Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Αίτημα διαμαρτυρίας των κερασοκαλλιεργητών Βρυττών για τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ

Ανακοίνωση του Βασίλη Γιουματζίδη

Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το αίτημα διαμαρτυρίας των κερασοκαλλιεργητών του Δ.Δ. Βρυττών του Δήμου Έδεσσας.

Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας κ. Βασίλης Γιουματζίδης, μεταφέροντας το δίκαιο αίτημα διαμαρτυρίας των κερασοκαλλιεργητών του Δ.Δ. Βρυττών του Δήμου Έδεσσας, για δίκαιη επανεκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από την έντονη και πρωτοφανή χαλαζόπτωση η οποία έπληξε τα αγροκτήματα της περιοχής στις 17 Μαΐου του 2011.

Την έντονη αντίδραση των κερασοκαλλιεργητών προκάλεσαν...

...οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ, οι οποίες τους κοινοποιήθηκαν στις 22/03/2012, και οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στο μέγεθος της πραγματικής ζημιάς, καθώς σύμφωνα με τους πληγέντες αγρότες και σύμφωνα μάλιστα με τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων φορέων (γεωπόνοι ΕΛΓΑ κτλ) οι ζημιές από το χαλάζι ήταν ολοκληρωτικές.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο βουλευτής, το οποίο χρήζει άμεσης και ουσιαστικής λύσης, γιατί βάσει των ανωτέρω δεδομένων που επικρατούν, προκύπτει και το ζήτημα της οικονομικής δυσπραγίας, στο οποίο θα περιέλθουν οι παραγωγοί, καθώς δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα της νέας καλλιεργητικής περιόδου, έχοντας ήδη υποστεί μεγάλη απώλεια του εισοδήματος τους.
 

3 σχόλια:

  1. ΠΑΛΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΪΔΡΩΜΕΝΟΣ ΗΡΘΕΣ Κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. gia sena pezei rolo pios to leei protos h prepei olloi mazi na vazoun ta themata toy nomoy;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασίλης Γιουματζίδης4 Απριλίου 2012 στις 7:02 μ.μ.

    Πρώτα είπα στον Υπουργό να μην βάλει ποσοστά, και μετά του είπα:

    Τι πράγματα είναι αυτά υπουργέ μου. Βαλε ποσοστά στους παραγωγούς.


    Έτσι μαζεύονται οι ψήφοι για!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News