Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Μήνυμα του Βασίλη Γιουματζίδη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

"Χρόνια πολλά σε όλες εσάς που αγωνιστήκατε και αγωνίζεστε, διαμορφώσατε ιστορία και μας παρακινήσατε όλους να έχουμε τα ίδια ιδανικά: τον αγώνα για την επιβίωση"

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί στη συνείδηση της παγκόσμιας κοινωνίας ως «Ημέρα της Γυναίκας».

Μια μέρα ιδιαίτερα σημαντική και ξεχωριστή καθώς σηματοδοτεί την αναγνώριση του αγώνα των Γυναικών για την χειραφέτηση και την κοινωνική τους καταξίωση. Ένας αγώνας που ξεκίνησε από την εποχή του Διαφωτισμού και φτάνει έως σήμερα, καθώς η Γυναίκα είναι αυτή που αγωνιά καθημερινά για την επιβίωσή της σε ένα άνομο περιβάλλον.

Αναμφίβολα, στη σύγχρονη εποχή οι κοινωνικές προκαταλήψεις έχουν εξανεμιστεί αρκετά, η συνταγματική αναγνώριση της ισότητας των γυναικών έχει συμβάλει, ώστε οι γυναίκες να διατηρούν έναν διακριτό ρόλο στη δημόσια και ιδιωτική ζωή. Η γυναίκα θεωρείται χειραφετημένη και διαδραματίζει πλέον ουσιαστικό επαγγελματικό, κοινωνικοοικονομικό και πολιτικό ρόλο.

Εντούτοις, στη σημερινές δύσκολες εποχές και κυρίως εν όψει της οικονομικής κρίσης...

...ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία δέχεται τεράστιο πλήγμα και ιδιαίτερα στην παραγωγική διαδικασία, όπου πρωτίστως και κυρίως κινδυνεύουν οι θέσεις των γυναικών, μιας και η γυναικεία ανεργία είναι σταθερά υψηλότερη σε σχέση με τα ποσοστά των ανδρών. Συνεπώς, σήμερα παρά ποτέ ο αγώνας της γυναίκας μητέρας, της γυναίκας συζύγου, της γυναίκας επαγγελματία είναι επίκαιρος.

Χρόνια πολλά σε όλες εσάς που αγωνιστήκατε και αγωνίζεστε, διαμορφώσατε ιστορία και μας παρακινήσατε όλους να έχουμε τα ίδια ιδανικά: τον αγώνα για την επιβίωση...

8 σχόλια:

  1. ase ta minimata kai siko fige kai esi kai oli i simoria tou pasok kai ton ipolipon!!!!!

    EXETE MOUTRA KAI IPARXETE AKOMA!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. siga re megale esi apo pia simoria eise;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ti egine 8:15.. diafonis se kati? ektos kai an eise ilithios i zeis allou... se allo planiti .. se alli xora... giati alios tha simfonouses me to 95% ton ellinon.. to allo 5% einai kapioi malon volemeni san esena!
    oust!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. hlithios eise esi poy piso apo thn anonimia les oti nane

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. eno esi o eponimos... oust pasoki... ipostirizeis kai to gioumantzidi.. ti egine se evale kapou???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. se alloys voyleytes den exeis kanena sxoleio giati.kai pes mas ti doylia kaneis kai se th se pirakse to pasok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. SE TI ME PIRAXE TO PASOK???
    DE MOU LES RE EISE KATHISTERIMENOS .. H TON PARISTANEIS... AUTI TIN EROTISI KANTIN SE ENAN OPIONDIPOTE ELLINA POLITI... APLA KALO EINAI NA ANTEXIS TIS DOMATES POU THA FAS....OTAN AKOMA YPARXOIUN ANOITI SAN ESENA!!!!! POS PERIMENOUME NA ALAXI H ELLADA!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. KAI KATI AKOMA ! TIN IDIA APOPSI EXO GIA TOUS VOULEUTES OLON TON KOMATON!! NA SIKOTHOUN NA FIGOUN NA XEVROMISI O TOPOS!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News