Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ζητάνε χρυσό ή την κρατική περιουσία σαν εγγύηση για τα ευρωομόλογα!

"Γερμανική" λύση σκέφτεται η Ε.Ε.

Ακόμη πιο κοντά βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση στην υιοθέτηση της λύσης των ευρωομολόγων, η οποία θα δώσει «ανάσα» στις χώρες που αντιμετωπίζουν μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία και οι οποίες είναι αδύνατον ουσιαστικά να δανεισθούν από τις αγορές ή πρέπει να το κάνουν με υψηλό επιτόκιο.

Η όποια λύση όμως θα πρέπει να έχει την συγκατάθεση της Γερμανίας, η οποία μέχρι τώρα αρνιόταν συστηματικά να υποκύψει στις σχετικές παραινέσεις. Ίσως και για αυτό θα συμπεριλαμβάνεται πλέον ο όρος τα ευρωομόλογα να δοθούν με όρο την παροχή ως εγγύησης τα κρατικά αποθέματα χρυσού ή την κρατική περιουσία μιας χώρας!


Σε χθεσινή τους συνάντηση ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί, αναφέρθηκαν στη σημασία της έκδοσης κοινών ευρωομολόγων και εξέφρασαν τη στήριξή τους στην Κομισιόν για την απευθείας χρηματοδότηση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, με μιας μορφής τραπεζικής ένωση στην Ευρωζώνη, υπό το πρίσμα και των δυσμενών εξελίξεων στην Ισπανία.

«Η εν λόγω σε ό,τι μας αφορά, βρίσκεται πάντοτε πάνω στο τραπέζι, την θεωρούμε διαρθρωτικού χαρακτήρα, σπουδαία», δήλωσε στην κοινή συνέντευξης Τύπου ο Μοσκοβισί.

Ο Γιούνκερ υπενθύμισε ότι από το 2010 είχε προτείνει την έκδοση ευρωομολόγων , η οποία τότε «διακωμωδήθηκε σε απίστευτο βαθμό» . 

Πηγή: star.gr

1 σχόλιο:

  1. και γι' αυτο ο συριζα φταει και ο σκοπιανος ο τσιπρασ που θα κανει την ελλαδα αλβανια του χοτζα!χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News