Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

"Με τη ΝΔ η Ελλάδα γυρίζει σελίδα"

Ανακοίνωση

Σε ακόμα μία έρευνα (Public Issue, Καθημερινή, 4/3) βεβαιώνεται το πολύ μεγάλο προβάδισμα που διαθέτει η ΝΔ έναντι όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων.

Με διαφορά 12 μονάδων από τη δεύτερο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς και 17 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, παγιώνεται, όχι μόνο το μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ, αλλά και η ανάδειξή της ως μόνης κυβερνητικής σταθεράς στη χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικής επιρροής που κάνει η εταιρεία, η ΝΔ συγκεντρώνει 28% ακολουθούμενη από τη Δημοκρατική Αριστερά με 16%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 12%, στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ αναλογεί 11%, ενώ ο ΛΑΟΣ, σε σταθερά πτωτική πορεία, περιορίζεται στο 4%. Το ίδιο ποσοστό (4%) αναλογεί τόσο στους Οικολόγους-Πράσινους, όσο και στο σχηματισμό των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» που μετρήθηκε πρώτη φορά. Ακολουθούν, η Χρυσή Αυγή με 3,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%. Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν συνολικά 4,5%, ενώ η τάση της αποχής μετρήθηκε στο 27,5%.

2,5 χρόνια μετά τις εκλογές...

...και παρά την πολυδιάσπαση που σημειώνεται σε μία εποχή πολιτικής κρίσης και επαναπροσδιορισμού που σηματοδοτούν ουσιαστικά μία νέα μεταπολίτευση, η ΝΔ παραμένει σταθερά το μόνο κυβερνητικό κόμμα με συνοχή των ψηφοφόρων της. Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ από την άλλη, ενισχύει μεν τις δυνάμεις της αριστεράς, με καταφανώς όμως αρνητικό συνολικό ισολογισμό στο χώρο της κεντροαριστεράς/αριστεράς, ο οποίος περιορίζεται σήμερα στο 50% από 56% που είχε καταγραφεί στις εκλογές (ΠΑΣΟΚ 43,9%, ΚΚΕ 7,5%, ΣΥΡΙΖΑ 4,6%).

Η ΝΔ δικαιωμένη για την κριτική της στην ακολουθούμενη μονοδιάστατη οικονομική πολιτική που στερείται αναπτυξιακών μέτρων αναγνωρίζεται ως το κόμμα που σταθεροποίησε τη χώρα όταν βρέθηκε κάτω από το χείλος του γκρεμού με τους χειρισμούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για νέες εκλογές. Η προκήρυξη των εκλογών που βρίσκεται πλέον επί τάπητος, θα λυτρώσει τη χώρα από τη χειρότερη μεταπολεμική της περίοδο. Οι Έλληνες, μαζί με τη ΝΔ, θα γυρίσουν επιτέλους αυτή τη σελίδα.
 

4 σχόλια:

  1. kai den mas les gia tis kokines grames poy trabijes den mas les gia ta haratsia moynka kanis mono tin karekla telis kai meriki alli sotires aisihtir kai pio pera.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλάζει σελίδα και από πίσω είναι ο γκρεμός. Μπράβο ΝΔ, αυτό που μου αρέσει σ'αυτό το (,) είναι ότι έχει σταθερές απόψεις!

    Έλα οι βολεμένοι να βγαίνουν από τις τρύπες τους να υποστηρίξουν τον Αντωνάκη μας.

    Ζήτω η Νέα Δημόκρατια!

    Έχει και συνέχεια ε...Μόλις είναι στην εξουσία ή φαλιμέντο θα βαρέσουμε ή τρίτο μνημόνιο....Ξέρετε...Ήδη το συζητάνε. Ρίξτε ψήφο σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να πιάσουμε τον άπατο πάτο.

    Θα σας τάξουν πολλά βέβαια και οι περισσότεροι θα τσιμπήσουν αλλά εδώ θα είμαστε και θα σας κράζουμε μην ανησυχείτε σαρδελίτσες μου.

    Άντε τώρα στον μπαμπάκα να τον ρωτήσετε αν μίλησε καθόλου με τον Χ,Ψ και Ω για την θέση σε Δήμο ή Δημόσιο και πότε θα βγει η φωτογραφική προκηρυξούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΩΡΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕ.ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΦΥΓΑΤΕ.ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΩΣΕΤΕ.ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΡΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ.ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΥΛΙΚΑ.Η Ν.Δ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ.ΠΑΣΟΚ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΕΝΝΟΩ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΑΜΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News