Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη για τις εκλογές

"Αισθάνομαι σίγουρη για τη σχέση εμπιστοσύνης και οικειότητας που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια, γι’ αυτό και σας ζητώ στις προσεχείς εκλογές να με τιμήσετε ξανά με την ψήφο σας"

Φίλες και φίλοι,

Πέρασαν μόλις δυόμιση χρόνια από τις τελευταίες εκλογές και η πατρίδα μας βρίσκεται ήδη σε ένα εντελώς διαφορετικό οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό και Ευρωπαϊκό περιβάλλον. Οι μήνες που πέρασαν ήταν πιο πυκνοί σε γεγονότα από κάθε αντίστοιχη περίοδο από τη μεταπολίτευση έως σήμερα και η χώρα μας κινδύνευσε πολλές φορές να βρεθεί στο περιθώριο των οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων της Ευρώπης.

Θα σας φανεί κοινότοπο, αλλά απoφύγαμε πολλές φορές τη χρεοκοπία της χώρας, οι συνέπειες της οποίας θα ήταν πολύ μεγαλύτερες από την ύφεση που βιώνουμε σήμερα. Δυστυχώς στην οικονομία και την πολιτική δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και η χώρα μας θα χρειαστεί να διανύσει ακόμα αρκετό δρόμο προτού μπει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης.

Η κρίση που βιώνουμε σήμερα...

...είναι πολυδιάστατη, καθώς το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε το 2009 τη χώρα με καταρρακωμένη τη φήμη της στους διεθνείς οργανισμούς και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με εκρηκτικά οικονομικά προβλήματα, όπως ύφεση, κατάρρευση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, τεράστιο ετήσιο έλλειμμα, περίπου 36 δις ευρώ και με 100 δις περισσότερο χρέος. Το χειρότερο απ’ όλα τα παραπάνω όμως ήταν ο διαλυμένος παραγωγικός ιστός της χώρας και οι κοινωνικές ανισότητες που είχαν διευρυνθεί επικίνδυνα, παρά τις μεγάλες δαπάνες του ελληνικού δημοσίου για τη στήριξη του κράτους πρόνοιας.

Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε πιο ασφαλή θέση, αλλά η ύφεση, η ανεργία και η κοινωνική ανέχεια έχουν πληγώσει βαθιά κάθε οικογένεια και ειδικά στην περιφέρεια, όπου η ανάπτυξη ακόμα και στις καλές εποχές δεν οδήγησε ποτέ σε μεγάλη συσσώρευση πλούτου. Τα δυόμιση αυτά χρόνια και από τη θέση της Βουλευτή και από τη θέση της Υφυπουργού Εσωτερικών, στάθηκα ακούραστα στο πλευρό σας, έζησα τις αγωνίες σας και κινητοποιήθηκα όσο κανείς άλλος για την επίλυση των προβλημάτων σας. Από το μικρότερο προσωπικό πρόβλημα του καθένα έως το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα της περιοχής μας υπήρξα ακούραστος εργάτης και εκφραστής των συμφερόντων σας. Έδωσα μάχες για την εξασφάλιση σημαντικών πόρων για το Νομό μας και πέτυχα τη συμμετοχή μας σε πλείστα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματα. Αξιοποίησα τη θέση ευθύνης που μου εμπιστευτήκατε για να υπηρετήσω τα συμφέροντα της περιοχής μας και να επιλύσω, στο μέτρο του δυνατού, χρονίζοντα προβλήματα του τόπου μας. Έτσι πορεύτηκα όλα αυτά τα χρόνια που με τιμάτε με την ψήφο σας και έτσι θα συνεχίσω να πορεύομαι και στο μέλλον.

Θα συνεχίσω να δίνω τη μάχη για τον τόπο μας, για την ανάπτυξη της αγροτικής μας παραγωγής, την εξασφάλιση πολύτιμων κοινοτικών πόρων για την τοπική μας οικονομία και την κοινωνική συνοχή.
Τη μάχη για την προσέλκυση επενδύσεων προς όφελος της τοπικής μας οικονομίας, καθώς και τη μάχη για να έχει ο Νομός μας μια δυνατή φωνή στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων της χώρας μας. Αξιοποιώντας τη μεγάλη εμπειρία που απέκτησα από τη θέση της Υφυπουργού και τη συνεργασία μου με τους σημαντικότερους φορείς του κράτους και της οικονομίας θα προασπίσω τα συμφέροντα του τόπου μας όσο κανείς άλλος.

Αισθάνομαι σίγουρη για τη σχέση εμπιστοσύνης και οικειότητας που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια, γι’ αυτό και σας ζητώ στις προσεχείς εκλογές να με τιμήσετε ξανά με την ψήφο σας για να πορευτούμε μαζί στις δύσκολες εποχές που έρχονται.

Θεοδώρα Τζάκρη
Βουλευτής Πέλλας
 

2 σχόλια:

  1. ΦΥσικά μόνο ανακοινώσεις θα ήσαστε τώρα.άντε ελα πάλι στο καφενείο να μασ δώσεις το χεράκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυο χρόνια μετά, Μαγαζιά κλείνουν, επιχειρήσεις και ζωές καταστρέφονται, εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους, γονείς δεν έχουν να θρέψουν τα παιδιά τους, άνθρωποι αυτοκτονούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News