Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Προβλήματα με την συνταγογράφηση των φαρμάκων - Τι λέει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών κ. Παύλος Μάρκου μιλά αποκλειστικά στο Aridaia News

Αρκετά ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα χωριά, με την συνταγογράφηση των φαρμάκων, η οποία σύμφωνα με λανθασμένη εγκύκλιο του Υπουργείου θα έπρεπε να γίνεται ηλεκτρονικά, τη στιγμή που τα αγροτικά ιατρεία δεν διαθέτουν ίντερνετ.

Το Aridaia News επικοινώνησε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου των Γιαννιτσών, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι το πρόβλημα έχει ήδη λυθεί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παύλος Μάρκου δήλωσε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή κάποιοι γιατροί προχώρησαν στη μη χορήγηση συνταγογράφησης, εξαιτίας του συγκεκριμένου νόμου.

Ωστόσο, ο κ. Μάρκου μας διαβεβαίωσε ότι πλέον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς έχει μιλήσει με όλους του γιατρούς στους οποίους έδωσε σχετικές οδηγίες.

Επίσης ανέφερε ότι επειδή παρατηρήθηκαν και σήμερα τέτοια φαινόμενα...

...εκδόθηκε σχετικό έγγραφο με όλες τις σχετικές οδηγίες. Ταυτόχρονα, η 3η Υγειονομική Περιφέρεια εξέδωσε άλλο έγγραφο με το οποίο πληροφορεί ότι βγάζει απόφαση ο Υπουργός ότι παρατείνει μέχρι 31 Μαρτίου 2012 για τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία την ισχύ τόσο της ηλεκτρονικής όσο και της χειρόγραφης συνταγογράφησης και από 1 Απριλίου 2012 θα εκδοθεί νέα Υπουργική απόφαση και θα γίνει ενημέρωση όλων των ιατρών ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες κανονικά.

Ο Διοικητής ξεκαθάρισε ότι από την πλευρά των γιατρών δεν υπήρχε καμία διάθεση να ταλαιπωρήσουν τον κόσμο και πως πλέον δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News