Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Οργή Βενιζέλου για τα ταμεία που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο PSI

"Κατά ποία ηθική και λογική;"

Επίθεση στους διοικητές των έξι ασφαλιστικών Ταμείων οι οποίοι αρνούνται το "κούρεμα" των ομολόγων τους, κατά τη διαδικασία του PSI, εξαπέλυσε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με σκληρή γλώσσα, μίλησε για τους συγκεκριμένους διοικητές, οι οποίοι για πολιτικούς, κομματικούς ή συνδικαλιστικούς λόγους, αδυνατούν να κατανοήσουν το αυτονόητο, όπως είπε.

Τόνισε δε πως δεν μπορούν ορισμένα Ταμεία στη χώρα μας, που έχουν λάβει κοινωνικές παροχές, να μην μετέχουν στο PSI, όταν -όπως είπε- μετέχουν ξένοι που έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα.

«Κατά ποία ηθική και λογική ενισχύονται εξίσου από το κράτος μεγάλα Ταμεία, όπως το ΙΚΑ και κάποια άλλα, όπως είναι αυτά των δημοσιογράφων (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) ή τα επικουρικά των δημόσιων υπαλλήλων, που τα ίδια είχαν επιλέξει το 2008 να επενδύσουν σε δομημένα ομόλογα, να δέχονται τις επιχορηγήσεις του κρατικού προϋπολογισμού;» ρώτησε με έντονο ύφος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

---
Πηγή: NewsIt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News