Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Συνέντευξη του υποψηφίου Βουλευτή Ν. Πέλλας Σωτήρη Κεχαγιά στο Aridaia News

"Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με το νέο του πρόεδρο, καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις που στοχεύουν σε αυτό και που δίνουν ένα τόνο αισιοδοξίας"

Συνέντευξη στο Aridaia News παραχώρησε ο Σωτήρης Κεχαγιάς.

Ο υποψήφιος Βουλευτής Ν. Πέλλας του ΠΑΣΟΚ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ αναφέρθηκε και στα κυριότερα προβλήματα του Ν. Πέλλας.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

1) Τι σας έκανε να είστε εκ νέου υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ;

Ήμουν και παραμένω πάντα ως άνθρωπος και ως πολιτικός κοντά στους ανθρώπους της καθημερινότητας, στους ανθρώπους που δίνουν τον δικό τους αγώνα κάθε ημέρα για την επιβίωση, κοντά σε αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν κάτι παραπάνω στη ζωή τους, ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους. Υπάρχει μια απογοήτευση στην κοινωνία αλλά και μια αγωνία για το αύριο, στην οποία τα κόμματα πρέπει να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με το νέο του πρόεδρο, καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις που στοχεύουν σε αυτό και που δίνουν ένα τόνο αισιοδοξίας. Ότι δηλαδή μπορούμε να σταθούμε σαν χώρα στα πόδια μας και να βρούμε ένα βηματισμό ανάπτυξης. Όπως λοιπόν έπραξα και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση έτσι και τώρα δεν μπορώ να λείψω από αυτό το κάλεσμα της παράταξης γιατί θεωρώ ότι όχι μόνο μπορώ αλλά και θέλω να στηρίξω με κάθε τρόπο την προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας, της χώρας, της παράταξής μας. Και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

2) Για ποιο λόγο θα προτείνατε στους πολίτες να επιλέξουν το κόμμα σας στις εκλογές της 6ης Μαΐου;

Γνωρίζω καλά ότι είναι δύσκολο να απευθύνεσαι και να ζητάς στήριξη, σε πολίτες που έχουν νιώσει την κρίση στο πετσί τους και που έχει αλλάξει βίαια η καθημερινότητα τους. Ωστόσο θα πρέπει με ηρεμία και σύνεση να σκεφτούμε πως δημιουργήθηκε αυτή τη κρίση, ποια αναγκαιότητα οδήγησε σε σκληρές αποφάσεις και ποιες αδυναμίες παρουσίασε η κυβερνητική παρουσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βέβαια την ίδια στιγμή πρέπει να σκεφτούμε και να αποφασίσουμε για την επόμενη ημέρα, για τα επόμενα χρόνια, όπου οι αποφάσεις θα είναι εξίσου σημαντικές και οριακές για όλους μας για το μέλλον της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έκανε την αυτοκριτική για την τελευταία διετία και δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις πολιτικές για να ξεπεράσουμε την κρίση στην ελληνική κοινωνία και να επικρατήσει μια ηρεμία στη ζωή μας. Γνωρίζουμε καλά τις δυνατότητές του και την αποφασιστικότητα του.

Μέσα λοιπόν από συγκεκριμένες θέσεις τις οποίες καταθέτει καθημερινά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπορούμε να δεσμευτούμε ότι η Ελλάδα θα αλλάξει και θα βγει από τα αδιέξοδά της.

Η ψήφος λοιπόν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι ψήφος για να κάνουμε την χώρα μας καλύτερη, για να φτιάξουμε γερές βάσεις στην κοινωνία μας, για να ξαναδούμε το μέλλον με εμπιστοσύνη και αισιοδοξία.

3) Θα συμφωνούσατε με το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ;

Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα που νομίζω τίθεται τον τελευταίο καιρό έντονα στο οποίο διακρίνω μια σκοπιμότητα. Δεν θέλω να απαξιώσω ούτε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, ούτε τα στελέχη της, αλλά στην πολιτική δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ των κομμάτων και αυτή είναι η ιδεολογία του ς και η εφαρμογή της σε όλο της το φάσμα. Θεωρώ λοιπόν ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τις συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέτει θα δημιουργήσει ένα νέο πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία και θα πάρει καθαρή κυβερνητική εντολή. Σίγουρα ο λαός δεν βλέπει με κακό μάτι τις συνεργασίες ακόμη και σε κυβερνητικό επίπεδο. Συνεπώς αν υπάρξει αυτή η αναγκαιότητα που θα προκύψει από το εκλογικό αποτέλεσμα, θεωρώ ότι υπάρχει πεδίο προς τα αριστερά από δυνάμεις που μπορούν να συνθέσουν μια κυβερνητική συνεργασία.

4) Ποια θεωρείτε πως είναι τα κυριότερα προβλήματα του Νομού Πέλλας τα οποία θα πρέπει να λυθούν άμεσα;

Η καταπολέμησης της ανεργίας και η ανάπτυξη της υπαίθρου και ειδικά σε μειονεκτικές περιοχές όπως η ορεινή Πέλλα νομίζω ότι θα πρέπει να αποτελέσει βασική προτεραιότητα. Δεν μπορούμε ωστόσο να παραβλέψουμε το μέλλον των αγροτών μας και των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να εφαρμόσουμε, για να καθορίσουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο μέσα στο οποίο κυρίως οι νέοι αγρότες θα μπορέσουν να λειτουργήσουν για να παράγουν ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα, δημιουργώντας πρωτογενή δραστηριότητα στον τόπο μας.

Βέβαια οι ελλείψεις στις υποδομές δεν θα πρέπει να υποβαθμιστούν αφού παραμένουν ανοιχτά μεγάλα θέματα όπως η αναβάθμιση της προσβασιμότητας με την ολοκλήρωση της Εθνικής οδού και την λειτουργίας του προαστιακού σιδηροδρόμου. Οι υποδομές για τη διαχείριση της επιφανειακών υδάτων με την κατασκευή φραγμάτων και η προσέλκυση επενδύσεων στο βιομηχανικό και βιοτεχνικό τομέα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Πέλλας θα πρέπει να χαρακτηριστούν ως στρατηγικοί στόχοι της επόμενης κυβέρνησης.

Θεωρώ ότι η Πέλλα έχει ανάγκη από ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για το οποίο έχουν κατατεθεί προστάσεις και από την αυτοδιοίκηση και από την Πολιτεία, και το οποίο με κάποιες προσαρμογές πρέπει να αξιοποιήσουμε άμεσα.

5) Ποιες είναι οι θέσεις τις οποίες πρεσβεύετε σε αυτή την εκλογική μάχη και ποιο το κεντρικό σας σύνθημα;

Πιστεύω ότι η χώρα μας έχει μεγάλες δυνατότητες για να κάνει την υπέρβαση και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης που είναι και το βασικό σύνθημα της πολιτικής μας πρότασης. Έχουμε δημιουργικό λαό αλλά και ανάγκη να αλλάξουμε νοοτροπία και συμπεριφορές που μας οδήγησαν στο επίκεντρο της κρίσης.

Η συλλογικότητα, η κοινωνική δικαιοσύνη, το νοικοκύρεμα της οικονομίας και η προσπάθεια για να δημιουργηθούν σταθερές βάσεις και Αρχές στις οποίες θα στηριχτεί ο νέος κύκλος της μεταπολίτευσης στη χώρα, θεωρώ ότι με εκφράζουν προσωπικά αλλά και συνολικά ως κοινωνία.

Σίγουρα αυτό που προέχει είναι η μεγάλη και κοινή προσπάθεια και αυτό είναι κάτι που το χρειαζόμαστε όλοι, που έχουμε πίστη σε αυτό που προσδοκούμε να πετύχουμε.

Και να είστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε.
 

1 σχόλιο:

  1. ερωτηση... ποιος υπεγραψε τους περιβαντολλογικους ορους για την δημιουργια του καταστηματος jumbo στα γιαννιτσα την τελευταια εβδομαδα πριν το τελος της θητειας του δημιουργοντας πολλους ανεργους απο τα καταστηματα της πολης μας που εκλεισαν η υπολειτουργουνε ελεω jumbo? και ποια ηταν η εταιρια που ανελαβε την κατασκευη του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News