Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας στα ίχνη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Στα ίχνη της Βυζαντινής αυτοκρατορίας: 
Κωνσταντινούπολη

Με την πραγματοποίηση πενθήμερης εκδρομής στην Κωνσταντινούπολη, οι μαθητές της πολιτιστικής ομάδας του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πολιτιστικό πρόγραμμα «Στα ίχνη της Βυζαντινής αυτοκρατορίας:Κωνσταντινούπολη».

Η επίσκεψη στην πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Κωνσταντίνος πραγματοποιήθηκε από το Σάββατο 28 Απριλίου και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 2 Μαίου 2012.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν τόσο τον αρχαιοελληνικό και βυζαντινό όσο και τον ισλαμικό χαρακτήρα της Πόλης.

Την Κυριακή 29 Απριλίου η μέρα ξεκίνησε με επίσκεψη στο Φανάρι, στο χώρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπου και ακολούθησε ξενάγηση και προσκύνημα στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε...

...ξενάγηση στο Μπλε τζαμί, στον ιππόδρομο, στο μουσείο Ισλαμικής τέχνης, στην Αγιά Σοφιά, στη βασιλική δεξαμενή και στο αρχαιολογικό μουσείο (Τοπ Καπί).Σε όλα τα μνημεία, μαθητές παρουσίασαν οι ίδιοι, με εργασίες τους, τα σημαντικότερα από αυτά, συμμετέχοντας ενεργά στην επιτυχή έκβαση του προγράμματος. Η μέρα έκλεισε με κρουαζιέρα στο Βόσπορο.

Την επομένη, Δευτέρα 30 Απριλίου 2012, η ομάδα ξεναγήθηκε στα Θεοδοσιανά τείχη και αμέσως μετά επισκέφτηκε την μονή της Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά. Ακολούθησε επίσκεψη στο μεγαλύτερο ενυδρείο της Ευρώπης και στη συνέχεια, περιήγηση στην κλειστή αγορά (καπαλί τσαρσί).

Τρίτη 1 Μαίου 2012 και το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη σε Χάλκη και Πρίγκηπο. Η θεολογική σχολή, η μονή της Αγίας Τριάδας, ο Άγιος Γεώργιος του Κουδουνά, οι περίφημες βόλτες με τις άμαξες-κάρα, το πλούσιο φυσικό τοπίο εντυπωσιάζουν και μένουν χαραγμένα στις μνήμες όλων.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Η πλατεία Ταξίμ με τον περίφημο πεζόδρομό της, το εντυπωσιακό πλήθος των κατοίκων, η ευγένεια και η φιλικότητα των ανθρώπων, η άλλη θρησκεία, τα άλλα ήθη και έθιμα, το άκουσμα μιας άλλης γλώσσας, γενικότερα, όλα αυτά τα στοιχεία που αποτελούν την πολυπολιτισμικότητα μιας κοινωνίας, υπήρχαν εκεί και εντυπωσίασαν όλους.

«Αυτό που με εντυπωσίασε πιο πολύ ήταν η Αγία Σοφία, καθώς ήθελα πάντα να την επισκεφτώ και έτσι πραγματοποίησα μια επιθυμία μου και επίσης έμαθα πολλά καινούργια πράγματα, πέρα από αυτά που ήξερα από πριν» σχολιάζει μαθήτρια της Β Γυμνασίου. Μια άλλη μαθήτρια αναφέρει «Η εκδρομή που πήγαμε στην Κωνσταντινούπολη μου άρεσε πάρα πολύ. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία και ένα ταξίδι που δε θα ξεχάσω ποτέ. Περάσαμε τέλεια, γελάσαμε και γνωρίσαμε έναν διαφορετικό πολιτισμό. Η Κωνσταντινούπολη είναι μια μαγευτική πόλη και είμαι χαρούμενη που την επισκεφτήκαμε και διοργανώσαμε την εκδρομή σε αυτήν».

Όταν, λοιπόν, οι μαθητές σχολιάζουν με αυτόν τον τρόπο, τα υπόλοιπα είναι περιττά. Άλλωστε τα σχόλια αυτά αποτελούν και την καλύτερη αξιολόγηση για το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας και της προσπάθειας που κάνει για ένα σχολείο σύγχρονο και εναλλακτικό.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News