Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Άρθρο του Στέφανου Μίντζα - Υπερβατολογική φιλοσοφία και εκλογές

Γράφει ο Στέφανος Μίντζας

Η υπερβατολογική φιλοσοφία είναι ένα ρεύμα φιλοσοφίας που εισήχθη στην ιστορία της φιλοσοφικής σκέψης από το μεγάλο φιλόσοφο Εμμάνουελ Καντ, ο οποίος ανανέωσε την ιστορία της ανθρώπινης λογικής σκέψης.

Ο Καντ πίστευε ότι ο άνθρωπος ως φυσικό και πολιτικό όν έχει κάποιες προϋποθέσεις ώστε να φτάσει στη γνώση.

Οποιαδήποτε ανθρώπινη πράξη σύμφωνα με τον Καντ για να είναι δυνατή από το υποκείμενο που την εκτελεί και να έχει αποτέλεσμα προϋποθέτει τη δυνατότητα του υποκειμένου να έχει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να την εκτέλεση της πράξης.

Έτσι λοιπόν και οι πολιτικοί χρειάζεται να έχουν τις προϋποθέσεις ώστε να μπορούν να προβούν στις αναγκαίες πράξεις που χρειάζεται το ΤΩΡΑ για να οδηγηθούμε σε ένα καλύτερο ΑΥΡΙΟ. Άλλωστε η πολιτική δεν είναι τίποτα περισσότερο από την οργανωμένη και σχεδιασμένη παρέμβαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια κοινωνία.

Για το λόγο αυτό, οι εκλογές της 6ης Μαΐου θεωρούνται ως...

...οι κρισιμότερες της μεταπολίτευση καθώς η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, όχι μόνο οικονομικά αλλά και κοινωνικής συνοχής. έτσι η συμμετοχή όλων και ειδικά των νέων ανθρώπων κρίνετε απαραίτητη. Αφού ΕΜΕΙΣ είμαστε αυτοί που θα αποφασίσουμε ποιοι είναι ικανοί και διαθέτουν τις προϋποθέσεις για να επιλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τόσο σε τοπικό αλλά κυρίως και σε εθνικό επίπεδο.

Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει με τις δικές της δυνάμεις, αλλά για να τα καταφέρει χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και έναν πρωθυπουργό που με λυμένα χέρια θα επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο προς όφελος του λαού μας, χωρίς να απειλείται από κανέναν τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Το θέμα είναι ποιος από τους πολιτικούς αρχηγούς έχει τις προϋποθέσεις να το κάνει. Ποιος είναι κατάλληλος να βγάλει τη χώρα από το τέλμα που την οδήγησαν οι λάθος πολιτικές του χθες, Ποιος είναι αυτός που βάζει το συμφέρον της πατρίδας του πάνω από το πολιτικό του συμφέρον, που είναι ικανός να εγγυηθεί την κοινωνική σταθερότητα και την πολιτική ομαλότητα, ποιος είναι αυτός που μιλάει για ανάπτυξη, ποιος είναι αυτός που προέρχεται από την κοινωνία και γνωρίζει την κοινωνία, με άλλα λόγια ποιος είναι αυτός που έχει μια ρεαλιστική, βιώσιμη και ευρωπαϊκή λύση για τα προβλήματα της χώρας, ποιος μπορεί να δώσει όχι μόνο την ΕΛΠΙΔΑ, που είναι απαραίτητη για το λαό και τους νέους ανθρώπους αλλά και τη ΛΥΣΗ!!

Κάτι ανάλογο ισχύει και σε τοπικό επίπεδο, η Πέλλα η πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου όλα αυτά τα χρόνια έχασε πολύτιμες ευκαιρίες για ανάπτυξη, δεν χρειάζεται πολιτικούς που απλά «κοσμούν» με την παρουσία τους τη βουλή, πολιτικούς που αλλάζουν τις απόψεις τους ανάλογο με το προσωπικό τους συμφέρον και σαφώς δεν χρειάζεται πολιτικούς που με την κοσμική ζωή που κάνουν αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Αντίθετα ο τόπος έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους που με οργανωμένο σχέδιο για το Νομό θα προβούν στις αλλαγές που πρέπει να διεκδικήσει ο Νομός μας, δεν χρειαζόμαστε πλέον επαγγελματίες πολιτικούς αλλά πετυχημένους επαγγελματίες που έχουν όρεξη και μεράκι να προσφέρουν και να διεκδικήσουν.

Ανθρώπους που προέρχονται από τα σπλάχνα της κοινωνίας και είναι δίπλα σε όλους τους πολίτες.

Χρειάζεται δηλαδή μια νέα γενιά πολιτικών με ισχυρή παρουσία τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, που χωρίς λαϊκισμούς θα ξαναφέρουν την ελπίδα για τον τόπο μας.

Μίντζας Στέφανος
Μεταπτυχιακός φοιτητης φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
 

2 σχόλια:

  1. ΠΕΣ ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΕ. Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ετσι Στεφανε,χρειαζομαστε ελπιδα ρεαλισμο και πιστη οτι μπορουμε να τα καταφερουμε.ομως για να γινουν ολα αυτα πρεπει να εχουμε εναν καλο"καπετανιο".πιστευω πως την κυριακη οι Ελληνες θα ψηφισουν εχοντας ολα αυτα στο μυαλο τους(και το ευχομαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News