Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Προκλητική η Λαγκάρντ - «Ναι, δεν πληρώνω φόρους»

Πάνω στην ώρα που νομίζαμε ότι είχε μετανιώσει για τα λεγόμενα της για την Ελλάδα, η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ επανέρχεται προκλητική μέσω αναρτησής της στο twitter

«That's right, i don't pay taxes» παραδέχεται δημοσίως μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Οι ετήσιες αποδοχές της Λαγκάρντ ανέρχονται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 380.989 ευρώ, περίπου δηλαδή 31.000 ευρώ το μήνα.

Οπως ισχύει με όλους τους διεθνούς αξιωματούχους, η κυρία Λαγκάρντ...

...απολαμβάνει ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς ως διεθνής αξιωματούχος, με αποτέλεσμα να μην πληρώνει καθόλου φόρους, κάτι που προβλέπεται για τους γενικούς διευθυντές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με σχετική νομοθετική ρύθμιση του 1961.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News