Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Εκδρομή του Γυμνασίου Πολυκάρπης στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στα πλαίσια των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιούνται στο σχολείο το τρέχον σχολικό έτος

Το Σάββατο 31-3-2012 η Β’ και η Γ΄ τάξη του Γυμνασίου Πολυκαρπίου πραγματοποίησε τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο, στα πλαίσια των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιούνται στο σχολείο το τρέχον σχολικό έτος.

Συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου ξεκινήσαμε από την Πολυκάρπη και μετά από 11 ώρες ταξίδι φτάσαμε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΚΠΕ της Νέας Κίου στο Ναύπλιο.

Σε στάση που κάναμε στον Ισθμό της Κορίνθου είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και να ενημερωθούμε για τη διάνοιξη και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Η επίσκεψη στην κοιτίδα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού τις Μυκήνες το πρωί της Κυριακής, η ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, η ενημέρωση για τα εκθέματα του Μουσείου και κυρίως η επίσκεψη στο «Θησαυρό του Ατρέα» προκάλεσε το θαυμασμό και τη συγκίνηση για τα μεγαλουργήματα του παρελθόντος.

Η Επίσκεψη στο Παλαμίδι και ειδικότερα στη Φυλακή του Κολοκοτρώνη δημιούργησε αντιφατικά συναισθήματα σχετικά με την αντιμετώπιση των ηρώων από το Ελληνικό κράτος.

Το απόγευμα της Κυριακής μας...

...υποδέχτηκαν στο ΚΠΕ με δράσεις – παιχνίδια γνωριμίας και μας ενημέρωσαν για την εξέλιξη του τριήμερου περιβαλλοντικού προγράμματος που θα ακολουθούσε με τίτλο «Οικοπεριβαλλονικές διαδρομές στο Ναύπλιο».

Την άλλη μέρα το πρωί οι μαθητές χωρισμένοι σε τρεις ομάδες υπό την καθοδήγηση των μελών της Παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ Ν. Κίου ακολούθησαν διαδρομές μέσα στην πόλη του Ναυπλίου και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να καταγράψουν και να σχολιάσουν κριτικά τα κακώς κείμενα στον τόπο αυτό με την μακραίωνη ιστορία και να οδηγηθούν αβίαστα στη λήψη αποφάσεων για την αντιμετώπιση των φαινομένων.

Μετά το τέλος των περιβαλλοντικών δράσεων επισκεφθήκαμε το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών παράρτημα του Πανεπιστημίου του Harvard στο Ναύπλιο, όπου είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στη μεγαλύτερη παγκοσμίως βιβλιοθήκη, αυτή του Πανεπιστημίου Harvard με τους περίπου 17 εκατομμύρια τόμους και να ενημερωθούμε για θέματα σπουδών στο Πανεπιστήμιο αυτό της Αμερικής.

Το απόγευμα η επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου συνδυάστηκε με το θεατρικό δρώμενο απόσπασμα της «Ελένης» κατά το οποίο ο μαθητές μας είχαν τη τύχη να παίξουν στη σκηνή του θεάτρου και να βιώσουν την αξιοθαύμαστη ακουστική του χώρου.

Την τελευταία μέρα στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ έγινε ενημέρωση για τη Νέα Κίο και η επίσκεψη στο ΚΠΕ έκλεισε με δραματοποίηση σκηνής από την Αργοναυτική Εκστρατεία κατά την οποία οι μαθητές μας υποδύθηκαν τους ανάλογους ρόλους.

Στην επιστροφή μέσω Πάτρας περάσαμε από την καινούργια Γέφυρα του Ρίου – Αντίρριου και το βράδυ φθάσαμε στην Πολυκάρπη.

Έτσι στην τετραήμερη αυτή επίσκεψη οι μαθητές μας μέσα από το περιβαλλοντικού περιεχομένου πρόγραμμα της εκδρομής γνώρισαν, βίωσαν και ενημερώθηκαν για τον πολιτισμό της χώρας τόσο τον αρχαίο όσο και το σύγχρονο γνωρίζοντας τα κυριότερα στοιχεία αυτών των πολιτισμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υλοποίηση καινοτόμων δράσεων στα σχολεία και συγκεκριμένα των προγραμμάτων: «Μνημεία Μόνα ψάχνει», «Ο Μεγαλύτερος Θησαυρός του κόσμου» και «Ένα τραγούδι για την Ελλάδα» που υλοποιούνται στο σχολείο της Πολυκάρπης άνοιξε το δρόμο για να μας δεχτεί το ΚΠΕ Ν .Κίου και να παρακολουθήσουμε το τριήμερο πρόγραμμά του, στα πλαίσια παρακολούθησης του οποίου η διαμονή και η διατροφή των μαθητών μας παραχωρήθηκε από το ΚΠΕ δωρεάν.
 

3 σχόλια:

  1. ωραιο ταξιδι.Βλεπεις ποσα πραγματα πρεπει να διεκδικησουμε κι εμεις εδω πανω που κοιμομαστε τον υπνο του δικαίου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΥΠΕΡΟΧΑ, ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΕΤΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News