Τρίτη 22 Μαΐου 2012

"Πόρτα" στον Τσίπρα από τους Γερμανούς - Γιατί ακυρώθηκε ραντεβού του στο Βερολίνο

Το σημερινό του ραντεβού με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. των σοσιαλδημοκρατών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή

Η επίθεση που εξαπέλυσε την Δευτέρα από το Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας εκτός από τον Ολάντ και στην Γερμανία, φαίνεται ότι του στοιχίζει ακριβά.

Το σημερινό του ραντεβού με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. των σοσιαλδημοκρατών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή.

Ο κ. Σταϊνμάγερ, ακύρωσε ο ίδιος προσωπικά το ραντεβού ακούγοντας τον Αλέξη Τσίπρα να λέει από το Παρίσι:

"Η κ. Μέρκελ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι ισότιμη εταίρος στην Ευρωζώνη, που δεν έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, και δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σε χώρες της Ευρωζώνης σαν να είναι πρόκειται για χώρες-προτεκτοράτο των χωρών με πιστοληπτική δυνατότητα ΑΑΑ στην Ευρωζώνη. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, ο ελληνικός λαός είναι κυρίαρχος, έχουμε διαδικασίες που προβλέπει το δικό μας Σύνταγμα. Συνεπώς, δεν μπορεί η κ. Μέρκελ να ορίζει πότε θα κάνουμε και για ποιο λόγο θα κάνουμε δημοψήφισμα".

Το κλίμα που συνάντησε ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ στην Γερμανία, δεν μοιάζει καθόλου με το κλίμα στο Παρίσι. Άλλοι τον λένε ο Τσε Γκεβάρα της Ελλάδας που είναι άγνωστο που θα την οδηγήσει και άλλοι λένε ότι αναζητεί συμμάχους σε λάθος πλευρά...

Ήδη και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται επιφυλάξεις για το κατά πόσο ωφέλησε η μινι ευρωπαϊκή περιοδεία του κ. Τσίπρα.

Το video που κάνει τον γύρο των ευρωπαϊκών ΜΜΕ με τον κ. Τσίπρα να επιτίθεται σε Γαλλία και Γερμανία την ώρα που η Ελλάδα αναζητά συμμάχους πλήττει την εικόνα της χώρας.

13 σχόλια:

  1. Ο νεαρός Έλληνας μάγκας που δε γνωρίζει από διπλωματία και εξωτερική πολιτική. Οι μαγκιές του περνάνε μόνο εδώ στις 12 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και και όσους θέλουν να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ (κυρίως) και τη ΝΔ (δευτερευόντως)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό είναι να μην συμμετέχουμε εκούσια ή ακούσια στην επιχειρούμενη παραπληροφόρηση μεταφέροντα ψευδείς πληροφορίες. Το πρόγραμμα των επισκέψεων του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπροέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς Α. Τσίπρα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα: http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=27121
    Εκεί θα διαπιστώσετε ότι συνάντηση με τον κ. Σταϊνμάγερ δεν προβλέπεται και κατά συνέπεια δεν ακυρώθηκε κτλ κτλ. Ας ήμαστε πιο προσεκτικοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε οτι αφορα το ΣΥΡΙΖΑ υπαρχει πολυ παραπληροφορηση αλλα ευτηχως κραταει γερα

      Διαγραφή
    2. ΜΑΛΛΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΓΑΡΓΑΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ.
      ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΟ LIGHT ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ?
      ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΛΑΟΠΛΑΝΟ ΠΑΣΟΚ?
      ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΟΛΙΩΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ.

      Διαγραφή
  3. αδερφια , αυτο εχει σημασια η οτι τον αδειαζουν ? πειτε τον ενα τροπο αντιμετωπισης της καταστασης και οχι τι προβλεπονταν . ολοι οι ελληνες , εκτος απο ενα 5% λεφταδων και στοκων , θελουμε οτι και εσεις και ο προεδρος σας . εφικτη και μετρησιμη προταση ομως , οχι θεωρια . θυμωμενος νεοδημοκρατης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΔΕΧΤΟΥΝ ΜΑ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΓΚΑΛΕΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι μαγκιές και οι λεονταρισμοί είναι μόνο για τους ιθαγενείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δανείζομαι άποψη που διάβασα στο διαδίκτυο:
    Το θέμα με τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι αν έχει δίκιο ή άδικο, αν μοιάζει παράλογος και για άλλους επικίνδυνος.

    Η ουσία είναι ότι για πρώτη φορά βρέθηκε ένας νέος πολιτικός -μόλις 38 χρόνων- να χρησιμοποιεί λέξεις που είχαν διαγραφεί από το ευρωπαϊκό λεξιλόγιο, όπως κοινωνική δικαιοσύνη, εργατικά δικαιώματα, αλληλεγγύη, κράτος πρόνοιας και κοινοτική προοπτική. Τόλμησε να θέσει εκ νέου -και μάλιστα από μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα- θέματα που η Ευρώπη είχε ξεχάσει ότι αποτελούσαν αναπόσπαστο μέρος της ίδιας της συστατικής της ταυτότητας και της ιδρυτικής της πράξης. Και να τους θυμίζει ότι οι χώρες που βρέθηκαν να συναπαρτίζουν το ευρωπαϊκό παζλ κατά κύριο λόγο στόχευαν σε κοινή πολιτική συνθήκη, σε ένα όραμα και όχι σε ένα άτεγκτο οικονομικό οικοδόμημα.

    Αυτά επανέφερε ο κ. Τσίπρας μαζί με την πίστη ότι ένας άλλος κόσμος -πιο δίκαιος- είναι εφικτός. Και γι’ αυτό και μόνο τον λόγο, αν ο Τσίπρας δεν υπήρχε, ίσως θα έπρεπε να τον εφεύρουμε. Γιατί η ελπίδα τελικά πεθαίνει τελευταία και πολλές φορές υπερβαίνει και την πιο άτεγκτη πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί το σουτιέν είναι το σύμβολο της δημοκρατίας;
    Γιατί χωρίζει την αριστερά από τη δεξιά, συγκρατεί τις μάζες και ξεσηκώνει τα πλήθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα όμως είναι ότι τα στήθη μάλλον δεν θα ήθελαν να είναι στριμωγμένα ανάμεσα σε δύο θήκες. Εμείς τις δημιουργήσαμε και τις επιβάλλαμε στα στήθη.
      Ετσι και τα πλήθη που στριμώχθηκαν σε δύο θήκες, μπλε και πράσινες, επειδή τους επιβάλλεται πάντα αυτό το δίλημμα και ο διχασμός.
      Αφήστε τα στήθη και τα πλήθη ελεύθερα και απενοχοποιημένα.
      Σεβαστό ότι διαλέγει ο καθένας, με σουτιέν ή όχι.
      Δεν θα σκίσουμε όμως τα σουτιέν μας μετά τις εκλογές.
      Ας μην τρώμε άλλο από τις σάρκες μας, τα όρνια μυρίζουν αίμα και ορμάνε, δίνουμε τροφή.

      Διαγραφή
  8. ΨΗΦΙΣΑ ΜΕ ΤΟ ΘΗΜΙΚΟ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΙΟΥ. ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΩ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΩ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ποιά κατηγορία κατατάσσεις την επικείμενη ψήφο σου;

      Διαγραφή
  9. Η στρατηγική είναι παλιά και δοκιμασμένη:
    Όταν υπόσχεσαι κάτι, ο εξαρτημένος από σένα αποδέκτης σου δεν μπορεί να ξέρει αν το εννοείς ή όχι. Θα ήθελε όμως να πιστέψει ότι το εννοείς! Απαλλάσσεται έτσι κι ο ίδιος από το άγχος της απόφασης!
    Η αυταπάτη απαλύνει το άγχος που γεννά η αβεβαιότητα.
    Υπάρχουν δύο είδη αβεβαιότητας.
    Το πρώτο είναι η αβεβαιότητα της συμπεριφοράς του ανθρώπου που απατά συστηματικά τη γυναίκα του. Τη διαβεβαιώνει ότι η τελευταία φορά που την απάτησε ήταν πράγματι η τελευταία, ότι ωρίμασε, άλλαξε. «Θα δεις», της λέει, «από δω και πέρα, θα είμαι ένας διαφορετικός άνθρωπος». Την υπόσχεση αυτή την έδωσε κι άλλες φορές. Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία. «Κι αν αυτή τη φορά άλλαξε;», σκέφτεται η απατημένη σύζυγος. «Να τα γκρεμίσω όλα μετά από τριάντα χρόνια γάμου; Μπορεί να άλλαξε…Ποτέ δεν ξέρεις…».
    Το δεύτερο είδος αβεβαιότητας είναι αυτό της ζωής μετά τη διάλυση του γάμου. «Πως θα ζήσω τώρα; Δουλειά δεν έχω. Τι θα γίνει με το σπίτι; Πως θα μεγαλώσω την οικογένεια; Τι θα πω στα παιδιά;». Το διαζύγιο παράγει απτή αβεβαιότητα, δίχως ελπίδα – μόνο πιθανά προβλήματα.
    Ενώ η υπόσχεση της αλλαγής συμπεριφοράς εμπεριέχει το στοιχείο της πιθανής θετικής έκπληξης, το γεγονός του διαζυγίου φέρνει στο νου κυρίως προβλήματα.
    Τα δύο είδη αβεβαιότητας είναι ασύμμετρα.
    Η υπόσχεση είναι ένα ευχάριστο γεγονός εν αναμονή· δεν διαψεύδεται παρά μόνο, αργότερα, στην πράξη.
    Άρα στο μεσοδιάστημα καλλιεργείται η προσδοκία ότι μπορεί να υλοποιηθεί.
    Αντιθέτως, η κατάρρευση συνιστά ένα δυσάρεστο συμβάν από την πραγματοποίηση του οποίου προκύπτουν, αρχικά τουλάχιστον, πολλά προβλήματα.
    Όταν γκρεμίζεται κάτι πρώτα βλέπουμε τη σκόνη, ακούμε το θόρυβο και μας μένουν τα ερείπια (αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα δηλαδή), ενώ η οικοδόμηση του νέου κτηρίου που θα χτιστεί, θα συμβεί, αν συμβεί, στο μέλλον.
    Αυτή την ασυμμετρία μεταξύ «υπόσχεσης» και «κατάρρευσης» εκμεταλλεύονται οι πολιτικάντηδες των κομμάτων της μίζας. Η ακυβερνησία (και τα πολλά προβλήματά της, το σημαντικότερο από τα οποία είναι η πιθανή έξοδος από την ευρωζώνη) είναι η κατάρρευση που επισημαίνουν. Οι συνέπειές της φυσικά μας φοβίζουν, γι αυτό το κάνουν άλλωστε. Οι επαγγελίες περί «αλλαγής» και «ανασυγκρότησης» είναι οι υποσχέσεις με τις οποίες επιχειρούν να μας δελεάσουν.
    Θα παραμείνουμε λοιπον στον γάμο οι απατημένοι πολίτες για λόγους ασφαλείας ξέροντας ότι θα απατηθούμε ξανά γιατί δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο διαζύγιο.
    Για όλους αυτούς λοιπόν που θα ψηφίσουν για κυβέρνηση νέας δημοκρατίας, τους οποίους απόλυτα κατανοώ, και εγώ το ίδιο φοβισμένη με αυτούς είμαι και θα ήθελα ασφάλεια στην ζωή μου, τους καλώ στο εξής να το πράξουν έχοντας το γνώθι σ` αυτόν.
    Ότι δηλαδή παραμένουν σε αυτόν τον γάμο απατημένοι και να μην τα βάζουν με όλους εκείνους που θέλουν να πάρουν διαζύγιο.
    Κάντε αυτό που νομίζετε αλλά μην βρίζετε και διχάζετε συνέχεια.
    Σεβαστή η απόφαση σας. Ακούγετε πιο καλό το συνεχίζω παντρεμένος από το διαζευγμένος, το κατανοούμε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News