Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση της Φιλοζωικής για τις εικόνες της ντροπής που δημοσίευσε το Aridaia News

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν,καταδεικνύουν το μεγαλείο της απανθρωπιάς, της ασυδοσίας, της ανευθυνότητας και της σκληρότητας...

Μετά το δημοσίευμα του Aridaia News με τίτλο «Εικόνες ντροπής και φρίκης λίγο έξω από την Αριδαία» αισθανόμαστε θλίψη, ντροπή, οργή και αγανάκτηση για τις εικόνες που αντικρίσαμε.

Εικόνες που σίγουρα δεν παραπέμπουνσε μια πολιτισμένη κοινωνία όπως θα έπρεπε να είναι η κοινωνία της Αριδαίας εν έτη 2012.

Σίγουρα δεν αρμόζει να συμπεριφερόμαστε κατ’ αυτόν τον τρόπο σε ζωντανά όντα, που τα εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο για να επωφεληθούμε από αυτά και στο τέλος να τα πετάμε άρρωστα και βασανισμένα,σαν σκουπίδια. Ο πολιτισμός μας θα έπρεπε να καταδεικνύεται και από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε όλα τα ζώα. Θα έπρεπε να αναγνωρίζουμε την προσφορά τους, θα έπρεπε όλοι μας να έχουμε συνειδητοποιήσει ότι έχουμε να κάνουμε με συναισθανόμενα όντα που αισθάνονται φόβο, άγχος και πόνο και αν μη τι άλλο να τους συμπεριφερόμαστε με σεβασμό και ανθρωπιά.Οι εικόνες αυτές, μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και σίγουρα κλονίζουν συθέμελα τις πολιτιστικές και ηθικές αξίες μας, δυσφημούν δε, την περιοχή μας σε μεγάλο βαθμό.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, καταδεικνύουν το...

...μεγαλείο της απανθρωπιάς, της ασυδοσίας, της ανευθυνότητας και της σκληρότητας. Ο υπαίτιος αυτού του εγκλήματος, όχι μόνο δεν έλαβε υπόψη του,όταν προέβη σε αυτή την πράξη – η οποία φαίνεται ότι ήταν επαναλαμβανόμενη εδώ και πολύ καιρό- την αγωνία και τον βασανισμό των αθώων αυτών ζώων,όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για τα άρρωστα, νηστικά τσομπανόσκυλά του, αλλά συμβάλει και σε μία μεγάλου μεγέθους οικολογική καταστροφή, με δραματικές συνέπειες γιατο περιβάλλον και την δημόσια υγεία.

Σαν σύλλογος έχουμε επισημάνει πολλές φορές το μεγάλο πρόβλημα με τα άρρωστα, άσιτα τσομπανόσκυλα που εισέρχονται στην πόλη της Αριδαίας προς αναζήτηση τροφής, αλλά και για τα εκατοντάδες πεταμένα κουτάβια που "ξεφορτώνονται" οι ιδιοκτήτες τους. Έχουμε καλέσει πολλές φορές τους αρμόδιους αντιδημάρχους να λάβουν μέτρα χωρίς αυτό να έχει γίνει ποτέ, με αποτέλεσμα η κύρια πηγή των αδέσποτων, δηλ. τα τσομπανόσκυλα, να μην στερεύει ποτέ.

Και αναρωτιόμαστε: γιατί νόσησαν αυτάτα ζώα και πόσα από αυτά άραγε κατέληξαν στο πιάτο του καταναλωτή ως τροφή;

Απαιτούμε τις άμεσες ενέργειες των αρμοδίων, δήμου, κτηνιατρικής, υγειονομικού, ώστε να ανακαλυφτεί ο υπαίτιος αυτής της ντροπιαστικής και φρικιαστικής πραγματικότητας και να τιμωρηθεί, να αποκατασταθεί άμεσα το περιβάλλον, να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου των ζώων αυτών και να ληφθεί μέριμνα για τα σοβαρά άρρωστα, μη στειρωμένα τσομπανόσκυλα που τρέφονται με τα πτώματα των αμνοεριφίων.

Δυστυχώς η υποβάθμιση μιας περιοχής δεν απειλείται μόνο από την κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και από το να επιτρέπουν οργανωμένες κοινωνίες να μένουν ατιμώρητοι κάποιοι που αποδεικνύονται επικίνδυνοι για τα ζώα που εκμεταλλεύονται, για το περιβάλλον στο οποίο καλούνται να ζήσουν οι επόμενες γενιές αλλά και για την δημόσια υγεία.

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου
 

8 σχόλια:

  1. έχετε καταλάβει πόσο μεγάλη ευθυνη είναι να λέγεσαι φιλόζωος? μαζέψτε τα αδέσποτα και τα περιτώματα τους, και αφήστε τις χοροεσπερίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ αδέσποτα θα μείνουν εκεί που είναι θες δεν θες. Την ευθύνη του να λέγεσαι άνθρωπος πάνω απ' όλα εσύ την έχεις καταλάβεις; Άντε πια! Με τον κάθε γελοίο που έχει και άποψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ευθύνη να λέγεσαι φιλόζωος; Τι άλλο θα ακούσουμε...
    Ο κάθε ανεγκέφαλος λέει την "εξυπνάδα" του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσύ ανώνυμε των 03:46 έχεις καταλάβει πόσο μεγάλη ευθύνη είναι να λέγεσαι άνθρωπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εισαι σιγουρος οτι απευθηνεσε σε ανθρωπο? εγω αμφιβαλω.

      Διαγραφή
  5. den exei sxesh h filozwikh....na breuei o apanurwpos poy ekane ayto to egklhma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ.ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπαιτούμε ΟΛΟΙ οι πολίτες της Αλμωπίας να μην περάσει έτσι αυτό. Άντε πια! Ο καθένας κάνει ό,τι του κατέβει!

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News