Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Το μήνυμα του Γιώργου Καρασμάνη για το Πάσχα!

O βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ., Γιώργος Καρασμάνης, προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση

«Το «σταυρό του μαρτυρίου» σηκώνουν φέτος οι Έλληνες αγρότες, καθώς αναγκάζονται αυτή την Πασχαλιά να την περάσουν:

- Χωρίς την επιστροφή του αγροτικού ΦΠΑ, ο οποίος κάθε χρόνο είχε ήδη καταβληθεί στη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών πριν το Πάσχα, με άμεσες επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και στη ρευστότητα της αγοράς.

- Δίχως την πρόωρη αγροτική σύνταξη, που καθυστερεί να χορηγηθεί στους δικαιούχους εδώ και δύο μήνες.

- Με μη καταβληθείσες τις κοινοτικές ενισχύσεις (σφάγια, συνδεδεμένη)...

...αλλά και τις εξισωτικές αποζημιώσεις για τους κτηνοτρόφους και γεωργούς των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας, τόσο παρελθόντων ετών, όσο και τη φετινή, η οποία μάλιστα έχει περικοπεί κατά 60 εκατ. ευρώ.

- Χωρίς αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις αποδεδειγμένες ζημιές που υπέστησαν περυσινές και προπέρσινες σοδειές τους, αλλά ακόμα και αυτές που έχουν δοθεί είναι από μηδενικές ως μηδαμινές.

- Με τις τιμές των καλλιεργητικών μέσων (σπόροι, φυτοφάρμακα, λιπάσματα, γεωργικά εργαλεία) να συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, τις τιμές του πετρελαίου στα ύψη και τους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ, Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης) σε δυσθεώρητα επίπεδα, ενώ επικρέμονται νέες επιβαρύνσεις στην άμεση φορολογία τους, με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

- Με τις τράπεζες να έχουν κλείσει τις στρόφιγγες χρηματοδότησης, τη ρευστότητα σχεδόν στο μηδέν και τα περισσότερα κοινοτικά προγράμματα να εξακολουθούν να βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

- Με τις τιμές των προϊόντων τους που έχουν να υποχωρήσει, σε σύγκριση με πέρυσι και να υπολείπονται σημαντικά της ανόδου του κόστους παραγωγής και του τιμαρίθμου.

Η δεινή οικονομική θέση, στην οποία έχει περιέλθει φέτος οι Έλληνες αγρότες, πέραν του κινδύνου που εγκυμονεί να παραμείνουν ακαλλιέργητες πολλές εκτάσεις γεωργικής γης, έχει άμεση επίπτωση στον κόσμο της υπαίθρου και στις τοπικές κοινωνίες, εντείνοντας την οικονομική ασφυξία στην αγορά.

Το μόνο που μπορούν να ευχηθούν φέτος οι αγρότες, ενόψει μάλιστα των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου, είναι η φετινή Πασχαλιά να είναι η τελευταία που εφαρμόζεται αυτή η καταστροφική πολιτική, που τους έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.
 

11 σχόλια:

  1. krima re Karasmani mas pikranes......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγροτικες πασχαλινες ευχες, μπας και τον ξαναψηφισουν. Τι σου κάνει ο πνηγμένος πολιτικος - απ΄τις εξισωτικές και το ΦΠΑ πιάνεται. Χρονια πολλα κοσμήτορα, οχι ομως στη βουλη, goodbay.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ξεχασε να πει για τα γαλατα που ειναι απληρωτα απο κολιο και μεβγαλ εδω και τεσσερεις μηνες . για τον λογο αυτον κ. καρασμανη οι κτηνοτροφοι θα σε μαυρισουμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα που καλοκαιριάζει... σίγουρα θα πάμε για ΜΑΥΡΙΣΜΑ!
    ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το κόμπλεξ ορισμένων περισεύει. Μια ζωή ο Καρασμάνης με αυτά τα θέματα ασχολείται, όμως μάλλον μερικοί ή δεν το ξέρουν ή κάνουν πως δεν το ξέρουν. Υπάρχουν όμως πολλοί που το γνωρίζουν, γι' αυτό και τον βγάζουν συνεχώς πρώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού "ασχολείται" ρε φίλε των 01.11' & μάλιστα κυβερνάει το τελευταίο διάστημα με τον Παπαδήμο και έχουμε αυτά τα αποτελέσματα που έχουμε για τον έλληνα αγρότη & κτηνοτρόφο ( απλήρωτο γάλα για πάνω από 6 μήνες , πανάκριβες ζωοτροφές , αποζημιώσεις ξεφτίλα στα Κεράσια , απλήρωτα Ροδάκινα , πανάκριβο πετρέλαιο , κλπ-κλπ ) καλά θα κάνει να τραβηχτεί στην άκρη γιατί φαίνεται πως δεν τα καταφέρνει με την "ενασχόλησή" του . Ας περιοριστεί και αυτός στη δική του κωλοτούμπα και το μαύρισμα που τον περιμένει .

      Διαγραφή
  6. Γι' αυτό -αν θέλουμε Καλή Ανάσταση-, ας φροντίσουμε να μη ρίξουμε πυροτεχνήματα στις κάλπες που έρχονται. Δεν πρέπει να παίξουμε τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου την ημέρα της κρίσης, τότε που θα έχουμε απέναντί μας τους περιπεσόντες εν πολλαίς αμαρτίαις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κυριε καρασμανη ευκαιρεια να δουλεψεις....δεν θα σε επανεκλεξουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News