Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

«Να μην συνηθίσουμε στο θάνατο» φωνάζουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Όλοι στο Σύνταγμα. Να μη συνηθίσουμε στο θάνατο»

Με σύνθημα, «Όλοι στο Σύνταγμα. Να μη συνηθίσουμε στο θάνατο» πραγμαποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος. Κλειστή είναι η λ. Αμαλίας.

Η συγκέντρωση άρχισε στις έξι το απόγευμα, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις υπάρχουν πάνω από 2.500 άτομα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως αστυνομικές δυνάμεις κατευθύνονται προς την πλατεία.

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της διαματυρίας έλαβαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook και Twitter. Οι διοργανωτες της πρωτοβουλίας αυτής ανήρτησαν και μια μικρή αφίσα (σχετική φωτογραφία) στο Twitter προκειμένου να αφυπνιστεί ο κόσμος και να κατέβει στη συγκέντρωση κατά μέτρων λιτότητας που όπως υποστηρίζουν οδηγούν στην εξαθλίωση.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας όμως διοργανώνεται και στη Θεσσαλονίκη. Η συγκέντρωση ξεκίνησε πριν από λίγο με σύνθημα «Όλοι στην Καμάρα. Να μην συνηθίσουμε το θάνατο». «Δεν μπορούμε να τους κοιτάμε να δολοφονούν. Στηρίζουμε το κάλεσμα στο Σύνταγμα!», σημειώνουν και δίνουν ραντεβού στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με σύνθημα «Δεν είναι αυτοκτονία είναι δολοφονία.Αντίσταση».

Την ίδια ώρα πολλοί είναι οι πολίτες αφήνουν λουλούδια και σημειώματα στο σημείο όπου ο 77χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του.

Οι «Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας» οργανώνουν από τις 17:30 το απόγευμα την 34η Μοτοπορεία τους στον νομό Αττικής και την αφιερώνουv στον 77χρονο. Γύρω στις 7μιση έφτασαν στην Πλατεία Συντάγματος, κλείνοντας συμβολικά για λίγο τη Λεωφ. Αμαλίας.

«Καταγγέλλουμε με την σημερινή μας Μοτοπορεία όλους αυτούς που ποδοπάτησαν το Σύνταγμα της Ελλάδος και κατακρεούργησαν κάθε δομικό συστατικό της δημοκρατίας που δήθεν υπηρετούν.

»Καταγγέλλουμε όλους αυτούς που όπλισαν το χέρι του αυτόχειρα αδελφού μας σήμερα. Με την σημερινή πορεία μας στέλνουμε το μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μας για όλους αυτούς που έχασαν την ζωή τους και την ψυχή τους» αναφέρουν.

---
Πηγή: newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News