Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ακυρώνεται το ερώτημα Γ4 της Φυσικής

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων απέστειλε οδηγία στα Βαθμολογικά Κέντρα για τη βαθμολόγηση

Μετά το τεράστιο θέμα που δημιουργήθηκε με τα θέματα της Φυσικής στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων απέστειλε οδηγία στα Βαθμολογικά Κέντρα για τη βαθμολόγηση.

Σύμφωνα με αυτήν, το ερώτημα Γ4 ακυρώνεται και οι αντίστοιχες μονάδες ανακατανέμονται στα υπόλοιπα ερωτήματα Γ1, Γ2 και Γ3 του θέματος.

Το επιστημονικά λανθασμένο θέμα εντόπισε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το θέμα Γ4 όπως διατυπώθηκε είναι επιστημονικά λανθασμένο και το εξηγούν ως εξής:

"Η ράβδος παίρνει αρκετή ενέργεια μέσω του έργου της δύναμης F ώστε να κάνει ανακύκλωση, με αποτέλεσμα η κινητική της ενέργεια να αυξάνει επ’ άπειρον".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News