Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Χρυσή Αυγή: Το αυγό του φιδιού και τα... πρωτοπαλίκαρα!

Η προεκλογική εκστρατεία της Χρυσής Αυγής προκάλεσε ανέλπιστα έξοδα στο κόμμα

Πώς βρέθηκε με 200 υποψήφιους βουλευτές, 12 γραφεία σε όλη την Ελλάδα και 57 πυρήνες από δεκάδες άτομα που εξυπηρετούν τους ψηφοφόρους.

Αναπτήρας, 1 ευρώ. Κούπα για καφέ με σηματάκι της Χρυσής Αυγής και σύνθημα «Μέχρι τη Νίκη», 5 ευρώ. Μπρελόκ στα 2 ευρώ, μπλούζες -κοσμήματα στα 10 ευρώ. Τα φούτερ με σηματάκι κεντητό, στα 30 ευρώ.

Η προεκλογική εκστρατεία της Χρυσής Αυγής προκάλεσε ανέλπιστα έξοδα στο κόμμα, που υποχρεώθηκε να βρει τρόπους να γεμίσει τα ταμεία του, ενώ εκτός των άλλων έπρεπε να εγκαταλείψει τα γραφεία στη Σόλωνος, τα οποία ισοπεδώθηκαν από βομβιστική επίθεση το 2010. Στα νέα γραφεία της, στην οδό Δεληγιάννη, βρίσκεται συγκεντρωμένη τώρα όλη η δραστηριότητα του κόμματος. Εκεί είναι η βάση του ηλεκτρονικού καταστήματος, εκεί πωλούνται τα βιβλία των εκδόσεων της Χρυσής Αυγής, εκεί βρίσκονται τα παλιότερα τεύχη των περιοδικών «Αντεπίθεση» και «Χρυσή Αυγή» που εκδίδει η οργάνωση. Τα πρόσφατα τεύχη και η εφημερίδα βρίσκονται πλέον παντού και αποφέρουν ένα σημαντικό κονδύλι.

«Ως ταμίας της Χρυσής Αυγής είχα τη δυνατότητα να γνωρίζω ότι στο ταμείο δεν είχαμε ποτέ περισσότερα από 300-400 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά δεν συντηρείται μια οργάνωση», είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στον «Ταχυδρόμο» ο μέχρι το 2002 ταμίας της οργάνωσης Χάρης Κουσουμβρής. Το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου, όπως τότε είχε προβεί και σε μια άλλη σημαντική αποκάλυψη. «Ξέρω όμως ότι το προεκλογικό μας υλικό για τις ευρωεκλογές είχε έρθει με δελτίο αποστολής από τα γραφεία μεγάλου κόμματος». Ο Κουσουμβρής ήταν έτοιμος να δώσει τότε και τις αποδείξεις των συγκοινωνούντων δοχείων της Χρυσής Αυγής με μεγάλο κόμμα, γιατί κανένας δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά να το μάθει και να ξεσκεπάσει αυτές τις περίεργες σχέσεις.

Σήμερα, η Χρυσή Αυγή διαθέτει 200 υποψήφιους βουλευτές, 16 γραφεία σε όλη τη χώρα, 57 πυρήνες, δεκάδες άτομα που εξυπηρετούν ψηφοφόρους απαντώντας σε τηλεφωνικές γραμμές. Τα μέλη προσφέρουν τον οβολό τους, ενώ τα ενοίκια και τα εκτυπωτικά πληρώνονται από αναπτήρες, κούπες, CD με πατριωτικά τραγούδια και όπου δεν φτάνουν αυτά προσθέτουν τα μέλη τα υπόλοιπα.

---
Πηγή: tanea.gr
 

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News