Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Μπροστά η ΝΔ σε 4 νέες δημοσκοπήσεις - Σε απόσταση αναπνοής ο ΣΥΡΙΖΑ

Από 1,1 έως 5,7 μονάδες μπροστά η ΝΔ

- Το 64,8 των πολιτών θέλουν σκληρή επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου
- Η συντριπτική πλειοψηφία θέλει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη
- Μόνο 6 στους 10 έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν
- Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των 4 δημοσκοπήσεων

Οι δημοσκοπήσεις θα δημοσιευτούν στον κυριακάτικο τύπο και ουσιαστικά με εξαίρεση την εμφανιζόμενη υποχώρηση της δύναμης του ΚΚΕ, δεν αλλάζει η σειρά κατάταξης των υπόλοιπων κομμάτων. Επίσης ο συνασπισμός Δράση και Δημιουργία Ξανά, βρίσκεται κοντά στο όριο της εισόδου στην επόμενη Βουλή ως το όγδοο κόμμα.

Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση της Κάπα Research, που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει...

...το 25,8% έναντι 20,1% του ΣΥΡΙΖΑ και ακλουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13%, το ΚΚΕ με 6,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, η ΔΗΜΑΡ 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 5,2%.

Το Πρώτο Θέμα δημοσιεύει δημοσκόπηση της ALCO με τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 25,6%, ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ 22,9%, το ΠΑΣΟΚ 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η Χρυσή Αυγή με 4,6% και η ΔΗΜΑΡ 4,6%.

Προβάδισμα 3 μονάδων για τη ΝΔ δίνει και η δημοσκόπηση της ΜARC που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, καθώς συγκεντρώνει το 25,2% έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,6%, η ΔΗΜΑΡ με 5,3%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Χρυσή Αυγή με 4,4% και η Δημιουργία Ξανά μαζί με τη Δράση με 3,8%.

«Ντέρμπι» δείχνει η δημοσκόπηση της MRB για τη REAL NEWS καθώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν 23,3% και 22,2% αντίστοιχα. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, η ΔΗΜΑΡ με 5,7%, το ΚΚΕ με 5% και η Χρυσή Αυγή με 4%.

Δείτε το βίντεο:



Στην παράσταση νίκης, σύμφωνα με την ίδια εταιρία, η ΝΔ έχει περάσει μπροστά συγκεντρώνοντας το 42,9% από το 33,1% που ήταν την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από το 41,7% έχει πέσει στο 35,8%.

Προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα έχει ο Αντώνης Σαμαράς στο ερώτημα για το ποιός από τους δύο διασφαλίζει καλύτερα την Ελλάδα στην Ευρώπη, καθώς σύμφωνα με την ALCO τον Πρόεδρο της ΝΔ επιλέγει το 42% έναντι 24% του κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με την MARC, το 64,8% των πολιτών εκτιμά πως θα πρέπει να προχωρήσουμε σε σκληρή επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, την ώρα που το 21,1% ζητά την ακύρωση της συμφωνίας και την καταγγελία του Μνημονίου.

Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών με ποσοστό 87,8%, ζητεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, σύμφωνα με την MRB.

---
Πηγή: NewsIt.gr

11 σχόλια:

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΖΑΜΠΑ ΧΑΡΗΚΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οοοοοοοκ αφου το λενε οι δημοσκοπησεις εγω νδ θα ψηφησω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πάμε γερά με Αντώνη Σαμαρά για να αυτοκτονεί ένας συνάνθρωπός μας κάθε μέρα, να δουλεύουμε για να χαρίζουμε λεφτά στις τράπεζες, τα οποία μετά θα μας δανείσουν με τοκογλυφικά επιτόκια, να πληρώνουμε τα σπίτια μας ξανά, να παραδίδουμε τις πινακίδες από τα αυτοκίνητά μας, να κλείνουμε τα μαγαζιά μας, να παίρνουμε 300 Ευρώ μισθό και σύνταξη. Πάμε με τον Αντώνη Σαμαρά για μια Ελλάδα όπως τη θέλαμε πάντα στα πιο όμορφα όνειρά μας (ή ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μας με ποιον να παμε να καταλαβουμε σε ποιο γηπεδο παιζεις μπαλλα, και ποτε ρε μεγαλε κυβερνησε ο Σαμαρας και πετας τη λασπη σου? ολα αυτα τα κακα ο Σαμαρας ταφερε? μα ποσο μαλακας εισαι και ειμαι σιγουρος οτι εισαι τεμπελχανας που θελει 2000 χιλ συνταξη οπως σας εμαθε το πασοκ, να βγενετε απ τα 50 στη συνταξη και ο φτωχος αγροτης και εργατης να βγαινει στα 65.ναι ρε μαγκα ειμαστε της αγορας του μοχθου και οσο αγωνιζωμαστε τοσα θα καρπονομαστε.Τελος στο κρατος των πασοκοαριστερων του Δημοσιου και της αρπαχτης, και οσο για τις συνταξεις ασχετε ρωτα εναν παπουλη ποσα επερνε ως το 2004 και ποσο πειρε επι Καραμανλη.

      Διαγραφή
    2. ΕΜΑΘΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ..ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΧΑΛΙ ΑΥΤΟ.ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΟΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΑ, ΤΟ ΧΑΛΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΗΜΟ...ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ Ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ.

      Διαγραφή
    3. ο χαρακτηρισμός "μαλάκας" σου επιστρέφεται.
      Λάσπη ποτέ δεν είναι η πραγματικότητα και αυτά που περιγράφω είναι αυτά που βιώνουμε όλοι, άρα δεν είναι λάσπη.
      Ο Σαμαράς δεν κυβέρνησε λες εσύ, εγώ λέω ότι επί 6 μήνες που ήταν κυβερνητικός εταίρος είχε την εξουσία να αλλάξει πράγματα και αυτός αντίθετα άλλαξε τον εαυτό του, δηλ έκανε το αντίθετο από όσα έλεγε επί δυο χρόνια.
      Τεμπελχανάς μπορεί να είμαι, αυτό θα το κρίνουν οι πελάτες μου. Είμαι βλέπεις ελ. επαγ. και αν είμαι τεμπελχανάς τότε κακό του κεφαλιού μου, αν και όσο μετράει η γνώμη μου θεωρώ πως δεν είμαι.
      Ποτέ δεν ανέφερα για 2000 Ευρώ σύνταξη από τα 50 και άλλα ωραία, κάπου αλλού θα τα διάβασες και κακώς μου τα αποδίδεις. Αυτό που είπα εν συντομία και πιο απλά και κατανοητά για σένα είναι να δουλεύουμε και να μας μένει και κάτι, να μην πάνε όλα στράφι.
      Τέλος, έρχεσαι στα λόγια μου, παίζω μπάλα στην πραγματικά φιλελεύθερη και λαϊκή παράταξη, όπως την εξέφρασε ο Καραμανλής, τον οποίο τώρα όλοι θυμάστε, θεωρώ ότι το διάστημα 2004-2009 ήταν άριστο για τη χώρα και τους Έλληνες.
      Η τακτική του να μην έχω επιχειρήματα και να προσβάλλω τον άλλο και να του βάζω στο στόμα λόγια που δεν είπε χαρακτηρίζει (δυστυχώς) τη νέα Νέα Δημοκρατία.
      Και επειδή λες ότι είσαι νεοδημοκράτης, έχω μια παρατηρήση και μια ερώτηση:
      Πρώτον, να ξες ότι παρόλο που δεν γουστάρεις πασοκοαριστερούς, ψηφίζοντας Αντώνη Σαμαρά φέρνεις τον Βενιζέλο στην εξουσία (ή δεν ξέρεις ότι θα γίνει έτσι;).
      και η ερώτηση: δεν σε ενοχλεί που η ΝΔ έγινε η προστατευόμενη παράταξη της διαπλοκής;

      Διαγραφή
    4. Λυπαμε που για τους 6 μηνες του Σαμαρα καταστραφηκες, λυπαμε που λογω Σαμαρα δεν σου μενουν τιποτα στην ακρη, δεν μου κανει τιποτα εντυπωση απο σενα, μια ζωη η Δεξια ηταν αφιλο κομα που ξεσχιζε τις σαρκες τις.Λοιπον τωρα φανταζομε οτι εισαι στο υπογειο τις πολυκατοικιας αλλα να ξερεις αν γινει κανας σεισμος θα πλακωσει κ εσας..βλεπε ΛΑΟΣ.

      Διαγραφή
    5. πάλι αλλάζεις το νόημα όσων λέω. Προφανώς το έγκλημα το έκανε το ΠΑΣΟΚ, όμως πλέον συμμετέχει ενεργά η ΝΔ και προσπαθεί να το ολοκληρώσει. Ποτέ δεν είπα ότι όλα έγιναν τους τελευταίους έξι μήνες, αλλά επιτέλους απάντα, αφού θες διάλογο, σε όσα λέω και όχι σε όσα υποθέτεις ότι λέω ή εσκεμμένα αναφέρεις ως δικά μου λόγια.
      Και στην τελική, αυτά που λέω είναι ψέμματα;
      Και μια και ανέφερες το ΛΑΟΣ, έχεις δει πιο αποκρουστικό και ανήθικο πρόσωπο πολιτικής πρακτικής από αυτό της παράταξης των καναλαρχών, που "κλέβει" τα στελέχη άλλου κόμματος; Όλα για την καρέκλα τελικά.Οι τύποι αυτοί με τι μούτρα ζητούν ψήφο όταν 20 μέρες πριν ήταν σε άλλα ψηφοδέλτια; Δυστυχώς, ζούμε την εποχή της επιβράβευσης της πολιτικής "κωλοτούμπας". Πάνε πλέον οι πολιτικοί με ήθος και παλικαριά που θα ενέπνεαν τον Λαό.

      Διαγραφή
    6. Η τελευταια φραση σου ειναι ολα τα λεφτα, αλλα φιλε να ξερεις οτι οι νοικοκυραιοι τρεμουν για το αυριο, κατι αποκτησαμε κατι καναμε στη ζωη μας,εμεις μπορει λεω μπορει να χασουμε, καποιοι αλλοι δεν εχουν να χασουν τιποτα, και αν νομιζεις οτι εχω αλλη γνωμη για τους μεγαλους κανεις λαθος, ειναι για φτυσιμο, τους τιμωρισαμε αρκετα, αν δεν πηραν το μυνημα κακο του κεφαλιου τους, αλλα υπαρχει αυτος ο γαμημενος φοβος για το αυριο.Εσυ παντως δεν λες τη σωστη λυση, συνεχιζεις να καμουφλαρεσε...καλα το πας..

      Διαγραφή
  4. ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξεφτέρι μου ακάματο (Ανώνυμος27 Μαΐου 2012 12:23 π.μ.)που όπου δεις ΣΥΡΙΖΑ βγάζεις φλύκταινες, να σε βοηθήσω. Μη μπερδέυεις τη συμπτωματολογία με το νόσημα. Οιφλύκταινές σου δεν οφέιλονται στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά στο IQ σου. Όλοι οι Neanderthals βγάζανε από τη Μέση και Χαμηλότερη Παλαιολιθική ως την Πλειστόκαινο εποχή χωρίς βέβαια να τους είναι γνωστός ο ΣΥΡΙΖΑ. Άκου λοιπόν, Ελληναρά μου,και τι άλλο σκοπεύουν αυτοί οι παλιοσυριζαίοι σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες.
    1. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιτρέψει την πολυγαμία.
    2. Ο ΣΥΡΙΣΑ θα εφαρμόσει την «σαρία».
    3. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναστείλει την εφαρμογή των νόμων του Κέπλερ και αναρχία θα επικρατήσει στο ηλιακό σύστημα.
    4. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει το πενθήμερο στους παπάδες. Πώς θα γίνονται οι λειτουργίες τις Κυριακές;
    5. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαγορεύσει το διαζύγιο.
    6. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαγορεύσει την ψυχανάλυση.
    7. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει την φωνητική ορθογραφία.
    8. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει την άλγεβρα του Boole. Δεν θα υπάρχει λογική στον κόσμο. Δεν θα δουλεύουν οι υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα.
    Ξεφτέρι μου, ελληναρά μου. Ενημέρωσε σε παρακαλώ σχετικά και τους υπόλοιπους Neanderthals στη σπηλιά.
    Για τις άγνωστες λέξεις που συναντάς στο κείμενο ρώτα τον πρώτο Homo sapiens που θα βρεις μπροστά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News