Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Συνέντευξη της Πόπης Φουντουκίδου στο Aridaia News

Αποκλειστική συνέντευξη στο Aridaia News

Συνέντευξη στο Aridaia News παραχώρησε η Παρθένα Φουντουκίδου.

Η υποψήφια Βουλευτής Ν. Πέλλας της ΝΔ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να είναι εκ νέου υποψήφια, ενώ μίλησε και για τα προβλήματα της Πέλλας.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

1) Τι σας οδήγησε στην απόφαση να θέσετε εκ νέου τον εαυτό σας στην κρίση των πολιτών της Πέλλας;

Με απέραντο σεβασμό στους πολίτες και έχοντας επίγνωση των δυσκολιών αποδέχθηκα την πρόταση υποψηφιότητας. Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια δεν ήμουν βουλευτής. Το γεγονός ότι αυτά τα 2,5 χρόνια η Πέλλα και οι πολίτες της ήταν στην αφάνεια ήταν το κίνητρο. Την περίοδο που ήμουν βουλευτής της κυβέρνησης Καραμανλή νομός μας είχε αρχίσει να παίρνει αναπτυξιακή πορεία.

Ξαφνικά, μετά τον Οκτώβρη του 2009, χάθηκε από το χάρτη. Είδα την Πέλλα να κάνει βήματα προς τα πίσω και κανένας να μην αντιδρά. Κανένας δεν μιλούσε για κανένα από τα θέματα που είχαμε δρομολογήσει ως κυβέρνηση. Τι έγινε ο Προαστιακός, τι έγινε η επέκταση του Νοσοκομείου Έδεσσας, τι έγινε με το οδικό δίκτυο και τη σύνδεση με την Εγνατία, γιατί σταμάτησαν όλοι να μιλούν για την ίδρυση τμήματος ΤΕΙ στα Γιαννιτσά. Τα στρατόπεδά μας άδειασαν από στρατιώτες και δεν ακούστηκε τίποτα, σαν να μην έφτανε αυτό, σχεδιάζουν, παρά τη σθεναρή αντίσταση της τοπικής κοινωνίας, να δημιουργήσουν κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών.

Καμιά στήριξη στον μικρομεσαίο επαγγελματία σε όσα πάνδεινα υπέφερε. Ο αγρότης, η γεωργία είναι λέξεις που ούτε καν ακούστηκαν τα 2,5 αυτά χρόνια. Τι έγιναν οι αγορές που πουλούσαμε τα προϊόντα μας, που είναι οι θέσεις εργασίας που δρομολογήσαμε για τους νέους μας; Η σύνταξη στη χήρα αγρότισσα δεν έμεινε εκεί που την άφησα, από 55 Ευρώ πήγε στα 60 Ευρώ !!!!, οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι βλέπουν να ακυρώνονται όλα τα επιτεύγματα που καταφέραμε και με προσωπικούς μου αγώνες. Και για όλα αυτά καμιά φωνή, καμιά αντίδραση.

Θεωρώ ότι έλειπαν οι ιδέες και οι πολιτικοί που θα προωθούσαν τα ζητήματα του νομού. Άποψή μου ότι δεν αποτελεί δικαιολογία η κρίση, γιατί στα δύσκολα φαίνονται οι ικανοί, κατά το διάστημα της κρίσης περισσότερο από ποτέ ο νομός είχε ανάγκη από επιτυχημένες παρεμβάσεις.

Από αυτό το τέλμα πρέπει να βγει ο τόπος μας, πρέπει να ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης. Αυτή τη μάχη πρέπει να δώσουμε. Και έχω δώσει πολλές μάχες μαζί με τους πολίτες της Πέλλας, συνήθως επιτυχημένες.

Έτσι λοιπόν θέλω να στρατευθώ στον προσωπικό αγώνα του καθενός, του αγρότη, του ελεύθερου επαγγελματία, του συνταξιούχου, του νέου που αγωνιά, του μισθωτού, ώστε ο καθένας μόνος και όλοι μαζί να επιτύχουμε «τη φυγή προς τα μπρος», να υπερβούμε την κρίση, να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και τα παιδιά μας.

2) Συμφωνείτε με τη θέση του Αντώνη Σαμαρά, ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ θα πρέπει να ακολουθήσουν νέες εκλογές και αν ναι δεν είναι επικίνδυνο αυτό για τη χώρα;

Επικίνδυνη για τη Χώρα είναι η ακυβερνησία και το χάος. Απαιτείται ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Τέτοιο έχει, αποδεδειγμένα, μόνο η Νέα Δημοκρατία. Πως θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ που μας έφερε στην κατάσταση που βρισκόμαστε και με το οποίο δεν έχουμε καμιά προγραμματική σύγκληση; Πως θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με τα υπόλοιπα κόμματα που, επενδύοντας και τοκίζοντας στην κρίση, υπόσχονται εύκολες, δυστυχώς όμως μη εφαρμόσιμες, λύσεις; Πως θα μπορεί ο Αντώνης ο Σαμαράς να αλλάξει τους υπουργούς που θεωρεί ότι δεν αποδίδουν, όταν αυτοί ορίζονται από άλλα κόμματα;

Μόνο λοιπόν η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εγγυηθεί την «φυγή προς τα μπρος» που απαιτεί η περίσταση και μόνο με ισχυρή εντολή θα επιτύχουμε την σταθερή Ελλάδα.

3) Τι αποκομίζετε αυτή την περίοδο από την επαφή που έχετε με τον απλό κόσμο;

Οι πολίτες, όπως όλοι μας, είναι θυμωμένοι και απογοητευμένοι. Είναι θυμωμένοι για τη φτώχεια και τα δυσβάσταχτα βάρη και απογοητευμένοι για την έλλειψη προοπτικής. Επικρατεί ανασφάλεια και φόβος για το αύριο, μας έκλεψαν την Ελπίδα. Υπάρχει δυσπιστία στην Πολιτική και η τάση του κόσμου να τιμωρήσει τους πάντες για την κατάσταση που βιώνει. Η τάση αυτή ενισχύεται από την ατιμωρησία που επικρατούσε για όσους λεηλάτησαν δημόσιο χρήμα.

Αυτό όμως δεν θα πρέπει να οδηγεί σε ισοπέδωση. Δεν είναι ίδια όλα τα κόμματα, δεν είναι ίδιοι όλοι οι υποψήφιοι. Μια σύγκριση με το πολύ πρόσφατο παρελθόν, μόλις 2,5 χρόνια πριν, θα πείσει ότι δεν ήταν η Νέα Δημοκρατία που οδήγησε τη Χώρα στην πρωτόγνωρη ύφεση που ζούμε, αλλά οι ερασιτεχνισμοί του Γ. Παπανδρέου και της κυβέρνησής του, στην οποία συμμετείχε και μάλιστα με σημαντικό ρόλο, ο κ. Βενιζέλος.

Εμείς από την πλευρά μας στη Νέα Δημοκρατία προσπαθούμε να δώσουμε Ελπίδα, να πείσουμε με επιχειρήματα τον κόσμο ότι δεν αρκεί η αποδοκιμασία, πρέπει να υπάρχει και θετική πρόταση, που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια σε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Ας πάμε λοιπόν στην κάλπη να τιμωρήσουμε το «κακό» ΠΑΣΟΚ που μας έφερε στην χειρότερη κατάσταση που έχει βιώσει η Χώρα μεταπολεμικά, μη γυρίζοντας συγχρόνως την πλάτη μας στην Ανάπτυξη και την Προοπτική, που μπορεί να μας οδηγήσει μόνο η Νέα Δημοκρατία.

Το ευχάριστο είναι ότι μέρα με τη μέρα πληθαίνουν οι ψύχραιμες φωνές, αυτές που βλέπουν ότι μπορεί να υπάρξει ένα καλύτερο Αύριο, με πολιτική σταθερότητα και σχεδιασμό.

4) Γιατί παροτρύνετε τους πολίτες να επιλέξουν εσάς και το κόμμα σας στις εκλογές της 6ης Μαΐου;

Όπως ανέφερα παραπάνω, η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που δίνει Ελπίδα, που μπορεί να εγγυηθεί την έξοδο από την κρίση, τη φυγή προς τα μπρος, την Ανάπτυξη.

Από την άλλη έχουμε το ΠΑΣΟΚ, που μας έφερε ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή και που αποτελείται από τα ίδια αυτά πρόσωπα. Πως λοιπόν αυτοί που συνετέλεσαν στην καταστροφή σήμερα διεκδικούν τη ψήφο μας για να μας σώσουν;

Υπάρχουν και τα μικρότερα κόμματα, αριστερά και δεξιά. Έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: προσπαθούν να επωφεληθούν από την κρίση, τοκίζουν και επενδύουν σε αυτήν, υπόσχονται μια εύκολη λύση, την οποία όμως δεν μας περιγράφουν, προφανώς γιατί δεν υπάρχει. Όμως ο Ελληνικός Λαός πλήρωσε μια φορά το «λεφτά υπάρχουν», δεν θα ξεγελαστεί ξανά από νέους «σωτήρες».

Όσον αφορά στο πρόσωπό μου, θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω τον τόπο, όπως έχω κάνει και στο παρελθόν, για αυτό στρατεύθηκα στην προσπάθεια αυτή. Ο επιτυχής χειρισμός της κρίσης απαιτεί εμπειρία και γνώση από αυτόν που θα επιλέξουμε να διαχειριστεί τα πράγματα. Η Ελλάδα πλήρωσε τους ερασιτεχνισμούς του κ. Παπανδρέου και της «υπέροχης» παρέας του, αναφέρομαι στον κ. Παπακωνσταντίνου, τον κ. Ραγκούση, την κ. Μπιρμπίλη, τον κ. Γερουλάνο, που όταν μας τους παρουσίασαν τα ΜΜΕ «πανηγύριζαν» για το νέο ύφος της Πολιτικής. Είδαμε που μας οδήγησε το νέο αυτό ύφος, είδαμε που οδηγούν οι παρέες και οι φιλίες. Δεν αρκεί να είσαι νέος και φίλος με κάποιον για να φέρεις σε πέρας τη δύσκολη αποστολή του να διαχειριστείς τα προβλήματα ενός νομού, πρέπει να είσαι και ικανός. Τα στοιχεία αυτά της ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ, της ΓΝΩΣΗΣ, της ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ και της ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ θεωρώ ότι μου τα αναγνωρίζουν όλοι, πολιτικοί εχθροί και φίλοι.

Επιπλέον, ο πολιτικός πρέπει να είναι ανιδιοτελής και αυτοδημιούργητος. Όπως γνωρίζετε ήμουν Δικηγόρος, ο σύζυγός μου επιτυχημένος ιατρός. Δεν μπήκα στην Πολιτική για να πάρω, αλλά για να προσφέρω και αυτό το αποδεικνύω, καθώς είμαι Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΕΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑ.
ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΓΓΕΝΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Ακόμα, είναι σίγουρο ότι ο Πολιτικός πρέπει να γνωρίζει τα τοπικά προβλήματα και αυτό, αν μη τι άλλο, προϋποθέτει τη φυσική σου παρουσία στον τόπο. Εγώ και η οικογένειά μου εδώ ζήσαμε και εδώ εργαζόμαστε. Εδώ ήμουν ως βουλευτής, δίπλα σας στα καφενεία και στα χωράφια, εδώ ήμουν και όταν δεν εκλεγόμουν. Δεν ήρθα στο νομό για να λάβω και μετά να φύγω. Δεν είμαι περαστική από το νομό. Με ενδιέφερε και με ενδιαφέρει η πρόοδος του νομού, γιατί η οικογένειά μου και εγώ κατοικούσαμε και κατοικούμε εδώ, αν πάει καλά ο νομός πάμε και εμείς, αν όχι, χάνουμε και εμείς. Βιώνουμε την κρίση όπως όλοι.

Έχω αποδείξει ότι διαθέτω όλα τα παραπάνω, υπάρχει έργο που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια με την κοινή μας πορεία με τους πολίτες της Πέλλας. Σημαντικά επιτεύγματα έχουν την προσωπική μου σφραγίδα, ακόμα και ως βουλευτής αντιπολίτευσης, όπως πχ η σύνταξη της χήρας αγρότισσας, η περαίωση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, η ίδρυση κέντρου πρόληψης ουσιών, η ενεργοποίηση Ευρωπαϊκών κανονισμών που έφεραν δις Ευρώ σε αγρότες του Νομού μας, κυρίως καπνοπαραγωγούς, ρυθμίσεις για τους πολύτεκνους και τους αδύναμους.

Στα δε 3,5 χρόνια που διετέλεσα κυβερνητική βουλευτής ο Νομός είδε χειροπιαστό έργο:

Όσον αφορά στα έργα υποδομής:

Ο Νομός επιτέλους απέκτησε ένα κόσμημα για να στεγάσει τη λαμπρή του ιστορία, το Μουσείο Πέλλας, υπεγράφη η Επέκταση του Νοσοκομείου Έδεσσας, Θεμελιώθηκαν 4 νέα σχολεία, δόθηκαν οι πιστώσεις για την Ε.Ο. Χαλκηδόνας-Μελισσίου-Έδεσσας-Φλώρινας, με τις παρακάμψεις Πέλλας και Γιαννιτσών, ολοκληρώθηκε η παράκαμψη Έδεσσας, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ τα φράγματα Καλής και Γραμμόσκας, ολοκληρώθηκε η μελέτη για σύνδεση με Εγνατία Οδό, ο νομός χαρακτηρίστηκε ως Παραμεθόριος και Προβληματικός, ο ΧΥΤΑ Έδεσσας λειτούργησε, στηρίχθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χρηματοδότηση για εκτέλεση τοπικών έργων, ενισχύσαμε τα στρατόπεδά μας με στρατιώτες.

Άλλα έργα ξεκίνησαν και εγκαταλείφθηκαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ειδικότερα, φτάσαμε στο τελικό στάδιο για την ίδρυση τμήματος Τ.Ε.Ι. στα Γιαννιτσά, ολοκληρώθηκε η μελέτη βιωσιμότητας για τη σύνδεση με τον προαστιακό, τα Δικαστικά μέγαρα Γιαννιτσών-Έδεσσας έφτασαν στο τελικό στάδιο, ενισχύθηκαν τα μέσα μεταφοράς.

Ο Νομός μας είναι κατεξοχήν αγροτικός, παράχθηκε έργο για τον αγρότη με προσωπική μου, καταλυτική, συμβολή:

Επιτύχαμε πρόσθετη ενίσχυση της τιμής σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, την κάλυψη νέων ζημιογόνων αιτιών επιπλέον του κανονισμού του ΕΛΓΑ σε γεωργούς-κτηνοτρόφους, μάλιστα η Πέλλα ήταν πρώτη Πανελλαδικά σε εισπράξεις, πάλεψα για δικαιότερη ρύθμιση των πανωτοκίων, έκανα παρεμβάσεις και πέτυχα ενίσχυση και στήριξη νέων αγροτών και Αγροτικών εγκαταστάσεων, ειδικά στις επενδύσεις αγροτουρισμού, πάλεψα και πετύχαμε το διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων και τις έγκαιρες καταβολές επιδοτήσεων και ΦΠΑ, καθώς και επιπλέον πιστώσεις στην Πέλλα. Ανοίξαμε την αγορά της Ρωσίας, ήμουν παρούσα στην 1η συνάντηση Καραμανλή-Πούτιν.

Ακόμα, καταπολεμήσαμε την ανεργία, ενισχύσαμε τον άνεργο και δώσαμε διέξοδο στον ελεύθερο επαγγελματία:

Η Πέλλα με δική μου παρέμβαση είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα καταπολέμησης της Ανεργίας με 1200 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, με ενίσχυση νέων επιστημόνων, δώσαμε επιδοτήσεις εκσυγχρονισμού ή ανακαίνισης επιχείρησης, ρυθμίσαμε τις υποχρεώσεις με εγγύηση του Δημοσίου. Οραματίστηκα και πέτυχα την ίδρυση των ΕΦΥΕΣ, 80 νέοι του νομού μας απασχολήθηκαν. Επιπλέον πέτυχα ευνοϊκές ρυθμίσεις για 3.500 χιλιάδες εποχιακά εργαζόμενους του Νομού, όπως επίσης την εξαίρεση από την καταβολή εισφορών στο ΤΕΒΕ σε οικισμούς κάτω των 2.000, στάθηκα δίπλα στον επαγγελματία στον αγώνα του για εξορθολογισμό των απαιτήσεων της ΑΕΠΙ, πρωτοστάτησα στις ρυθμίσεις για τρίτεκνες οικογένειες. Οι νέοι και τα σχολεία μας απέκτησαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι δείκτες ευημερίας του Νομού βελτιώθηκαν.

Φυσικά, το έργο δεν σταματά εδώ, υπάρχουν προτάσεις για το μέλλον, επιγραμματικά θα αναφέρω:

Ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής όπως των φραγμάτων Αλμωπαίου και Γραμμόσκας, καθώς επίσης και των έργων βελτίωσης της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Γιαννιτσών – Έδεσσας - Φλώρινας, κάθετη διασύνδεση με την Εγνατία Οδό, ανάδειξη του μοναδικού φυσικού τοπίου, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της πλούσιας λαογραφίας, των σημαντικών Μονών για ανάπτυξη μορφών τουρισμού, που θα αναδεικνύουν και θα σέβονται το φυσικό περιβάλλον, στήριξη του μεταποιητικού κλάδου, στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, σύνδεση με προαστιακό σιδηρόδρομο μέχρι το 2017, αξιοποίηση γεωθερμικών πεδίων και γενικότερα όλων των πλεονεκτημάτων του νομού, προσέλκυση επενδύσεων.

5) Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι;

Συνηθίζεται να λέμε πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση ότι είναι κρίσιμη. Τούτη τη φορά είναι σαφές και το αποδέχονται όλοι ότι πράγματι πρόκειται για τις πιο σημαντικές εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, αυτές που θα κρίνουν εάν ο τόπος θα κάνει το άλμα να βγει από το τέλμα ή θα μείνει ακίνητος μέχρι να βουλιάξει. Με σύνεση, με θετική σκέψη και όχι απογοήτευση, με διαχείριση του αισθήματος θυμού που δικαιολογημένα νιώθουμε, ας κάνουμε το βήμα προς τα μπρος, ας εμπιστευθούμε τον Αντώνη τον Σαμαρά να οδηγήσει το καράβι σε ασφαλή νερά.

Σε τοπικό επίπεδο, εύχομαι να έχουμε μια έντιμη και καθαρή αναμέτρηση, εύχομαι σε όλους τους συνυποψηφίους μου όλων των κομμάτων καλή δύναμη και ένα καλό αποτέλεσμα για την παράταξη στο νομό.

Οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες. Πρέπει να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΕΣ ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.

Και ένα μήνυμα για τους πολίτες της Πέλλας: ξέρετε ότι η πόρτα μου ήταν και θα είναι πάντα ανοικτή για όλους σας και μέσα θα είμαι εγώ να σας ΚΟΙΤΩ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΕΝΤΙΜΑ, ΞΑΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.

 

2 σχόλια:

  1. Αγρότη που κοιμάσαι..με ταχύτητα ΞΥΠΝΑ απο τον λήθαργό σου και μαύρισε όλους αυτούς που σου μαυρίζουνε την ζωή και το μέλλον των παιδιών σου. ΜΗΝ κολακεύεσαι απο τις χειραψίες και το ''φιλικό'' χτύπημα στην πλάτη του/της κάθε υποψηφίου ο οποίος ΦΥΣΙΚΑ ζει στην ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ αρμέγοντας ΕΣΕΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λασπολόγε αστείε, η συγκεκριμένη δεν είναι έμπορος, αλλά δικηγόρος και ο άντρας της ιατρός. κανέναν δεν αρμέγει, ίσα-ίσα πολλούς έχουν βοηθήσει. Αν πέτυχαν στη ζωή τους δεν το έκαναν εις βάρος κανενός, αλλά με το σπαθί τους. Πόσο δειλός είσαι, ανώνυμα χτυπάς με ψέμματα και αμαυρώνεις υπολήψεις. Ντροπή σου γελοίε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News