Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση του Σωματείου Κρεοπωλών Πέλλας για το «κίνημα» του οβελία

Το «κίνημα» του οβελία

Ανακοίνωση του Σωματείου Κρεοπωλών Δήμου Πέλλας.

Η διάθεση των προϊόντων χωρίς μεσάζοντες έχει κέρδος τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές.

Μετά από δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, αρχής γενομένης από το κίνημα της πατάτας (τα προϊόντα να διανέμονται απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή) υπάρχει η τάση να γίνει το ίδιο και για τα αμνοερίφια ενόψει των ημερών του Πάσχα.

Δεν είμαστε αντίθετοι στο να διαθέσει ο Έλληνας κτηνοτρόφος τα προϊόντα του σε καλύτερη τιμή και ταυτόχρονα να τα αγοράσει φτηνότερα ο καταναλωτής.

Είμαστε όμως κάθετα αντίθετοι...

...στην λάθος διακίνηση του κρέατος σε βάρος του καταναλωτικού κοινού και στην παραπλανητική ενημέρωση του.

Ο κρεοπώλης δεν είναι ένας απλός μεταπωλητής αλλά και το επεξεργάζεται.

Το κρέας γενικότερα και το αμνοερίφιο ειδικότερα, λόγω των ημερών του Πάσχα, για να φτάσει από τον σταύλο στον καταναλωτή πρέπει να περάσει από μια σειρά νομίμων διαδικασιών:

Εγκεκριμένα σφαγεία, υγειονομικό έλεγχο, ψυχόμενα μεταφορικά μέσα και γενικώς να τηρηθεί οτι ορίζει η Ελληνική Νομοθεσία και οι κοινοτικές οδηγίες.

Εφιστούμε την προσοχή προς οποιονδήποτε ενεργό πολίτη ώστε αν υποπέσει κάτι ύποπτο στην αντίληψη τους (σφαγή σε χώρο εκτός σφαγείου, ασφράγιστα αμνοερίφια, μεταφορά με μη εγκεκριμένα οχήματα) να το καταγγείλουν αμέσως στις αρμόδιες αρχές.

Πρέπει να μας διακατέχει σοβαρότητα και υπευθυνότητα όταν πρόκειται για την δημόσια υγεία.

Εμείς σαν σωματείο κρεοπωλών του Δήμου Γιαννιτσών πιστεύουμε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα διαφυλάξουν πάση θυσία και με τον καλύτερο τρόπο την δημόσια υγεία, όπως κάνουν άλλωστε συνεχώς.

Με Τιμή,
ΤΟ Δ.Σ. του σωματείου Κρεοπωλών «Η Πέλλα»
 

1 σχόλιο:

  1. Στήν Ελλάδα ζούμε για ποιά σοβαρότητα μιλάτε; Εξ άλλου καμμία δημόσια υγεία δεν κινδυνεύει, η τζέπη σας ίσως να έχει πρόβλημα, με ψυγεία έρχονται τ' αμνοερίφια, εσείς σοβαρευθείτε που ενδιαφέρεστε για την υγεία μας. Βενιζέλο μήπως ψηφίσατε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News