Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ανοίγει ο δρόμος της δημοπράτησης των εργατικών κατοικιών Κρύας Βρύσης

Ακολουθεί όλο το έγγραφο

H Κρύα Βρύση και τα προβλήματά της αποτέλεσαν για τον Γιώργο Καρασμάνη προτεραιότητα από τα πρώτα του βήματα ως βουλευτής.

Έχει δώσει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου της περιοχής, καθώς και σε άλλους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Εκ των σημαντικότερων που έχει τη αποκλειστική σφραγίδα του Γιώργου Καρασμάνη, σε συνεργασία πάντα με τις τοπικές αρχές είναι η δημιουργία Κέντρου Εξέτασης Οδηγών που σύντομα θα λειτουργήσει και θα δώσει ανάσα και ζωή σε ολόκληρη την περιοχή.

Επίσης για την Κρύα Βρύση τελεσφόρησαν επιτέλους οι επί 6 χρόνια προσπάθειες του Γιώργου Καρασμάνη για τη δημιουργία Οικισμού Εργατικών Κατοικιών.
Είχαν ξεκινήσει επί Κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας στις αρχές του 2006, όταν ο ίδιος και με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, σε σειρά επαφών με την τότε διοίκηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας καθώς και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, τον Σεπτέμβρη του ιδίου έτους ο φάκελος κατασκευής του οικισμού των εργατικών κατοικιών Κρύας Βρύσης είχε ολοκληρωθεί και κατατεθεί. Προέκυψαν όμως πολεοδομικά προβλήματα (οικόπεδο εκτός σχεδίου πόλεως), απαιτήθηκαν χρονοβόρες τροποποιήσεις και πάντα με τις συνεχείς παρεμβάσεις του βουλευτή, τελικώς το Προεδρικό Διάταγμα για την κατασκευή του έργου, υπεγράφη τον Μάρτιο του 2009 από τον τότε υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Σταύρο Καλογιάννη, παρόντος του Γιώργου Καρασμάνη.

Μεσολάβησαν οι εκλογές και με τη νέα Κυβέρνηση πλέον, άρχισαν...

...οι γνωστές υπηρεσιακές κωλυσιεργίες και καθυστερήσεις. Το Συμβούλιο της Επικρατείας ζήτησε από το Υπουργείο μία ακόμη βεβαίωση της Περιφέρειας, ότι δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής του Σχεδίου «Διαδικασία Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης». Η βεβαίωση που ζητήθηκε και που ξεμπλοκάριζε τις διαδικασίες για δημοπράτηση του έργου δόθηκε σχεδόν αμέσως αλλά… η τύχη της αγνοείτο σε κάποια γραφειοκρατικά συρτάρια.

Χρειάστηκαν αλλεπάλληλες παρεμβάσεις προς την ηγεσία αλλά και προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας αλλά και Ερωτήσεις στη Βουλή του Γιώργου Καρασμάνη που κατήγγελλε ανεπίτρεπτες καθυστερήσεις και έτσι, την πρώτη Φεβρουαρίου φέτος, το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας… εδέησε να ανακοινώσει το τέλος της συστηματικής κωλυσιεργίας με το έγγραφο 5658/ΔΜΕ 95/1-2-1012 και με θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με την Περιβαλλοντική Αδειοδότηση του έργου ¨Τοπικό Ρυμοτομικό σχέδιο για την ίδρυση Οικισμού του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στο Δήμο Κρύας Βρύσης¨».

Στο εν λόγω έγγραφο επισημάνεται ότι: «...δεν συντρέχουν οι λόγοι για περαιτέρω ενέργειες εκ μέρους του ΟΕΚ. Η διαδικασία έγκρισης του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου του Οικισμού του ΟΕΚ (Κρύας Βρύσης) ολοκληρώνεται στο ΥΠΕΚΑ (υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής), προκειμένου στη συνέχεια να δημοπρατηθεί το έργο».

Ακολουθεί όλο το έγγραφο:


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News