοφύλακας)
Τριγκάκης Λάκης (αμυντικό χαφ)
Γκιώσης Θανάσης (αμυντικό χαφ)

Τα γραφεία της ομάδας φτιάχτηκαν το 2006 από τους Πορτοκάλη Γιώργο, Πέτρο Νούση, Μάρκο Τόκο, Γιάννη, Νάση και Δημήτρη Σαμαρά και στις 4-2-2010 ανακαινίστηκαν από τους Σαμαρά Γιάννη και Θανάση, Παρτσανάκη Μάνο, Ζουνίδη Σάκη, Πρέντη Νίκο και Γκιώση Θανάση και βρίσκονται σε κεντρικό σημείο του χωριού.

Εκεί υπάρχουν φωτογραφικό υλικό, όλα τα δελτία των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών, τα κύπελλα ήθους και ανόδου που κατέκτησε η ομάδα και διάφορα είδη για την ψυχαγωγία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η Αναγέννηση ανέβηκε φέτος (2011-2012) για δεύτερη φορά στην ιστορία της στην Α΄ κατηγορία (Η πρώτη άνοδο πανηγυρίστηκε το 2006). Η γενική πορεία της ομάδας είναι σε Β και Γ ερασιτεχνικές κατηγορίες. Την περίοδο 2011-2012 η Αναγέννηση Δωροθέας με προπονητή τον Πέτρο Καραγιαννίδη τερμάτισε στην δεύτερη θέση με απολογισμό 47 βαθμούς 14Ν - 5Ι - 1Η και τέρματα 51-16.

Η Αναγέννηση Δωροθέας έχει δημιουργήσει ένα group στο facebook (δημιουργος Μασλαρης Κωστας) το οποίο έχει γίνει τον Δεκέμβριο του 2009 και έχει φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για την ομάδα.

2005 - 2008

Η περίοδος 2005-2006 ήταν η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της Αναγέννησης Δωροθέας. Η ομάδα είχε μια επιτυχημένη χρονιά με επίτευγμα την άνοδο στην Α κατηγορία για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία της. Ο πρωτεργάτης αυτής της ομάδας ο κόουτς Κώστας Κούκας και κουμανταδόρος ο πρόεδρος Τζίμης Βασιλειάδης.

Η ομάδα ανέβηκε ως δεύτερη χάνοντας την τελευταία αγωνιστική μέσα στο Γαρέφι με σκορ 2 - 1 (το Γαρέφι τερμάτισε στην κορυφή της βαθμολογίας).

Την αγωνιστική περίοδο 2006-2007 η Αναγέννηση είχε μια μέτρια χρονιά και κατάφερε να σωθεί την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή μέσα στα Σεβαστειανά με σκορ 3 - 4 μένοντας τελικά στην κατηγορία.

Την επόμενη χρονιά η ομάδα είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της με αποτέλεσμα στο ματς κλειδί τις τελευταίες αγωνιστικές εντός έδρας με την Ένωση Τσάκων να χάνει με 0 - 2 και να εξαντλεί και τις τελευταίες ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία.

Το ρόστερ της χρυσής διετίας:

Πέτρος Νούσης, Γιώργος Πορτοκάλης, Μάρκος Τόκος, Άκης Καμπάνταης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Στέφανος Αμανατίδης, Νίκος Κυπρικτσής, Ιβάν Τσαβαχίδης, Μίμης Καραγιάννης, Νίκος Σαράντογλου, Μάκης Σαμαράς, Γιάννης Σαμαράς, Νάκης Φωτιάδης, Λάκης Τριγκάκης, Χρήστος Τριγκάκης, Βασίλης Ηλιάδης, Πάρης Παλαμίδας, Μιχάλης Μπουλγούρης, Μάνος Παρτσανάκης.

Δείτε φωτογραφίες:































 

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News