Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Γράφει ο Σταύρος Βαφειάδης

Σήμερα, 4 Απριλίου 2012 είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.

Δυστυχώς, για την Αλμωπία τα αδέσποτα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, αν και βρίσκεται χαμηλά στη λίστα με τις προτεραιότητες των υπευθύνων.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη μέρα θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον Σύλλογο Φίλων Ζώων Αριδαιας «Η Ελπίδα» για το πολύ σημαντικό έργο που παράγει. Τα μέλη του Συλλόγου δίνουν την ψυχή τους για αυτά τα πλάσματα που αν και δεν φταίνε σε τίποτα, βρίσκονται συχνά αντιμέτωπα με την απανθρωπιά.

Η συμβολή του Φιλοζωικού Συλλόγου είναι τεράστια, τη στιγμή που τα μέσα που διαθέτει είναι πενιχρά. Παρόλαυτά, ένας Σύλλογος από μόνος του δεν μπορεί να «σώσει» την κοινωνία...

Πρέπει όλοι μας να γίνουμε αρωγοί σε αυτή την επίπονη προσπάθεια και όχι να κατακρίνουμε αυτούς που ασχολούνται.

Ειδικά στη σημερινή εποχή που η οικονομική κρίση μας έχει καταβάλει, η κοινωνία χρειάζεται ενεργούς πολίτες, πρόθυμους να παρέχουν τη μικρή ή τη μεγάλη βοήθεια που θα βγάλει από το αδιέξοδο ένα ολόκληρο κοινωνικό σύνολο αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Αν δεν θέλουμε λοιπόν να βλέπουμε στους δρόμους αγέλες καταβεβλημένων, πεινασμένων και πολλές φορές άρρωστων ζώων, καλά θα κάνουμε αντί να γκρινιάζουμε, απλά να μην τα εγκαταλείπουμε. Η υιοθεσία είναι ένας άλλος τρόπος να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας για αυτά τα πλάσματα.

Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων που εθελοντικά παρέχουν τις υπηρεσίες τους και να τους δώσει κίνητρα να συνεχίσουν, διαφορετικά το πρόβλημα θα γίνει «μονόδρομος».

Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε όλοι μας δράση και όχι να περιμένουμε από τους άλλους να βρουν λύση στο πρόβλημά μας.

Υ.Γ. Σήμερα στις 17:30 ΌΛΟΙ στην ανοιχτή συνάντηση του Συλλόγου Φίλων Ζώων Αριδαίας "Η Ελπίδα"!
 

5 σχόλια:

  1. μαζεψτε τα, ή αφηστε μας να τα μαζεψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οταν λες να τα μαζεψετε τι εννοεις?να τα πατε που?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ανώνυμοι, να σταματήσουν τις παπαρολογίες. "Αφήστε μας να τα μαζέψουμε"... Σιγά ρε μπόγια. Η Αριδαία χρειάζεται ένα σοβαρό σύλλογο, με άτομα που μπορούν να λύσουν προβλήματα και όχι απλά να τα κοιτούν και να τα συζητούν, πίνοντας καφέδες σε συναντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύλλογος Φίλων Ζώων "Η Ελπίδα"5 Απριλίου 2012 στις 10:52 μ.μ.

    κ. Καρπά, το πόσο σοβαρός σύλλογος είναι ο φιλοζωικός το έχει αποδείξει πολλές φορές και όποιος έχει αντίληψη αυτό το έχει καταλάβει, τόσα χρόνια που δραστηριοποιείται στην περιοχή. Ξέρετε και οι καφέδες χρειάζονται για να συζητούμε και να παίρνουμε αποφάσεις. Δεν μπορούμε να τρέχουμε μόνο σαν τρελλοί για να σώζουμε ζώα. Μας φτάνουν όλες αυτές οι άσχημες καταστασεις που έχουμε αντικρίσει και αντικρίζουμε. Και εαν κάνατε τον κόπο να έρθετε σε κάποια από αυτές τις συζητήσεις, ίσως να αλλάζατε γνώμη. Ας αφήσουμε τις ανέξοδες κριτικές λοιπόν, εφόσον δεν έχετε παρευρεθεί ποτέ σε κάποια από αυτές τις συναντήσεις για να έχετε και αποψη του τι λέγεται σ' αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Κ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΟΤΑΝ Η ΣΤΑΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΕΝΑ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.Η ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ -ΤΩΝ ΑΔΡΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΕΙΝΑΙ Η <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News