Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Δήλωση του Σωτήρη Κεχαγιά για τις εκλογές

"Στον αγώνα αυτό δίνω το παρόν και καλώ τους συμπολίτες μου με την επιθετική τους κριτική να φτιάξουμε όλοι μαζί την μαγιά, για μια ριζοσπαστική αλλαγή στον δημόσιο βίο"

Μήνυμα του Σωτήρη Κεχαγιά υποψηφίου Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νομού Πέλλας.

Μέσα σε ένα περιβάλλον έντονης αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος και των προσώπων που το εξέφρασαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι πολίτες καλούνται σε λίγες εβδομάδες, με ωριμότητα να απαντήσουν στην κάλπη, για τα καθοριστικά ερωτήματα και ζητήματα που τίθενται από τα πολιτικά κόμματα και αφορούν το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

Μιας κοινωνίας που δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται καθημερινά, αναγκασμένη να υποστεί τις συνέπειες λανθασμένων πολιτικών επιλογών της τελευταίας δεκαετίας, αλλά και της νοοτροπίας που επικράτησε όλη αυτή την περίοδο και δημιούργησε προσδοκίες χωρίς αντίκρισμα.

Σήμερα όπου οι εξελίξεις φέρουν τους έλληνες αντιμέτωπους με μια σκληρή πραγματικότητα, οφείλουμε όλοι μας να λειτουργήσουμε υπεύθυνα και σοβαρά και να σταθούμε δίπλα στην κοινωνία που δοκιμάζεται, διασφαλίζοντας με αξιοπρεπή τρόπο την συνοχή της και το δικαίωμα της στην ελπίδα.

Οι ελληνίδες και οι έλληνες...

...έχουν ανάγκη από μια πολιτική σταθερότητα και από πολιτικούς που δεν θα τους χαϊδεύουν πλέον την πλάτη ούτε θα τους κλείνουν λοξά το μάτι. Η κοινωνία χρειάζεται κόμματα που λένε την αλήθεια ακόμη και αν είναι επώδυνη και φυσικά χρειάζεται πολιτικούς που δεν χαρακτηρίζονται από λαϊκισμό και δογματισμό στα επιχειρήματα τους.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πήρε πάνω του το βάρος επώδυνων αποφάσεων. Αναγκάστηκε να ακολουθήσει πολιτικές που δεν ταυτίζονται με την ιδεολογία του. Επέλεξε το δύσκολο δρόμο της κοινωνικής απομόνωσης για να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας. Στην προσπάθεια του αυτή έγιναν λάθη που έφεραν την κοινωνία σε οριακό σημείο και συμπολίτες μας να παλεύουν για την επιβίωση.

Ωστόσο αυτές οι επιλογές δεν μπορούν να ακυρώσουν την τεράστια πολιτική προσφορά του στον τόπο στην πολύχρονη διαδρομή του.

Σε αυτό λοιπόν το περιβάλλον όπου ο λαϊκισμός αποθεώνεται, η δημαγωγία προσπαθεί να κυριαρχήσει και η μικροπολιτική φθάνει στο απόγειο της, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κάνει ένα νέο ξεκίνημα με μια νέα ηγεσία.

Είναι η πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική Ελλάδα που ο λαός γνωρίζει την κρισιμότητα της κατάστασης

Για το λόγο αυτό αυτές οι εκλογές μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία να ξαναβρεί η πολιτική, το αληθινό της πρόσωπο.

Να ξαναβρεί την επαφή με την αλήθεια, το ρεαλισμό, την απομάκρυνση από πυροτεχνήματα, που καμία εφαρμογή δεν θα μπορέσουν να βρουν την επόμενη των εκλογών.

Οφείλουμε λοιπόν να μιλήσουμε ειλικρινά.

Οφείλουμε να μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας.

Να ακούσουμε την κριτική και κυρίως να αντιληφθούμε σε βάθος τα λάθη της προηγούμενης περιόδου.

Να προσδιορίσουμε τις πολιτικές της επόμενης ημέρας και να πείσουμε ότι μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα συγκροτημένο και ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Η ευθύνη είναι συλλογική και συλλογικά θα απαντήσουμε.

Απ’ αυτή τη μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς. Είναι μια μάχη των ιδεών, της επιβίωσης της χώρας και των πολιτών, της ελπίδας για τη νέα γενιά.

Σε αυτό τον αγώνα η συλλογικότητα και η αποφασιστικότητα αποκτούν νόημα και νομίζω ότι είναι αυτές, που θα αξιολογηθούν και θα οδηγήσουν τους πολίτες στη σωστή επιλογή.

Στον αγώνα αυτό δίνω το παρόν και καλώ τους συμπολίτες μου με την επιθετική τους κριτική να φτιάξουμε όλοι μαζί την μαγιά, για μια ριζοσπαστική αλλαγή στον δημόσιο βίο.

Τους καλώ να μείνουν δίπλα μας και με την γόνιμη παρέμβασή τους να δώσουμε την μάχη για την πατρίδα για την κοινωνία.

Σωτήρης Κεχαγιάς
Υποψήφιος βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πέλλας
 

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News