Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Εισήγηση του Γιάννη Ανδρίτσου για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης

Εισήγηση του Γιάννη Ανδρίτσου στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο της Μ. Δευτέρας

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ανδρίτσος κατέθεσε τις απόψεις του για τη μεταναστευτική πολιτική κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Κ.Μ. τη Μεγάλη Δευτέρα στη συζήτησης για τη Δημιουργία Κέντρων κλειστής προσωρινής φύλαξης μεταναστών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Ανδρίτσος διαπιστώνει έλλειμμα στην μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πολιτική και τονίζει την ανάγκη για μία υπερκομματική συμφωνία προκειμένου να υπάρξει κατάλληλη αντιμετώπιση και διευθέτηση όλων των ζητημάτων που αφορούν τους μετανάστες.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την τοποθέτησή του:

«Κυρία Πρόεδρε,
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης ταλαιπωρεί την ελληνική κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες χωρίς να έχουν δοθεί μέχρι σήμερα ουσιαστικές λύσεις. Η παρούσα κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει λύση αιφνιδιαστικά, θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα στις τοπικές κοινωνίες (Σένγκεν, Δουβλίνο ΙΙ), χωρίς διαβούλευση την οποία επικαλείται κατά καιρούς ο κ. Χρυσοχοΐδης και χωρίς σοβαρό προγραμματισμό στο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδιασμού.

Μέσα σε λίγες μέρες σ’ όλη την επικράτεια...

...στήνονται κέντρα υποδοχής μεταναστών (κάποιοι τα ονομάζουν στρατόπεδα φύλαξης), πυροδοτώντας σε όλες τις περιπτώσεις αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες. Ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές και ενώ η ελληνική κοινωνία καταδυναστεύεται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα, είναι αδιανόητο να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις.

Η σοβαρότητα και η κρισιμότητα του θέματος απαιτεί νηφαλιότητα και συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας».

Γιάννης Ανδρίτσος
Περιφερειακός Σύμβουλος
Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας
 

3 σχόλια:

  1. Τρομερή άποψη... Επαθα πλακα τωρα... Μου άλλαξε ολη την κοσμοθεωρία μου ο Ανδρούτσος. Α ρε κατακαημένη Πέλλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι λε ρε μεγάλε μας έσκησες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η δικια μου κοσμοθεωρια δεν γινετε να αλλαξει διαβαζωντας τις τοποθετησεις ενος συμπολιτη μου που εκφραζει την αποψη του για ενα τοσο συμαντικο για την Ελλαδα ζητημα,θα μπορουσε ομως να αλλαξει αν σταματουσε ο καθενας μας κρυμενος πισω απο την ανονυμια να κατακρινει τοσο ευκολα οποιανδιποτε φωνη προσπαθεινα μας αφυπνησει.Η Πελλα δεν κυνδινευει απο αυτες τις φωνες αλλα απο αυτες που προσπαθουν να καλυψουν τα προβληματα γυρο μας.Συγχαρητητρια λοιπον στον κυριο Ανδριτσο για την προσπαθεια αναδειξης ενος τοσο συμαντικου θεματος κοντρα στην προσπαθεια υπβαθμησης του απο τους βουλευτες του νομου.Αυτους να τους κραξουμε ολοι μαζι.Χπονια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News